Senior.pl - aktywni w każdym wieku

Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pasta do krakersow.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pasta do krakersow.

Ilość wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »


1. Data: 2004-12-29 11:23:39

Temat: Pasta do krakersow.
Od: "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl> szukaj wiadomości tego autora

Mam pytanie - chce na zakaske podac krakersy i ze 3 pasty do ich
smarowania.

Jakie pasty polecacie ???

Ja mysle np tak:

1 Feta zmielona z oliwkami
2 Twarog zmielony z dodatkami na ostro.
3 Anchois - ale z czym ???
4 Czerwona fazola zmielona z cebulka i np tunczykiem.

Jakies wskazowki co do tych past ???
Moge je przygotowac dzien wczesniej ???



--
Artur Nowacki
Dom GG: 9856 Praca GG 4624321
http:///www.toya.net.pl/~artnow
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=artnow

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-29 11:33:27

Temat: Re: Pasta do krakersow.
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


> 1 Feta zmielona z oliwkami

ale ta kombinacja to dla lubiących mocno słone potrawy, bo każda składowa
tej pasty jest bardzo słona a i krakersy są słone


> 2 Twarog zmielony z dodatkami na ostro.
> 3 Anchois - ale z czym ???

bardzo smaczne jest połaczenie - drobniutko posiekane fileciki anchois,
drobno posiekana polędwica sopocka, wędzona piers indyka albo coś w tym
rodzaju, do tego majonez i drobno posiekany szczypiorek, doprawione
pieprzem, soli juz nie trzeba.
Ja to jadłam jako nadzienie do faszerowanych jaj na zimno, ale do krakersów
pewnie też byłoby dobre.

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-30 15:43:46

Temat: Re: Pasta do krakersow.
Od: "gagatka" <a...@i...com> szukaj wiadomości tego autora



- zmielony bób (ugotowany z mrożonki) z czosnkiem, bazylią i oliwką -
śliczny kolor i pyszne
- zmiksowany twaróg, papryka w proszku, czarne oliwki i trochę ketchupu

pozdr
gagatka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-31 15:46:34

Temat: Re: Pasta do krakersow.
Od: "Marthy" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Artur Nowacki <a...@l...home.pl> napisal(a):
> Mam pytanie - chce na zakaske podac krakersy i ze 3 pasty do ich
> smarowania.
>
> Jakie pasty polecacie ???

Jako dziecko smarowalem krakersy nutella (lub zamiennikami z czasow
przednuellowych) :-)

--
Marthy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wałek do ciasta
kuskus
Nadzienie do babeczek (na słono)
co do ginu z tonikiem?
Marcepanki i inne łakocie

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

czubryca... taa...
Znowu dynia - tym razem pumpkin pie
Blog kulinarny
Blog o dietach i odchudzaniu
Pomysły na wołowinę

zobacz wszyskie »

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X