| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-02 12:24:56
Temat: prosba o pomoc - sosWitam
Mam w planach na dzis ryz z mieszanka warzywna
(fasolka,kalafior,brukselka,marchewka,seler,groszek)
Warzywa mam juz ugotowane, ale nie mam jakos pomyslu co dalej :( ... z czym
i jak to podac? Moze jakis sosik? a moze podsmazone? (tylko ze warzywka
troszke rozgotowalam, sa w calosci tylko ze bardzo miekkie)
Posze o porady ;)
Pozdrawiam
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-02 12:26:18
Temat: Re: prosba o pomoc - sos
biedronka wrote:
>
> Witam
>
> Mam w planach na dzis ryz z mieszanka warzywna
> (fasolka,kalafior,brukselka,marchewka,seler,groszek)
Serowy :)))) i zapiec.
pzdr
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-02 12:30:31
Temat: Re: prosba o pomoc - sos
Użytkownik "agi ( fghfgh )" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3D9AE5EA.7DFFA411@poczta.onet.pl...
>
>
> biedronka wrote:
> >
> > Witam
> >
> > Mam w planach na dzis ryz z mieszanka warzywna
> > (fasolka,kalafior,brukselka,marchewka,seler,groszek)
>
>
> Serowy :)))) i zapiec.
> pzdr
> agi
albo beszamelowy :)))) i zapiec
pozdr
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-02 12:39:06
Temat: Re: prosba o pomoc - sos> > Serowy :)))) i zapiec.
> > pzdr
> > agi
>
> albo beszamelowy :)))) i zapiec
no tak ... :) dziekuje za porady, ale moje obycie w kuchni jeszcze nie jest
na tyle dobre zeby wiedziala jak takowe zrobic :), a ze i czsu nie mam za
wiele nie moge za dlugo grzebac w sieci :) ... tak wiec gdybyscie byli tak
mili i podali mi przepisy na te cudenka. bede wdzieczna.
pozdrawiam
ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-02 12:55:48
Temat: Re: prosba o pomoc - sosUżytkownik "biedronka" <b...@b...net.pl> napisał w wiadomości
news:anepcn$cck$1@news.tpi.pl...
> no tak ... :) dziekuje za porady, ale moje obycie w kuchni jeszcze nie
jest
> na tyle dobre zeby wiedziala jak takowe zrobic :), a ze i czsu nie mam za
> wiele nie moge za dlugo grzebac w sieci :) ... tak wiec gdybyscie byli tak
> mili i podali mi przepisy na te cudenka. bede wdzieczna.
Powycinane z wczorajszego wątku
Serowy Krysi T.
zagrzac mleka i smietany (tak razem ze 3/4 szklanki, nieco wiecej
mleka niz smietany) z czosnkiem rozwalkowanym na amen, osobno
zetrzec bardzo duzo ostrego zoltego sera (cheddar, oczywisice,
najlepszy), wymieszaj z maka kartofl. do pokrycia sera, wrzuc na
cieply plyn czosnkowy (bron boze za gorace bo sie zdenerwuje i
zwarzy), mieszac - podgrzewac, do zawrzenia, jak za geste -
wiadomo co robic, jak za rzadkie, tez ;)))
Beszamel Halszczaka
1. Rozgrzewamy masełko, tak z pół kostki.
2. Sypiemy na nie mąkę, tak ze 3-4 łyżki.
3. Zasmażamy na biało.
4. Wlewamy półtora szklanki śmietany (obowiązkowo 30%).
5. Podgrzewamy, ciągle mieszając (uważając, aby nie zawrzało, bo się zważy i
nici z sosiku).
6. Jeżeli zrobią się grudki (małe!!), możemy przetrzeć przez drobne sitko.
7. Polewamy canelloni i podajemy (względnie zapiekamy).
Ad. 4. Zamiast śmietany można dać mleko, ale (moim skromnym zdaniem) to nie
jest to.
Beszamel Joli L-L
2 lyzki masla
2 lyzki maki
2 szklanki mleka
sol, bialy pieprz galka muszkatolowa : do smaku
maslo roztopic na patelni, wymieszac z maka, nchwile smazyc razem - nie
rumieniac, dodac ZIMNE mleko energicznie mieszajac trzepaczka , zagotowac i
gotowac ok. 6-8 min na malym ogniu. Doprawic do smaku.Do warzyw, zapiekanek,
drobiu
Pozdrawiam
Ola [Ti`Ana]
--
"Są rzeczy, które albo rozumie się w lot, nawet bez słów,
albo nigdy się ich nie zrozumie."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=391881
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |