Data: 2003-06-12 17:35:15
Temat: Re: prażona soja
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
maszka wrote:
> Nibyorzszeszki sojowe
> Składniki
> soja
> olej
> sól
> Przepis
> Przyżądza się bardzo prosto: soję się moczy w wodzie całą noc, po czym
> poddaje się procesowi suszenia (ja to robię na sitku) coby olej nie
> strzelał. Na patelenkę lejemy grubo olej i wrzucamy soję tak by pokryła
> patelnię jedną warstwą. Gdy się zrobi złota łyżką cedzakową odławiamy i
> wrzucamy na sitko coby nadmiar tłuszczu spłyną w tak zwanym międzyczasie
> solimy - już pycha, super.
>
> Nie wiem czy o to chodzi, ale tez niezle.Oczywiscie sciagniete z grupy, ale
> niestety nie pamietam autora.
no tak myslalam, ze jak sie w koncu dogrzebie, to sie okaze ze to ten sam
przepis :)
ale skoro juz mi sie udalo, to zeby nie poszlo na marne podam zdres:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2596
dokladnie to samo co powyzej :)
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|