Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia prażona soja

Grupy

Szukaj w grupach

 

prażona soja

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-06-12 14:48:19

Temat: prażona soja
Od: "Kropelka" <k...@n...serwery.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czy spotkaliscie sie z czyms takim? Posmakowalo mi ostatnio i chcialabym
zrobic sama w domu. Macie pomysl jak??? Moze w piekarniku??

Kropelka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-06-12 15:53:06

Temat: Re: prażona soja
Od: "maszka" <m...@v...lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Czy spotkaliscie sie z czyms takim? Posmakowalo mi ..


Nibyorzszeszki sojowe
Składniki
soja
olej
sól
Przepis
Przyżądza się bardzo prosto: soję się moczy w wodzie całą noc, po czym
poddaje się procesowi suszenia (ja to robię na sitku) coby olej nie
strzelał. Na patelenkę lejemy grubo olej i wrzucamy soję tak by pokryła
patelnię jedną warstwą. Gdy się zrobi złota łyżką cedzakową odławiamy i
wrzucamy na sitko coby nadmiar tłuszczu spłyną w tak zwanym międzyczasie
solimy - już pycha, super.

Nie wiem czy o to chodzi, ale tez niezle.Oczywiscie sciagniete z grupy, ale
niestety nie pamietam autora.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-12 17:35:15

Temat: Re: prażona soja
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> szukaj wiadomości tego autora

maszka wrote:
> Nibyorzszeszki sojowe
> Składniki
> soja
> olej
> sól
> Przepis
> Przyżądza się bardzo prosto: soję się moczy w wodzie całą noc, po czym
> poddaje się procesowi suszenia (ja to robię na sitku) coby olej nie
> strzelał. Na patelenkę lejemy grubo olej i wrzucamy soję tak by pokryła
> patelnię jedną warstwą. Gdy się zrobi złota łyżką cedzakową odławiamy i
> wrzucamy na sitko coby nadmiar tłuszczu spłyną w tak zwanym międzyczasie
> solimy - już pycha, super.
>
> Nie wiem czy o to chodzi, ale tez niezle.Oczywiscie sciagniete z grupy, ale
> niestety nie pamietam autora.

no tak myslalam, ze jak sie w koncu dogrzebie, to sie okaze ze to ten sam
przepis :)
ale skoro juz mi sie udalo, to zeby nie poszlo na marne podam zdres:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2596
dokladnie to samo co powyzej :)

pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/


Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-06-12 19:57:55

Temat: Re: prażona soja
Od: "Kropelka" <k...@n...serwery.pl> szukaj wiadomości tego autora

Super:-)
Dziekuje obu paniom. Coprawda te co kupuje sa prazone bez dodatku zadnego
tluszczu ale to chyba byloby trudne do osiagniecia w domu
Swoja droga bardzo ciekawa i stosunkowo zdrowa przekaska:-)

Kropelka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

A co wy robicie z bakłażanem?
kocham truskawki
Jak się gotuje BÓB?
PROTEST
Sos typu dressing, dip itd. - jak go zagęścić?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »