Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Prosba o sałatke

Grupy

Szukaj w grupach

 

Prosba o sałatke

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-12-29 23:00:37

Temat: Prosba o sałatke
Od: "kruczkop" <k...@k...pkobp.pl> szukaj wiadomości tego autora

na sylwestrowy wieczor przy swiecach;-) Che go spedzic z moja dziewczyna,
przyrzadze miesko (zawijane a w srodku ogoreczek z papryczką) + frytki
i...wlasnie: jaka salatkę ttuaj zrobić? Proszę o jakieś pomysły...

z góry bardzo serdecznie dziękuję!
pozdrawiam pawel


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-12-30 11:42:38

Temat: Re: Prosba o sałatke
Od: "Artigiana" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "kruczkop" <k...@k...pkobp.pl> napisał w wiadomości
news:cqvcve$3n0$1@julia.coi.pw.edu.pl...
> na sylwestrowy wieczor przy swiecach;-) Che go spedzic z moja dziewczyna,
> przyrzadze miesko (zawijane a w srodku ogoreczek z papryczką) + frytki
> i...wlasnie: jaka salatkę ttuaj zrobić? Proszę o jakieś pomysły...
>
> z góry bardzo serdecznie dziękuję!
> pozdrawiam pawel
>
>

Podam Ci mój przepis rocznicowy, sprawdzony, rewelacyjny

Kiełki
Sałata głowiasta (w zasadzie jakakolwiek)
Oliwki
Ser złóty (pokroic w kosteczke)
Smażone pieczarki

Wszystko wymieszać zalać sosem winegret lub mieszanką; 2 łyżki oleju tyle
samo soku z cytryny, pół żyzeczki soli żabek czosnku

Sałatka palce lizać






› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-12-31 01:22:33

Temat: Re: Prosba o sałatke
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora

kruczkop wrote:

> na sylwestrowy wieczor przy swiecach;-) Che go spedzic z moja dziewczyna,
> przyrzadze miesko (zawijane a w srodku ogoreczek z papryczką) + frytki
> i...wlasnie: jaka salatkę ttuaj zrobić? Proszę o jakieś pomysły...
>
> z góry bardzo serdecznie dziękuję!
> pozdrawiam pawel
>
>


Czy masz na mysli zrazy zawijane? Podam Ci elegancka, pyszna goraca
salatke z kapusty doskonale pasujaca do potraw miesnych.

Salatka z czerwonej (modrej, niebieskiej zaleznie od regionu) kapusty

1 mala glowka kapusty
1 male jablko
2 lyzki octu
2 lyzki wody
1 lyzeczka cukru
szczypta soli
szczypta pieprzu
1 lyzka kruszonego sera bleu
2 lyzki prazonych migdalow w kawalkach lub plasterkach, lub orzeszkow
piniowych

Kapuste przekroic na pol, wyciac glab i poszatkowac na cienkie wlokna.
Jablko obrac i pokroic w cienkie slupki lub zetrzec na tarce o duzych
oczkach. Migdaly uprazyc na suchej patelni lub pod opiekaczem. Wode,
ocet, cukier, pieprz i sol wymieszac. Umiescic kapuste i jablko w garnku
i podgrzac na sucho, az dno bedzie bardzo gorace. Z pokrywka w reku wlac
mieszanke octowo-wodna i zakryc garnek. Po 2 minutach odkryc i
wymieszac, zostawic odkryte, mieszajac, az plyn odparuje. Przelozyc na
talerz, posypac serem bleu i migdalami.

Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pizza
Garnek z dziurką - foto zagwozdka
Co to za potrawa.. (z kurczaka)...??
pierogi technika wyrobu (pytanie)
Pasta do krakersow.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »