Data: 2004-12-29 16:39:00
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)
Od: "Marek W." <t...@p...nospam.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:9mmjylhn0irx$.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Wed, 29 Dec 2004 15:58:00 +0100, Waćpanna lub Waćpan *freda*, w
> wiadomości news:<news:cquglg$1qg9$1@news2.ipartners.pl> zawarł, co
> następuje:
> >> masz ciasto, które rozciąga się w gotowaniu, zmień ciasto
> >> polecam przepis Moniki z Poznania, pierogi sa jędrne i piękne
> > a moge poprosić małego linka do tego przepisiku :P
>
> http://glinki.com/?l=ivf882
> --
A poco bułka w cieście do pierogów??
ciasto sie robi z maki i wody jedynie..bez jajek..no ewentualnie białka
sie daje coby w smazeniu ładne wychodziły pecherzyki na skórce pieroga...
A co do nadzienia..to moze byc wina sera dodawanego ...
a moze spróbuj jajko dodać do farszu..
polecam tez nadzienie lubelskie:
kasza gryczana+ser biały+mieta KONIECZNIE !!!
Marek
|