Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia początkująca

Grupy

Szukaj w grupach

 

początkująca

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 17


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-05-25 20:24:36

Temat: Re: początkująca
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. wrote:

>Le mercredi 25 mai 2005 ŕ 20:48:20, dans <1...@c...supernews.com> vous
écriviez :
>
>
>
>>2 piersi
>>2 plastry ostrego sera
>>pieprz, sol
>>1 lyzka pesto lub 1 lyzeczka musztardy+1 lyzeczka miodu
>>
>>
>
>
>
>>Mieso obraz z wlokien i tluszczu.
>>
>>
>
>Hmm... a jakie to wlokna spotyka sie w piersiach kurzecych ? ;)
>
>
Takie chyba sciegno tam jest? Bialy, elastyczny pasek, umiejscowiony
gdzies od spodu. Tez go usuwam, bo nie zawsze, ale czasem lubi zostac
twardy, a ja kurza piers obrabiam bardzo krotko, zbyt krotko, zeby zmiekl...

Kot


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-05-25 20:33:50

Temat: Re: początkująca
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. wrote:

> Hmm... a jakie to wlokna spotyka sie w piersiach kurzecych ? ;)
>
>
> Ewcia
>
>


Glownie wlokniste :)

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-05-25 20:57:20

Temat: Re: początkująca
Od: "makaron" <m...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:2834316829$20050525220109@ewcia.kloups...
>
>
> Hmm... a jakie to wlokna spotyka sie w piersiach kurzecych ? ;)
>
Ileż yntelygentnych odpowiedzi zebrało Twoje pytanie...
I o tym elastycznym pasku, co nie kruszeje w krótkiej obróbce... i o tym,
że ta pierś włóknista...
Mniodzio niczym ...
makaron


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-05-25 20:58:37

Temat: Re: początkująca
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 25 May 2005 22:57:20 +0200, Waćpanna lub Waćpan *makaron*, w
wiadomości news:<news:d72p1u$1n$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:

> Mniodzio niczym ...

niczym pitolenie kotka za pomocą młotka
--
Pozdrawiam, Ti`Ana i kanapka z pomidorem
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-05-25 21:12:56

Temat: Re: początkująca
Od: "makaron" <m...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:1qfyou6b6div8$.dlg@czarodziejka.net...
>
> > Mniodzio niczym ...
>
> niczym pitolenie kotka za pomocą młotka

Ale trzeba pomagać naszym braciom za rubieżom.
No nie?
Choć oni robią nas w ... bez młotka.
makaron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-05-25 21:13:21

Temat: Re: początkująca
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Wed, 25 May 2005 23:12:56 +0200, Waćpanna lub Waćpan *makaron*, w
wiadomości news:<news:d72pv5$5hb$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:

> Ale trzeba pomagać naszym braciom za rubieżom.
> No nie?
> Choć oni robią nas w ... bez młotka.

Żeby zachować zgodnośc z tematyką grupy przypominamy, że cały czas mowa o
młotkach do rozbijania mięsa. Włóknistego niczym kurze piersi.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-05-25 21:24:20

Temat: Re: początkująca
Od: "makaron" <m...@x...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:vof03mozfzme$.dlg@czarodziejka.net...
>
> Żeby zachować zgodnośc z tematyką grupy przypominamy, że cały czas mowa o
> młotkach do rozbijania mięsa. Włóknistego niczym kurze piersi.

Otóż Olu!

Z tym rozbijaniem piersi włóknistych (no tam w USA, to ich cosik rusa),
to sposobów jest tysiąc...
Ja optuję za generalną zasadą na ...tentegotamtego puca zamkniętego w
torebce foliowej za pomocą wałka stolniczego.

A co do piersi kurzęciej, to łagodnie i z polotem.
Więcej muskać niż ...
Tfu!
No wiadomo...
makaron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Prażony sezam - jak zrobić?
Uwaga na kiepskie lodówki Liebherr
żółta marchew
bylo-o rybie maslanej
Dziwny smak bazylii

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »