Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ptysie

Grupy

Szukaj w grupach

 

ptysie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-03-17 08:27:05

Temat: ptysie
Od: "b" <z...@a...ids.bielsko.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jak się przygotowuje ptysie .


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-03-17 20:07:57

Temat: Re: ptysie/przepis
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora

Przepis na ptysie

100 gr masla
200 ml wody
150 gr maki
4 jajka
Wode z maslem doprowadzic do wrzenia, wrzucic make jednym ruchem i
ucierac drewniana lyzka, az ciasto bedzie odstawac od garnka, zdjac z
ognia, dodawac po jednym jajku, mocno mieszajac, az sie kluchy polacza.
Wyciskac male kopczyki na blasze posmarowanej maslem, piec w piekarniku
o temp 180C/350F az zlote, i niezbyt mokre w srodku. Napelniac bita
smietana , posypac cukrem pudrem.
Magdalena

b wrote:

> Jak się przygotowuje ptysie .

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-03-18 09:44:48

Temat: Re: ptysie/przepis
Od: andreibor <b...@a...co.il.invalid> szukaj wiadomości tego autora

Dzien dobry.

Szukam recepty na kiszenie zuru.
W szczegolnosci:
Jaka jest idealna temperatura do kiszenia ? (mieszam w Izraelu,
jest tu o wiele cieplej niz w Polsce).

Czy naczynie w czasie kiszenia ma byc szczelnie zamkniete, czy
nalezy zostawic doplyw powietrza?

Ile czasu trwa kiszenie ?

W pewnej recepcie z Australii radzono dodac do zuru skorke
chleba zytniego. Czy do kiszenia jest potrzebna zakwaska?

Z gory dziekuje za odpowiedz. Poniez nie czytam stale tej grupy,
prosze odpowiedziec (rowniez) no moj Email:

Andrei Borenstein , b...@a...co.il


* Sent from RemarQ http://www.remarq.com The Internet's Discussion Network *
The fastest and easiest way to search and participate in Usenet - Free!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Szarlotka
karpatka
Re: ptysie
Re: karpatka
Szybkowar - jaki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »