Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierogi technika wyrobu (pytanie) Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!newsgate.pl
From: m...@p...onet.pl (Kot)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)
Date: 29 Dec 2004 20:20:48 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 24
Message-ID: <4...@p...onet.pl>
References: <cqu6i9$1kc5$1@news2.ipartners.pl>
Reply-To: m...@p...onet.pl
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1104348048 32421 213.180.130.18 (29 Dec 2004 19:20:48
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Dec 2004 19:20:48 GMT
X-Received: from 24.229.119-80.rev.gaoland.net ([80.119.229.24]:60554 "EHLO
[80.119.229.24]") by ps9.test.onet.pl with ESMTP id <S4822412AbUL2TTd>;
Wed, 29 Dec 2004 20:19:33 +0100
X-Received: from 24.229.119-80.rev.gaoland.net ([80.119.229.24]:60554 "EHLO
[80.119.229.24]") by ps9.test.onet.pl with ESMTP id <S4822412AbUL2TTd>;
Wed, 29 Dec 2004 20:19:33 +0100
X-Received: from 24.229.119-80.rev.gaoland.net ([80.119.229.24]:60554 "EHLO
[80.119.229.24]") by ps9.test.onet.pl with ESMTP id <S4822412AbUL2TTd>;
Wed, 29 Dec 2004 20:19:33 +0100
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:226656
Ukryj nagłówki

freda wrote:
> witam
> co zrobic aby robione pierogi po wyjeciu z wody nie byly plaskaczami?
> robie cieniutkie ciasto, laduje farszu ile wlezie- surowe sa perkate i
> okragłe
> ale po wyjeciu z wody masakra same podeszwy :(
> jakie znacie sposoby aby zachować kształt i wypełnienie pieroga po wyjeciu z
> wody?
> pozdrówki

Testowalam moje pierogi przy okazji swiat i doszlam do pewnych wnioskow
w tej sprawie ;) Otoz jak gotowalam je ciut zbyt dlugo, to farsz sie
mocno podgrzewal, parowal, rozpychal ciasto, ktore po ostudzeniu robilo
sie chlasniete i plaskie. Jezeli gotowalam je troche krocej, to
pozostawaly porzadnie nabite i pekate.

Mam nadzieje, ze pomoglam

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.12 Tatiana
30.12 freda
30.12 Zinejda
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem