Data: 2004-12-29 19:20:48
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
freda wrote:
> witam
> co zrobic aby robione pierogi po wyjeciu z wody nie byly plaskaczami?
> robie cieniutkie ciasto, laduje farszu ile wlezie- surowe sa perkate i
> okragłe
> ale po wyjeciu z wody masakra same podeszwy :(
> jakie znacie sposoby aby zachować kształt i wypełnienie pieroga po wyjeciu z
> wody?
> pozdrówki
Testowalam moje pierogi przy okazji swiat i doszlam do pewnych wnioskow
w tej sprawie ;) Otoz jak gotowalam je ciut zbyt dlugo, to farsz sie
mocno podgrzewal, parowal, rozpychal ciasto, ktore po ostudzeniu robilo
sie chlasniete i plaskie. Jezeli gotowalam je troche krocej, to
pozostawaly porzadnie nabite i pekate.
Mam nadzieje, ze pomoglam
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|