Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-f
or-mail
From: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: prażona soja
Date: Thu, 12 Jun 2003 19:35:15 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 31
Message-ID: <3...@s...TO_WYTNIJ.pl>
References: <bca0ak$8s5$1@atlantis.news.tpi.pl> <1055433254.656352@futuro>
NNTP-Posting-Host: vp159.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1055439302 24456 80.50.135.159 (12 Jun 2003 17:35:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Jun 2003 17:35:02 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.79 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
X-User: patrycccja
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:159738
Ukryj nagłówki
maszka wrote:
> Nibyorzszeszki sojowe
> Składniki
> soja
> olej
> sól
> Przepis
> Przyżądza się bardzo prosto: soję się moczy w wodzie całą noc, po czym
> poddaje się procesowi suszenia (ja to robię na sitku) coby olej nie
> strzelał. Na patelenkę lejemy grubo olej i wrzucamy soję tak by pokryła
> patelnię jedną warstwą. Gdy się zrobi złota łyżką cedzakową odławiamy i
> wrzucamy na sitko coby nadmiar tłuszczu spłyną w tak zwanym międzyczasie
> solimy - już pycha, super.
>
> Nie wiem czy o to chodzi, ale tez niezle.Oczywiscie sciagniete z grupy, ale
> niestety nie pamietam autora.
no tak myslalam, ze jak sie w koncu dogrzebie, to sie okaze ze to ten sam
przepis :)
ale skoro juz mi sie udalo, to zeby nie poszlo na marne podam zdres:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2596
dokladnie to samo co powyzej :)
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|