« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2010-09-04 21:43:55
Temat: Re: przecier pomidorowy - jaki prosty przepis?W dniu 2010-09-04 22:33, Justyna Vicky S. pisze:
> Ja czasami jak mia?am fanaberie to dodawa?am s?l, pieprz, zio?a (bazylia,
> oregano), czosnek - wychodzi? idealny sos do makaronu. Nie napisz?, ?e do
> spagetti, bo w zale?no?ci od humoru gotowa?am nie tylko spagetti, ale po
> prostu gruby makaron, do tego podsma?one mi?so mielone, cebula i w?a?nie
> takie sos. Mniam,
Ja właśnie najwięcej potrzebuję do sosów i do pomidorowej.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2010-09-05 10:28:10
Temat: Re: przecier pomidorowy - jaki prosty przepis?On 4 Wrz, 12:52, Ikselka wrote:
> [...]
> Bardzo prosty sposób na pomidory do spaghetti czy leczo: pomidory sparzyć i
> ściągnąć skórę (nie jest to obowiazkowe, ale wygodne w momencie ich
> [...]
Ale tego nie wyrzucasz?
Prawdopodobnie te wartościowe dla mężczyzn związki znajdują się tuż pd
skórką (mężczyźni powinni jeść dużo przetworów pomidorowych).
A zmiksowana skórka to nie puzzle i nie ułoży się w żołądku, aby się
"przykleić". Dodawaj zmiksowane do przecieru - zarówno kolor jak i
smak przecieru są intensywniejsze.
PS
Jeżeli ktoś nie uprawia sam pomidorów, to na przetwory najlepsze są
"Limy".
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2010-09-05 12:22:18
Temat: Re: przecier pomidorowy - jaki prosty przepis?Dnia Sun, 5 Sep 2010 03:28:10 -0700 (PDT), JaMyszka napisał(a):
> On 4 Wrz, 12:52, Ikselka wrote:
>> [...]
>> Bardzo prosty sposób na pomidory do spaghetti czy leczo: pomidory sparzyć i
>> ściągnąć skórę (nie jest to obowiazkowe, ale wygodne w momencie ich
>> [...]
>
> Ale tego nie wyrzucasz?
Oczywiście, że wyrzucam - po sparzeniu schodzi z pomidorów dosłownie sam
przezroczysty "pergamin". Chyba, ze nie są dobrze sparzone, ale to mi się
nie zdarza.
> Prawdopodobnie te wartościowe dla mężczyzn związki znajdują się tuż pd
> skórką (mężczyźni powinni jeść dużo przetworów pomidorowych).
> A zmiksowana skórka to nie puzzle i nie ułoży się w żołądku, aby się
> "przykleić".
> Dodawaj zmiksowane do przecieru - zarówno kolor jak i
> smak przecieru są intensywniejsze.
Mam na przecier odpowiednie odmiany - San Marzano i Konsul.
Są świetnie wybarwione i mają mało wody.
:-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2010-09-08 19:48:41
Temat: Re: przecier pomidorowy - jaki prosty przepis?
Użytkownik "JaMyszka" <f...@g...com> napisał
Prawdopodobnie te wartościowe dla mężczyzn związki znajdują się tuż pd
skórką
---------
Nie. Te wartościowe związki spod skórki najlepsze są dla kobiet.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |