« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-30 10:02:41
Temat: przekaskaWitam grupowiczow:)
Poszukuje jakis ciekawych przekasek na stol Sylwestrowy, blagam pomozcie:))
Pozdrawiam
AgA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-30 11:44:34
Temat: Re: przekaskaUżytkownik "Aga" <m...@s...pl> napisał w wiadomości
news:cr0jpl$7kp$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam grupowiczow:)
> Poszukuje jakis ciekawych przekasek na stol Sylwestrowy, blagam
pomozcie:))
> Pozdrawiam
Kurczaka pociąć w paski(lub większą kostkę) i wrzucić do marynaty (sok z
cytryny +sos sojowy w proporcjach 1:1, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez
praskę, łyżka ziół prowansalskich, 2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego).
Pomarynować jakieś 2 godziny i wrzucić na patelnie. Smażyć z pokrojoną w
drobną kosteczkę czerwoną papryką, aż się zabrązowi. Można podawać na
gorąco lub na zimno (wtedy musi być bardziej ostry). Do tego kurczaka
robię sos miętowy (świeża mięta, pietruszka, sól, pieprz ziołowy miksowane
z jogurtem lekko zmrożony). Kurczaczek jest soczysty i przyjemnie ostry, a
zimny sos miętowy wieńczy dzieło ;)
Można też smażyć większe kawałki kurczaka i podawać z ryżem jako danie
obiadowe.
To mój debiut więc mam nadzieje że się spodoba ;)
Pozdrawiam
Dawid
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-30 12:15:48
Temat: Re: przekaska Do tego kurczaka
> robię sos miętowy (świeża mięta, pietruszka, sól, pieprz ziołowy miksowane
> z jogurtem lekko zmrożony)
> Pozdrawiam
>
> Dawid
>
co moze zastapic swieza miete?
Pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-30 13:09:35
Temat: Re: przekaska
> Swieżą mięte sprzedają w supermarketach...
....
a sos zielony.
>
> Pozdrawiam,
>
> Dawid
>
dzieki
pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-30 13:09:43
Temat: Re: przekaskaUżytkownik "Jerzy Kozłowski" <j...@o...org.pl> napisał w wiadomości
news:cr0rhm$pt1$1@pippin.nask.net.pl...
>
> co moze zastapic swieza miete?
>
Obawiam się, że nic ;( Przynajmniej nie w tym sosie. Mięta nadaje takiego
"chłodnego" smaku i kapitalnie to smakuje z ostrym i słonawym mięskiem ;)
Swieżą mięte sprzedają w supermarketach w takich małych doniczkach. Jest
jej tam akurat tyle, że starcza na sos. Zapomniałem dodać, że cała potrawa
ciekawie wygląda, kurczak jest czarwony (można go dodakowo potraktować
odrobiną suszonek słodkiej papryki), a sos zielony.
Pozdrawiam,
Dawid
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |