« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-18 15:19:43
Temat: potrawka ew rosol z zoladkowtzn dalam jarzyne i zoladki i gotuje:-) Ale jakbym chciala zrobic z tego
potrwake to co mam zrobic? Na czym wlascieiwe to polega?
Pozdrwaiam, katarzyna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-18 15:29:33
Temat: Re: potrawka ew rosol z zoladkow
Użytkownik "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:9qms4s$pm9$1@news.onet.pl...
> tzn dalam jarzyne i zoladki i gotuje:-) Ale jakbym chciala zrobic z tego
> potrwake to co mam zrobic? Na czym wlascieiwe to polega?
> Pozdrwaiam, katarzyna
rosołu nie zrobisz bo zołądki są śmierdzące...
A potrawka ?
Co masz na myśli?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-18 15:52:32
Temat: Re: potrawka ew rosol z zoladkow
"Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:9qmsat$ptr$1@news.onet.pl...
> rosołu nie zrobisz bo zołądki są śmierdzące...
> A potrawka ?
> Co masz na myśli?
>
A dopiero co czytalam, no jakis czas temu, ze kto tu robil rosol z
zoladkow....Zreszta ja rosolu nie lubie, wyjadam tylko zawartosc. Co do
potrawki...to sie zastanawiam, hyba trzeba by wyjac tow szystko i z sosem
tzw bialym zmiezac....pojecia nie mam...K
Acha - zoladki nie smierdza. Tylko pierwsza wode trzeba wylac a potem
wszystko cos winskie poodcinac.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-18 16:31:53
Temat: Re: potrawka ew rosol z zoladkow
Użytkownik "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> napisał w wiadomości
news:9qmu23$rma$1@news.onet.pl...
>
> "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
> news:9qmsat$ptr$1@news.onet.pl...
> > rosołu nie zrobisz bo zołądki są śmierdzące...
> > A potrawka ?
> > Co masz na myśli?
> >
> A dopiero co czytalam, no jakis czas temu, ze kto tu robil rosol z
> zoladkow....Zreszta ja rosolu nie lubie, wyjadam tylko zawartosc. Co do
> potrawki...to sie zastanawiam, hyba trzeba by wyjac tow szystko i z sosem
> tzw bialym zmiezac....pojecia nie mam...K
> Acha - zoladki nie smierdza. Tylko pierwsza wode trzeba wylac a potem
> wszystko cos winskie poodcinac.
Szczerze mówiąc to nie bardzo wiem, co Ci poradzić, bo ja się do żołądków
zabieram zupełnie inaczej - obsmażam i potem dusze...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-18 17:41:14
Temat: Re: potrawka ew rosol z zoladkow
"Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:9qmvvk$hh$1@news.onet.pl...
> Szczerze mówiąc to nie bardzo wiem, co Ci poradzić, bo ja się do żołądków
> zabieram zupełnie inaczej - obsmażam i potem dusze...
Juz zrobilam, bardzo smaczne!!! Kaska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-22 15:21:52
Temat: Re: potrawka ew rosol z zoladkow
Katarzyna T. Nowak <k...@p...wp.pl> w artykule
news:9qms4s$pm9$1@news.onet.pl pisze...
> tzn dalam jarzyne i zoladki i gotuje:-) Ale jakbym chciala zrobic z tego
> potrwake to co mam zrobic? Na czym wlascieiwe to polega?
> Pozdrwaiam, katarzyna
>
>
W jednym z pierwszych programow z Kuron robil paprykarz z rzoladkow
1 kg zoladkow
2 papryki czerwone
2 papryki zielone
4 duze cebule
i: duzo pieprzu ziolowego i slodkie papryki mielonej.
Zoladki ugotowac poprzekrawac na pol, cebule zeszklic na oleju z papryka
pokrojona w drobna kostke, dodac zoladki, pieprz , papryke w proszku i
wszystko razem dusic. Mi smakowalo na cieplo i na zimno.
Ula
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |