Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia placek z truskawkami

Grupy

Szukaj w grupach

 

placek z truskawkami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-18 10:30:24

Temat: placek z truskawkami
Od: "Dorota" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
jako ze truskawkami obrodzilo, az zal nie wykorzystac.
Zaplanowalam sobie zrobienie dzisiaj placka z truskawkami, takiego z ciasta
drozdzowego. No i mam pytanie, czy moge wrzucic te truskawki do ciasta
bezposrednio, czy na wierzch trzeba, boje sie zeby mi z tego jakas breja nie
wyszla, a nie daj Boze zakalec
Pomozcie :-)))
Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-18 10:39:10

Temat: Re: placek z truskawkami
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Dorota <d...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:aen25p$mn9$...@n...onet.pl...
> Witam
> jako ze truskawkami obrodzilo, az zal nie wykorzystac.
> Zaplanowalam sobie zrobienie dzisiaj placka z truskawkami, takiego z
ciasta
> drozdzowego. No i mam pytanie, czy moge wrzucic te truskawki do ciasta
> bezposrednio, czy na wierzch trzeba, boje sie zeby mi z tego jakas breja
nie
> wyszla, a nie daj Boze zakalec
> Pomozcie :-)))
> Dorota
>
>
znaczy się jak bezpośrednio? Chcesz wrzucić i wyrobić ciasto? Bo jeśli tak,
to broń Boże!!
Ja robię drożdżówkę, kładąc truskaweczki na wierzchu, ale nie jedna obok
drugiej tylko dużo luźniej. Trochę wpadają, ale generalnie ciasto wychodzi
pycha. Koniecznie z kruszonką.

wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-18 11:39:09

Temat: Re: placek z truskawkami
Od: "defric" <d...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

oczywiście poukładać truskawki Na_Ciasto :))), troszkę je można powciskać w
zależności od upodobania
co prawda truskawki w trakcie pieczenie mogą się rozpaskudzić
czasem bywa, że są tak miękkie że rozpouszczone przesiąkają na dno ciasta,
które robi się "w płynie"
sposób na uniknięcie tego: przed pieczeniem truskawki obtoczyć w bułce
tartej - mniej więcej trzymają swój wygląd i konsystencję

pozdry
defric


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-18 11:56:28

Temat: Re: placek z truskawkami
Od: "Dorota" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> sposób na uniknięcie tego: przed pieczeniem truskawki obtoczyć w bułce
> tartej - mniej więcej trzymają swój wygląd i konsystencję


ooooo,
wlasnie o to mi chodzilo, dziekuje bardzo
a piszac "do ciasta" mialam na mysli do takiego juz wyrobionego,
bezposrednio przed pieczeniem :-)

Dorota


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-18 15:33:52

Temat: Re: placek z truskawkami
Od: PatryCCCja <k...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dorota wrote:
> > sposób na uniknięcie tego: przed pieczeniem truskawki obtoczyć w bułce
> > tartej - mniej więcej trzymają swój wygląd i konsystencję
>
> ooooo,
> wlasnie o to mi chodzilo, dziekuje bardzo
> a piszac "do ciasta" mialam na mysli do takiego juz wyrobionego,
> bezposrednio przed pieczeniem :-)

to ja jeszcze dopowiem ze sposob z kasza manna (nie moj, grupowy) o wiele
bardziej mi sie podoba.

pozdr.
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jak oni to robia
Odp.: Wok
Slimak??
morze czeresni
nie czytajcie to tylko test

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »