| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-06-16 22:35:44
Temat: Re: pychotka z twarogu"Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> wrote in message
news:40D0581C.8030805@ukbf.fu-berlin.de...
> Cottage Cheese jest ok, jak odcedzisz serwatkę (to ten płyn). W każdym
> razie sernik i ruskie na tym wychodzą OK.
o to super, sprobuje wiec uzyc ten " w plynie" ;)
dzieki
iwon(k)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-06-16 23:05:06
Temat: Re: pychotka z twarogu
> Oj, to pieknie! Bede Ciebie pilnie czytac i podpatrywac, jak sobie radzisz z
> tym calym konwertowaniem z cali i uncji, brakiem tytulowego twarogu i stu
> dwudziestu rodzajow polskiej kielbasy, tudziez praniem kuchennych recznikow,
> co nie schną tygodniami ;-)
>
>
> eM początkująca w kuchni i na wyspie, wdzieczna za kazda pomoc
a ja mieszkam pewnie rzut beretem od ciebie bo kolo Croydon - a ty gdize?
Iza
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-17 05:22:10
Temat: Re: pychotka z twarogu> Z przepisu Leny...Pozdro Kasia
A ile tego sera wagowo dalas? Ile masła i mąki?
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-17 08:04:50
Temat: Re: pychotka z twarogu
Ewa (siostra Ani) N.:
> Waldemar Krzok wrote:
>
>>
>>> sredniawo pamietam,. tutaj nie ma takiego sera jak w Polsce,
>>> jest taki kremowy od razy do rozsamrowywania jak maslo,
>>> albo w grudkach w jakims serowym plynie. wole zapytac wiec,
>>> czy jestem w stanie zrobic wiec takie ciateczka
>>> uzywajac tutejszy "twarog".
>>
>>
>>
>> Cottage Cheese jest ok, jak odcedzisz serwatkę (to ten płyn). W każdym
>> razie sernik i ruskie na tym wychodzą OK.
>
>
> U nas Cottage Cheese nie jest w serwatce tylko w chudej smietance...
no to tą śmietankę też można wykorzystać ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-17 08:36:41
Temat: Re: pychotka z twarogu> A ile tego sera wagowo dalas? Ile masła i mąki?
> Pozdrawiam.
> Basiek.
Dalam 2 kostki sera czyli pol kilo i cale maslo a maki na oko dosypywalam
zeby sie nie kleilo do reki tak jak napisala Lena.
pozdro Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-17 09:50:27
Temat: Re: pychotka z twarogu> Dalam 2 kostki sera czyli pol kilo i cale maslo a maki na oko
dosypywalam
> zeby sie nie kleilo do reki tak jak napisala Lena.
cale maslo, tzn. 200g czy 250g ?
Dzieki.
Pozdrawiam.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-17 12:50:01
Temat: Re: pychotka z twarogu
> Podoba mi się ten przepis, ale czy mogłabym cię prosić o uporządkowanie
tego
> przepisu, bo pojawiło się tyle pytań...i już zgłupiałam.
>
> Konkretnie napisz: ile wagowo twarogu, masła i mąki?
A więc byłam w sklepie i specjalnie kazałam ważyć twaróg - u mnie klinek
waży średnio 500-600 g. Do tego kostka cała masła lub margaryny ( te 50 g
różnicy nie zrobi) i mąki aż do odlepiania się ciasta od ręki + 2 żółtka ( w
przepisach mojej mamy ciasto było beż żółtek, ale mi szkoda wywalać skoro na
pianę tylko białka idą - jadłam robione i z żółtkami i bez i nie wyczułam
różnicy). Pianę z 2 jajek i szklanki cukru ubijamy.
Cieszę się że smakują te ciacha tym którzy już spróbowali je robić.
Właśnie przeczesuję moją książkę kucharską własnoręcznie zrobioną z kuchnią
rosyjską ( bo stamtąd właśnie pochodzę) żeby zapodać jeszcze coś ciekawego.
Pozdrawiam Lena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-17 13:41:16
Temat: Re: pychotka z twaroguUżytkownik "rafal.lena" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:40d1b16d$1@brown.gdansk.sprint.pl...
> A więc byłam w sklepie i specjalnie kazałam ważyć twaróg - u mnie klinek
> waży średnio 500-600 g. Do tego kostka cała masła lub margaryny ( te 50 g
> różnicy nie zrobi) i mąki aż do odlepiania się ciasta od ręki + 2 żółtka
( w
> przepisach mojej mamy ciasto było beż żółtek, ale mi szkoda wywalać skoro
na
> pianę tylko białka idą - jadłam robione i z żółtkami i bez i nie wyczułam
> różnicy). Pianę z 2 jajek i szklanki cukru ubijamy.
> Cieszę się że smakują te ciacha tym którzy już spróbowali je robić.
Oooj, dzięki za fatygę. Dzisiaj zrobię:)
> Właśnie przeczesuję moją książkę kucharską własnoręcznie zrobioną z
kuchnią
> rosyjską ( bo stamtąd właśnie pochodzę) żeby zapodać jeszcze coś
ciekawego.
> Pozdrawiam Lena
Szukaj, szukaj i podawaj:)))
Pzdr.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-17 13:48:43
Temat: Re: pychotka z twarogu> cale maslo, tzn. 200g czy 250g ?
250
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-17 14:02:34
Temat: Re: pychotka z twarogu> 250
> Kasia
Dzieki serdeczne.
Basiek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |