Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pizza

Grupy

Szukaj w grupach

 

pizza

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-12-29 18:58:04

Temat: pizza
Od: "Ania" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

jak zrobić dobre ciasto do pizzy?

pozdrawiam
ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-12-30 11:22:36

Temat: Re: pizza
Od: "Bartek Jabłoński" <b...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ania" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cquuvg$of4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> jak zrobić dobre ciasto do pizzy?
>
> pozdrawiam
> ania

Wiec z tym ciastem to jest tak.
Biore 2 , 3 szklanki maki, wbijam do tego jajko sypie sol i ziola
prowansalskie [z ziolami uwazaj] 2 , 3 szczypty.
Teraz drozdze: z takiej kostki 100 gramowej biore 1/3 moze ciupke mniej i
do wody z tym, szklanka i troszke i 1,5 lyzeczki cukru. One tam sobie
rosna a potem do reszty wlewasz i wyrabiasz wyrabiasz wyrabiasz az bedzie
mieciutki.
Potem juz tytlko na blache po polo wie i czekasz ze 30 min az urosnie.

Na blaszce trzeba uformowac warstwe ok 0,5 cm. Po brzegach troche grubsze -
wg. uznania.
Poza tym jezeli nie robisz pizzy dla maluchow - mozesz oprocz wody dodac
piwa (pol na pol). Ciasto nabierze dzieki temu pulchnosci i fajnego
zapaszku.

Jezeli chodzi o pieczenie. Ja wkladam do maksymalnie rozgrzanego piekarnika
na 5-10 min, ale wczesniej troszke zapiekam ciasto dziurawiac je wczesniej
widelcem. Nakladam farsz i wlaczam piekarnik na maksa.

Musi sie udac!

Pozdrawiam,
Bartek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-30 14:20:54

Temat: Re: pizza
Od: "MariusZ" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

a moze jeszcze jakis dobry przepis na farsz do tego ... ?




> > jak zrobić dobre ciasto do pizzy?
> >
> > pozdrawiam
> > ania
>
> Wiec z tym ciastem to jest tak.
> Biore 2 , 3 szklanki maki, wbijam do tego jajko sypie sol i ziola
> prowansalskie [z ziolami uwazaj] 2 , 3 szczypty.
> Teraz drozdze: z takiej kostki 100 gramowej biore 1/3 moze ciupke mniej i
> do wody z tym, szklanka i troszke i 1,5 lyzeczki cukru. One tam sobie
> rosna a potem do reszty wlewasz i wyrabiasz wyrabiasz wyrabiasz az bedzie
> mieciutki.
> Potem juz tytlko na blache po polo wie i czekasz ze 30 min az urosnie.
>
> Na blaszce trzeba uformowac warstwe ok 0,5 cm. Po brzegach troche
grubsze -
> wg. uznania.
> Poza tym jezeli nie robisz pizzy dla maluchow - mozesz oprocz wody dodac
> piwa (pol na pol). Ciasto nabierze dzieki temu pulchnosci i fajnego
> zapaszku.
>
> Jezeli chodzi o pieczenie. Ja wkladam do maksymalnie rozgrzanego
piekarnika
> na 5-10 min, ale wczesniej troszke zapiekam ciasto dziurawiac je wczesniej
> widelcem. Nakladam farsz i wlaczam piekarnik na maksa.
>
> Musi sie udac!
>
> Pozdrawiam,
> Bartek
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Garnek z dziurką - foto zagwozdka
Co to za potrawa.. (z kurczaka)...??
pierogi technika wyrobu (pytanie)
Pasta do krakersow.
wałek do ciasta

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »