| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-05 06:41:16
Temat: pierogi ruskie...Witam Szanownych Grupowiczow :)
Moj problem z pierogami ruskimi jest miedzykontynentalny. Mianowicie za cholere
nie dostane bialego sera.. nigdzie. A na mysl o pierozkach robi mi sie slabo i
migotaja mi przedsionki. Czy ktos moze doswiadczenie jakies ma, co zrobic w tak
dramatycznej sytuacji ?
Jest feta w pudeleczkach po zapalkach, na wage zlota. Jest tofu. Tyle.
pozdrawiam niecierpliwie...
necach
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-05 06:57:38
Temat: Re: pierogi ruskie...Użytkownik "necach"
>Czy ktos moze doswiadczenie jakies ma, co zrobic w tak
> dramatycznej sytuacji ?
> Jest feta w pudeleczkach po zapalkach, na wage zlota. Jest tofu. Tyle.
>
> pozdrawiam niecierpliwie...
>
> necach
Ja będąc w Niemczech w podbramkowej sytuacji robiłam z serkiem śmietankowym
Philadelphia.Wychodzą nieco delkatniejsze, tak w smaku jak i konsystencji,
ale chyba zdecydowanie bardziej "ruskie" niż takie z fetą czy tofu (ło rany,
robiłam już sernik z tofu ale ruskich bym się chyba nie odważyła ;))
pozdr
Nell
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-05 07:23:46
Temat: Re: pierogi ruskie...> nie dostane bialego sera.. nigdzie. A na mysl o pierozkach robi mi sie
slabo i
> migotaja mi przedsionki. Czy ktos moze doswiadczenie jakies ma, co zrobic
w tak
> dramatycznej sytuacji ?
A mleko ta macie? ;)
Wystarczy lekko ukwasic, zagotowac, na lniana sciereczke i bialy serek
gotowy. Moze bedzie bardziej delikatny i lekko slodki, ale lepsze to niz
nic.
Pozdr.
Magda-Slonko(Wroclaw)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-05 07:46:39
Temat: Re: pierogi ruskie...
>Witam Szanownych Grupowiczow :)
>
>Moj problem z pierogami ruskimi jest miedzykontynentalny. Mianowicie za
>cholere
>nie dostane bialego sera.. nigdzie.
>A na mysl o pierozkach robi mi sie slabo i
>migotaja mi przedsionki. Czy ktos moze doswiadczenie jakies ma, co zrobic
>w tak
>dramatycznej sytuacji ?
>Jest feta w pudeleczkach po zapalkach, na wage zlota. Jest tofu. Tyle.
a gdzie mieszkasz? nie ma u was cottage cheese, czyli serka farmerskiego w
pudelkach, czyli to co w Szwecji nazywaja keso? to, co wyglada jak
styropian w smietanie:))) Po odcedzeniu plynu na sitku twarozek ten nadaje
sie do pierozkow, wyprobowane.
Serek ricotta tez sie nadaje, ale on jest malo zdecydowany w smaku. Sernik
wychodzi z niego bardzo delikatny.
Ostatecznie mozna samemu zrobic twarozek, dokladne przepisy byly
dyskutowane tutaj jakis czas temu
>pozdrawiam niecierpliwie...
>
>necach
pozdrawiam tez, jeszcze z zapasem polskiego twarozku w zamrazarce:)
Agnieszka
DBDG
--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-05 07:59:57
Temat: Re: pierogi ruskie...=======
Ja to rozumiem. Raz chciałem trufle kupić i też nigdzie nie było. Innym
razem składników na zupę żółwiową nie mogłem dostać. A u Ciebie nie
sprzedają sera białego. Współczuję.
waldek
=======
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-05 08:12:16
Temat: Re: pierogi ruskie...Użytkownik "necach" <n...@W...onet.pl> napisał w wiadomości
news:5b53.00000430.3fa89b8b@newsgate.onet.pl...
> Moj problem z pierogami ruskimi jest miedzykontynentalny. Mianowicie za
cholere
> nie dostane bialego sera.. nigdzie.
a skad piszesz?
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-05 08:12:40
Temat: Re: pierogi ruskie...necach <n...@W...onet.pl> napisał(a):
> Witam Szanownych Grupowiczow :)
>
> Moj problem z pierogami ruskimi jest miedzykontynentalny. Mianowicie za cholere
> nie dostane bialego sera.. nigdzie.[...]
Zobacz jak sobie radzili inni:
http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&ie=UTF-8&in
lang=pl&threadm=1AP46.8140%24v46.287170%40news1.oke.
nextra.no&rnum=61&prev=/groups%3Fnum%
3D100%26hl%3Dpl%26inlang%3Dpl%26lr%3D%26ie%3DISO-885
9-2%26q%3Dser%2Bkuchnia
Wklep w google:
Pierogi ruskie - jaki ser ?!
pl.rec.kuchnia
pozdr. Jerzy
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-05 08:25:51
Temat: Re: pierogi ruskie...On Wed, 5 Nov 2003 08:59:57 +0100, "waldek" <x...@o...pl> wrote:
>=======
>Ja to rozumiem. Raz chcia?em trufle kupi? i te? nigdzie nie by?o. Innym
>razem sk?adników na zup? ?ó?wiow? nie mog?em dosta?. A u Ciebie nie
>sprzedaj? sera bia?ego. Wspó?czuj?.
>
>waldek
>=======
>
u mnie TEZ nie. zolwia ani ...nie, pardon, trufle mozna dostac
wiesz, nie wszedzie na swiecie sa sklepy z polskim
zarciem...straszny to grzech, prawda?
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-05 09:05:24
Temat: Re: pierogi ruskie...> wiesz, nie wszedzie na swiecie sa sklepy z polskim
> zarciem...straszny to grzech, prawda?
=======
Ale mleko jest chyba wszędzie? W przeciwieństwie do trufli.
waldek
=======
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-05 09:29:16
Temat: Re: pierogi ruskie...On Wed, 5 Nov 2003 10:05:24 +0100, "waldek" <x...@o...pl> wrote:
>> wiesz, nie wszedzie na swiecie sa sklepy z polskim
>> zarciem...straszny to grzech, prawda?
>=======
>Ale mleko jest chyba wsz?dzie? W przeciwie?stwie do trufli.
>
>waldek
>=======
>
w Ngerii bylo tylko w proszku, wychodzil z tego serek owszem, ale
do bani
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |