Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pierogi technika wyrobu (pytanie) Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)

« poprzedni post
Data: 2004-12-29 19:20:48
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki

freda wrote:
> witam
> co zrobic aby robione pierogi po wyjeciu z wody nie byly plaskaczami?
> robie cieniutkie ciasto, laduje farszu ile wlezie- surowe sa perkate i
> okragłe
> ale po wyjeciu z wody masakra same podeszwy :(
> jakie znacie sposoby aby zachować kształt i wypełnienie pieroga po wyjeciu z
> wody?
> pozdrówki

Testowalam moje pierogi przy okazji swiat i doszlam do pewnych wnioskow
w tej sprawie ;) Otoz jak gotowalam je ciut zbyt dlugo, to farsz sie
mocno podgrzewal, parowal, rozpychal ciasto, ktore po ostudzeniu robilo
sie chlasniete i plaskie. Jezeli gotowalam je troche krocej, to
pozostawaly porzadnie nabite i pekate.

Mam nadzieje, ze pomoglam

--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.12 Tatiana
30.12 freda
30.12 Zinejda
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6