| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-17 08:27:05
Temat: ptysieJak się przygotowuje ptysie .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-17 20:07:57
Temat: Re: ptysie/przepisPrzepis na ptysie
100 gr masla
200 ml wody
150 gr maki
4 jajka
Wode z maslem doprowadzic do wrzenia, wrzucic make jednym ruchem i
ucierac drewniana lyzka, az ciasto bedzie odstawac od garnka, zdjac z
ognia, dodawac po jednym jajku, mocno mieszajac, az sie kluchy polacza.
Wyciskac male kopczyki na blasze posmarowanej maslem, piec w piekarniku
o temp 180C/350F az zlote, i niezbyt mokre w srodku. Napelniac bita
smietana , posypac cukrem pudrem.
Magdalena
b wrote:
> Jak się przygotowuje ptysie .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-18 09:44:48
Temat: Re: ptysie/przepisDzien dobry.
Szukam recepty na kiszenie zuru.
W szczegolnosci:
Jaka jest idealna temperatura do kiszenia ? (mieszam w Izraelu,
jest tu o wiele cieplej niz w Polsce).
Czy naczynie w czasie kiszenia ma byc szczelnie zamkniete, czy
nalezy zostawic doplyw powietrza?
Ile czasu trwa kiszenie ?
W pewnej recepcie z Australii radzono dodac do zuru skorke
chleba zytniego. Czy do kiszenia jest potrzebna zakwaska?
Z gory dziekuje za odpowiedz. Poniez nie czytam stale tej grupy,
prosze odpowiedziec (rowniez) no moj Email:
Andrei Borenstein , b...@a...co.il
* Sent from RemarQ http://www.remarq.com The Internet's Discussion Network *
The fastest and easiest way to search and participate in Usenet - Free!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |