Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierogi ruskie...

Grupy

Szukaj w grupach

 

pierogi ruskie...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-05 22:13:32

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>> > nie mam zadnych ogonkow. Ty masz.
>> =======
>> Ja mam tylko jeden, a ty duzo.
>
>A ja mysla?am ze sobie o "ruskich" poczytam a tu ni cholery ;)
>
>Ani.
>

JA tych ogonkow nie zaczelam, tofu nie uzywaj, boto nic nie ma
wspolnego z serem, cottage cheese, dobrze pognieciony jest dobry,
ja uzywam cream cheese i ricotte - wtedy dobrze sole i pieprze i
wiecej cebuli smazonej daje. co jeszcze chcesz o ruskich?

trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-06 05:57:09

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: m...@p...onet.pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

On Wed, 2003-11-05 at 11:47, waldek wrote:
> > >
> > w Ngerii bylo tylko w proszku, wychodzil z tego serek owszem, ale
> > do bani
> =======
> Twoje ogonki tez sa do bani. Zmien ISO, bo nie idzie czytac.
>
> waldek
> =======

Mnie tam sie ogonki Krysi bardzo podobaja....




Aaaa, Ty o pliterkach? Przeciez ona nie uzywa.

--
Kot <m...@p...onet.pl>

--
Zaloz prywatne forum:
http://forum.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-06 06:42:46

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: n...@W...onet.pl szukaj wiadomości tego autora


mleko mamy :) ale chyba nie takie jak trzeba. zwykle praktykowane postepowanie
w przypadku robienia serka z polskiego mleka konczylo sie sukcesem ;))
niestety, cos z tutejszym mlekiem nie tak. albo ze mna. w kazdym razie NIEDASIE.

pozdrawiam :)
n.


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-06 06:53:34

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: n...@W...onet.pl szukaj wiadomości tego autora


> a gdzie mieszkasz?

W Tajlandii

nie ma u was cottage cheese, czyli serka farmerskiego w
> pudelkach, czyli to co w Szwecji nazywaja keso? to, co wyglada jak
> styropian w smietanie:))) Po odcedzeniu plynu na sitku twarozek ten nadaje
> sie do pierozkow, wyprobowane.

Nie spotkalam sie z zadnym serkiem typu cottage cheese, mimo zakrojonych na
szeroka skale poszukiwan. Nawet w niby europejskich supermarketach typu Tesco
czy inne dranstwo. ;(( Jest jeszcze jakis kremowy sprowadzany i jakas podrobka
mozarelli, ale sie tego raczej nie da jesc..


> pozdrawiam tez, jeszcze z zapasem polskiego twarozku w zamrazarce:)

pozdrawiam i zazdroszcze, chyba uruchomie mame..


nec.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-06 07:11:50

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: n...@W...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

>
> >
> >> > nie mam zadnych ogonkow. Ty masz.
> >> =======
> >> Ja mam tylko jeden, a ty duzo.
> >
> >A ja mysla?am ze sobie o "ruskich" poczytam a tu ni cholery ;)
> >
> >Ani.
> >
>
> JA tych ogonkow nie zaczelam,  tofu nie uzywaj, boto nic nie ma
> wspolnego z serem, cottage cheese, dobrze pognieciony jest dobry,
> ja uzywam cream cheese i ricotte - wtedy dobrze sole i pieprze i
> wiecej cebuli smazonej daje. co jeszcze chcesz o ruskich?

wyglada na to ze bedzie eksperyment. zobaczymy co mi z tego wyjdzie, nie trace
nadziei ze bedzie pyyyyszne ! :)
nawet jezeli beda gotowane w woku. :)

pozdrawiam.

nec.
>
> trys
> K.T. - starannie opakowana


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-06 07:41:44

Temat: Re: pierogi ruskie...[ot sie zrobilo]
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> co ja moge dodac? chyba tylko HA!
> ja sie nauczylam pisac nie po polsku, bo nie mam polskiej
> klawiatury. bledy jakiekolwiek sa moja produkacja uboczna -
> literowki (ktore zbiera Aniared, kolekcjonerka). ogonkow nie mam,
> nie zamierzam miec i nic mnei nie obchodza.
=======
Droga Krysiu, TY nie uzywasz ogonków, ale twój KOMPUTER tez, niestety, nie
uzywa i cytowane przez Ciebie posty z ogonkami krzaczy. Ponizej fragment
mojego postu z watku o herbacie, który wyszedl z Twojego komputera:

> Wygl?da na to, ?e nikt nie pija na codzie? normalnej, porz?dnej herbaty.
> To mo?e ja zaczn?: pijam Yunnan. Troch? mi wstyd si? przyznawa? do tego,
bo
> to takie pospolite... A fe! Zdaje si?, ?e nie jestem trendi?

Nie musisz uzywac ogonków, ale badz taka uprzejma i skonfiguruj swojego
kompa, aby nie masakrowal cytatów.

waldek
=======


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-06 07:59:20

Temat: Re: pierogi ruskie...[ot sie zrobilo]
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 6 Nov 2003 08:41:44 +0100, "waldek" <x...@o...pl> wrote:

>> co ja moge dodac? chyba tylko HA!
>> ja sie nauczylam pisac nie po polsku, bo nie mam polskiej
>> klawiatury. bledy jakiekolwiek sa moja produkacja uboczna -
>> literowki (ktore zbiera Aniared, kolekcjonerka). ogonkow nie mam,
>> nie zamierzam miec i nic mnei nie obchodza.
>=======
>Droga Krysiu, TY nie uzywasz ogonków, ale twój KOMPUTER tez, niestety, nie
>uzywa i cytowane przez Ciebie posty z ogonkami krzaczy. Ponizej fragment
>mojego postu z watku o herbacie, który wyszedl z Twojego komputera:
>
>> Wygl?da na to, ?e nikt nie pija na codzie? normalnej, porz?dnej herbaty.
>> To mo?e ja zaczn?: pijam Yunnan. Troch? mi wstyd si? przyznawa? do tego,
>bo
>> to takie pospolite... A fe! Zdaje si?, ?e nie jestem trendi?
>
>Nie musisz uzywac ogonków, ale badz taka uprzejma i skonfiguruj swojego
>kompa, aby nie masakrowal cytatów.
>
>waldek
>=======
>

juz kiedys to zrobilam na czyjs prosbe, nie wiem dlaczego w tej
chwili tak jest. myslalam, ze az tak zmasakrowane to one nie sa..

trys
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-06 08:10:46

Temat: ogony
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Mnie tam sie ogonki Krysi bardzo podobaja....
======
Mi też, ale są takie posty, w których są one w większości i na wrażeniach
estetycznych się kończy.
Dość wredny przykład:

"Żółw zżarł ość obok źródła." = "???w z?ar? o?? obok ?r?d?a"

waldek
======


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-11-06 08:39:05

Temat: Re: pierogi ruskie...
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> mleko mamy :) ale chyba nie takie jak trzeba. zwykle praktykowane
postepowanie
> w przypadku robienia serka z polskiego mleka konczylo sie sukcesem ;))
> niestety, cos z tutejszym mlekiem nie tak. albo ze mna. w kazdym razie
NIEDASIE.
======
To prawda. Mleka, nawet te zwykłe, w folii, są teraz homogenizowane i
pasteryzowane, co oznacza, że bez zakwaszenia nie zsiądą się. Zakwaszać
najlepiej śmietaną. Ale znowu i w tych śmietanach i w mleku jest tyle
chemii, że po dwóch dniach taki zaczyn kiśnieje i zaczyna brzydko
śmierdzieć. Tylko z niewielu mlek i gatunków śmietan wychodzi zsiadłe.
Kiedy w lecie robiłem chłodniki, to udawało mi się raz na kilka razy uzyskać
zsiadłe mleko. Ile tego się namarnowało!Zaczynam tęsknić za skażonym,
brudnym, niehigienicznym komunistycznym mlekiem, które zawsze się zsiadało.

waldek
======


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sos wegierski do spaghetti
[OT] kotek - wyjątkowa przytulanka do oddania
Krokiety ziemniaczane- wrazenia
especialidades de la casa - ma ktos moze przepis na te potrawe?
wątróbka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »