| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-12-29 23:00:37
Temat: Prosba o sałatkena sylwestrowy wieczor przy swiecach;-) Che go spedzic z moja dziewczyna,
przyrzadze miesko (zawijane a w srodku ogoreczek z papryczką) + frytki
i...wlasnie: jaka salatkę ttuaj zrobić? Proszę o jakieś pomysły...
z góry bardzo serdecznie dziękuję!
pozdrawiam pawel
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-12-30 11:42:38
Temat: Re: Prosba o sałatke
Użytkownik "kruczkop" <k...@k...pkobp.pl> napisał w wiadomości
news:cqvcve$3n0$1@julia.coi.pw.edu.pl...
> na sylwestrowy wieczor przy swiecach;-) Che go spedzic z moja dziewczyna,
> przyrzadze miesko (zawijane a w srodku ogoreczek z papryczką) + frytki
> i...wlasnie: jaka salatkę ttuaj zrobić? Proszę o jakieś pomysły...
>
> z góry bardzo serdecznie dziękuję!
> pozdrawiam pawel
>
>
Podam Ci mój przepis rocznicowy, sprawdzony, rewelacyjny
Kiełki
Sałata głowiasta (w zasadzie jakakolwiek)
Oliwki
Ser złóty (pokroic w kosteczke)
Smażone pieczarki
Wszystko wymieszać zalać sosem winegret lub mieszanką; 2 łyżki oleju tyle
samo soku z cytryny, pół żyzeczki soli żabek czosnku
Sałatka palce lizać
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-12-31 01:22:33
Temat: Re: Prosba o sałatkekruczkop wrote:
> na sylwestrowy wieczor przy swiecach;-) Che go spedzic z moja dziewczyna,
> przyrzadze miesko (zawijane a w srodku ogoreczek z papryczką) + frytki
> i...wlasnie: jaka salatkę ttuaj zrobić? Proszę o jakieś pomysły...
>
> z góry bardzo serdecznie dziękuję!
> pozdrawiam pawel
>
>
Czy masz na mysli zrazy zawijane? Podam Ci elegancka, pyszna goraca
salatke z kapusty doskonale pasujaca do potraw miesnych.
Salatka z czerwonej (modrej, niebieskiej zaleznie od regionu) kapusty
1 mala glowka kapusty
1 male jablko
2 lyzki octu
2 lyzki wody
1 lyzeczka cukru
szczypta soli
szczypta pieprzu
1 lyzka kruszonego sera bleu
2 lyzki prazonych migdalow w kawalkach lub plasterkach, lub orzeszkow
piniowych
Kapuste przekroic na pol, wyciac glab i poszatkowac na cienkie wlokna.
Jablko obrac i pokroic w cienkie slupki lub zetrzec na tarce o duzych
oczkach. Migdaly uprazyc na suchej patelni lub pod opiekaczem. Wode,
ocet, cukier, pieprz i sol wymieszac. Umiescic kapuste i jablko w garnku
i podgrzac na sucho, az dno bedzie bardzo gorace. Z pokrywka w reku wlac
mieszanke octowo-wodna i zakryc garnek. Po 2 minutach odkryc i
wymieszac, zostawic odkryte, mieszajac, az plyn odparuje. Przelozyc na
talerz, posypac serem bleu i migdalami.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |