| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-29 12:09:46
Temat: pierogi technika wyrobu (pytanie)witam
co zrobic aby robione pierogi po wyjeciu z wody nie byly plaskaczami?
robie cieniutkie ciasto, laduje farszu ile wlezie- surowe sa perkate i
okragłe
ale po wyjeciu z wody masakra same podeszwy :(
jakie znacie sposoby aby zachować kształt i wypełnienie pieroga po wyjeciu z
wody?
pozdrówki
freda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-29 12:26:51
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)Moze ciasto ci peka i wszystko wylatuje?
Wiecej miecha pchac trzeba!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-29 12:39:22
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)Użytkownik "plitkin" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:cqu7rc$3be$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Moze ciasto ci peka i wszystko wylatuje?
> Wiecej miecha pchac trzeba!
>
no własnie ze nic nie wyplywa- woda jest klarowna
one robia sie jakies plaskie
ciasto tez nie pęka a przed ładowaniem farszu kieszonka jest naciagnieta i
laduje duzo do pierozka
wiekszosc moich treningow wykonywalam na pierogach ruskich
f
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-29 12:53:03
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)Użytkownik "freda" <f...@p...fm> napisał w wiadomości
news:cqu89q$1lbo$1@news2.ipartners.pl...
> > Wiecej miecha pchac trzeba!
> >
> no własnie ze nic nie wyplywa- woda jest klarowna
> one robia sie jakies plaskie
> ciasto tez nie pęka a przed ładowaniem farszu kieszonka jest naciagnieta i
> laduje duzo do pierozka
> wiekszosc moich treningow wykonywalam na pierogach ruskich
Może razem z farszem pchasz do środka pieroga za dużo powietrza? Przy
gotowaniu farsz sie ubija, powietrze uchodzi i zostaja flaki ;-)
--
Pozdrawiam,
gdaMa (Magda)
adres nadawczy to spampułapka... odbieram z mmmki(małpa)wp(kropka)pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-29 13:27:10
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)Dnia Wed, 29 Dec 2004 13:09:46 +0100, Waćpanna lub Waćpan *freda*, w
wiadomości news:<news:cqu6i9$1kc5$1@news2.ipartners.pl> zawarł, co
następuje:
> co zrobic aby robione pierogi po wyjeciu z wody nie byly plaskaczami?
> robie cieniutkie ciasto, laduje farszu ile wlezie- surowe sa perkate i
> okragłe
> ale po wyjeciu z wody masakra same podeszwy :(
> jakie znacie sposoby aby zachować kształt i wypełnienie pieroga po wyjeciu z
> wody?
masz ciasto, które rozciąga się w gotowaniu, zmień ciasto
polecam przepis Moniki z Poznania, pierogi sa jędrne i piękne
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-29 14:58:00
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)
>
> masz ciasto, które rozciąga się w gotowaniu, zmień ciasto
> polecam przepis Moniki z Poznania, pierogi sa jędrne i piękne
> --
a moge poprosić małego linka do tego przepisiku :P
dzieki
freda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-29 15:01:44
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)juz znalazłam ;P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-29 15:06:18
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)Dnia Wed, 29 Dec 2004 15:58:00 +0100, Waćpanna lub Waćpan *freda*, w
wiadomości news:<news:cquglg$1qg9$1@news2.ipartners.pl> zawarł, co
następuje:
>> masz ciasto, które rozciąga się w gotowaniu, zmień ciasto
>> polecam przepis Moniki z Poznania, pierogi sa jędrne i piękne
> a moge poprosić małego linka do tego przepisiku :P
http://glinki.com/?l=ivf882
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-29 16:39:00
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:9mmjylhn0irx$.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Wed, 29 Dec 2004 15:58:00 +0100, Waćpanna lub Waćpan *freda*, w
> wiadomości news:<news:cquglg$1qg9$1@news2.ipartners.pl> zawarł, co
> następuje:
> >> masz ciasto, które rozciąga się w gotowaniu, zmień ciasto
> >> polecam przepis Moniki z Poznania, pierogi sa jędrne i piękne
> > a moge poprosić małego linka do tego przepisiku :P
>
> http://glinki.com/?l=ivf882
> --
A poco bułka w cieście do pierogów??
ciasto sie robi z maki i wody jedynie..bez jajek..no ewentualnie białka
sie daje coby w smazeniu ładne wychodziły pecherzyki na skórce pieroga...
A co do nadzienia..to moze byc wina sera dodawanego ...
a moze spróbuj jajko dodać do farszu..
polecam tez nadzienie lubelskie:
kasza gryczana+ser biały+mieta KONIECZNIE !!!
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-29 19:20:48
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)freda wrote:
> witam
> co zrobic aby robione pierogi po wyjeciu z wody nie byly plaskaczami?
> robie cieniutkie ciasto, laduje farszu ile wlezie- surowe sa perkate i
> okragłe
> ale po wyjeciu z wody masakra same podeszwy :(
> jakie znacie sposoby aby zachować kształt i wypełnienie pieroga po wyjeciu z
> wody?
> pozdrówki
Testowalam moje pierogi przy okazji swiat i doszlam do pewnych wnioskow
w tej sprawie ;) Otoz jak gotowalam je ciut zbyt dlugo, to farsz sie
mocno podgrzewal, parowal, rozpychal ciasto, ktore po ostudzeniu robilo
sie chlasniete i plaskie. Jezeli gotowalam je troche krocej, to
pozostawaly porzadnie nabite i pekate.
Mam nadzieje, ze pomoglam
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |