Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pychotka z twarogu

Grupy

Szukaj w grupach

 

pychotka z twarogu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-06-16 22:35:44

Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "Iwon\(k\)a" <i...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> wrote in message
news:40D0581C.8030805@ukbf.fu-berlin.de...

> Cottage Cheese jest ok, jak odcedzisz serwatkę (to ten płyn). W każdym
> razie sernik i ruskie na tym wychodzą OK.

o to super, sprobuje wiec uzyc ten " w plynie" ;)

dzieki
iwon(k)a

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-06-16 23:05:06

Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "Izabela Sowula" <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Oj, to pieknie! Bede Ciebie pilnie czytac i podpatrywac, jak sobie radzisz z
> tym calym konwertowaniem z cali i uncji, brakiem tytulowego twarogu i stu
> dwudziestu rodzajow polskiej kielbasy, tudziez praniem kuchennych recznikow,
> co nie schną tygodniami ;-)
>
>
> eM początkująca w kuchni i na wyspie, wdzieczna za kazda pomoc
a ja mieszkam pewnie rzut beretem od ciebie bo kolo Croydon - a ty gdize?
Iza

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-17 05:22:10

Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Z przepisu Leny...Pozdro Kasia

A ile tego sera wagowo dalas? Ile masła i mąki?
Pozdrawiam.
Basiek.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-17 08:04:50

Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora



Ewa (siostra Ani) N.:
> Waldemar Krzok wrote:
>
>>
>>> sredniawo pamietam,. tutaj nie ma takiego sera jak w Polsce,
>>> jest taki kremowy od razy do rozsamrowywania jak maslo,
>>> albo w grudkach w jakims serowym plynie. wole zapytac wiec,
>>> czy jestem w stanie zrobic wiec takie ciateczka
>>> uzywajac tutejszy "twarog".
>>
>>
>>
>> Cottage Cheese jest ok, jak odcedzisz serwatkę (to ten płyn). W każdym
>> razie sernik i ruskie na tym wychodzą OK.
>
>
> U nas Cottage Cheese nie jest w serwatce tylko w chudej smietance...

no to tą śmietankę też można wykorzystać ;-)

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-17 08:36:41

Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "KAsia" <k...@r...net> szukaj wiadomości tego autora

> A ile tego sera wagowo dalas? Ile masła i mąki?
> Pozdrawiam.
> Basiek.
Dalam 2 kostki sera czyli pol kilo i cale maslo a maki na oko dosypywalam
zeby sie nie kleilo do reki tak jak napisala Lena.
pozdro Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-17 09:50:27

Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Dalam 2 kostki sera czyli pol kilo i cale maslo a maki na oko
dosypywalam
> zeby sie nie kleilo do reki tak jak napisala Lena.

cale maslo, tzn. 200g czy 250g ?
Dzieki.
Pozdrawiam.
Basiek.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-17 12:50:01

Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "rafal.lena" <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Podoba mi się ten przepis, ale czy mogłabym cię prosić o uporządkowanie
tego
> przepisu, bo pojawiło się tyle pytań...i już zgłupiałam.
>
> Konkretnie napisz: ile wagowo twarogu, masła i mąki?


A więc byłam w sklepie i specjalnie kazałam ważyć twaróg - u mnie klinek
waży średnio 500-600 g. Do tego kostka cała masła lub margaryny ( te 50 g
różnicy nie zrobi) i mąki aż do odlepiania się ciasta od ręki + 2 żółtka ( w
przepisach mojej mamy ciasto było beż żółtek, ale mi szkoda wywalać skoro na
pianę tylko białka idą - jadłam robione i z żółtkami i bez i nie wyczułam
różnicy). Pianę z 2 jajek i szklanki cukru ubijamy.
Cieszę się że smakują te ciacha tym którzy już spróbowali je robić.

Właśnie przeczesuję moją książkę kucharską własnoręcznie zrobioną z kuchnią
rosyjską ( bo stamtąd właśnie pochodzę) żeby zapodać jeszcze coś ciekawego.
Pozdrawiam Lena


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-17 13:41:16

Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "rafal.lena" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:40d1b16d$1@brown.gdansk.sprint.pl...

> A więc byłam w sklepie i specjalnie kazałam ważyć twaróg - u mnie klinek
> waży średnio 500-600 g. Do tego kostka cała masła lub margaryny ( te 50 g
> różnicy nie zrobi) i mąki aż do odlepiania się ciasta od ręki + 2 żółtka
( w
> przepisach mojej mamy ciasto było beż żółtek, ale mi szkoda wywalać skoro
na
> pianę tylko białka idą - jadłam robione i z żółtkami i bez i nie wyczułam
> różnicy). Pianę z 2 jajek i szklanki cukru ubijamy.
> Cieszę się że smakują te ciacha tym którzy już spróbowali je robić.

Oooj, dzięki za fatygę. Dzisiaj zrobię:)

> Właśnie przeczesuję moją książkę kucharską własnoręcznie zrobioną z
kuchnią
> rosyjską ( bo stamtąd właśnie pochodzę) żeby zapodać jeszcze coś
ciekawego.
> Pozdrawiam Lena

Szukaj, szukaj i podawaj:)))

Pzdr.
Iwona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-17 13:48:43

Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "KAsia" <k...@r...net> szukaj wiadomości tego autora

> cale maslo, tzn. 200g czy 250g ?


250
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-17 14:02:34

Temat: Re: pychotka z twarogu
Od: "Basiek" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> 250
> Kasia

Dzieki serdeczne.
Basiek.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 5 . [ 6 ] . 7


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

truskawki
[OT] PAIN.| BOL.1a
Pyszne ciasteczka z bakaliami
KRK: Pieprz zielony W KULKACH i naczynia Tupperware
semola di gran duro i suszone pomidory

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »