Data: 2004-12-30 15:15:56
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)
Od: "Zinejda" <z...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "freda" <f...@p...fm> napisał w wiadomości
news:cqu6i9$1kc5$1@news2.ipartners.pl...
> witam
> co zrobic aby robione pierogi po wyjeciu z wody nie byly plaskaczami?
> robie cieniutkie ciasto, laduje farszu ile wlezie- surowe sa perkate i
> okragłe
> ale po wyjeciu z wody masakra same podeszwy :(
> jakie znacie sposoby aby zachować kształt i wypełnienie pieroga po wyjeciu
z
> wody?
> pozdrówki
> freda
>
Ja zawsze robię ciasto na pierogi z wrzątku i mąki , zawsze wychodzą super i
dobrze się sklejają.
Podobno niektórzy dodają drożdże ale mało żeby nie było czuć
jadłam takie ale z truskawkami niebo w gębie .
Życzę miłego lepienia
|