| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-06-16 15:04:04
Temat: Re: pychotka z twarogu wole zapytac wiec,
> > czy jestem w stanie zrobic wiec takie ciateczka
> > uzywajac tutejszy "twarog".
>
> Cottage Cheese jest ok, jak odcedzisz serwatkę (to ten płyn). W każdym
> razie sernik i ruskie na tym wychodzą OK.
>
ja ruskie robie z ricotty
Kalina
> Waldek
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-06-16 15:25:13
Temat: Re: pychotka z twaroguWaldemar Krzok wrote:
>
>> sredniawo pamietam,. tutaj nie ma takiego sera jak w Polsce,
>> jest taki kremowy od razy do rozsamrowywania jak maslo,
>> albo w grudkach w jakims serowym plynie. wole zapytac wiec,
>> czy jestem w stanie zrobic wiec takie ciateczka
>> uzywajac tutejszy "twarog".
>
>
> Cottage Cheese jest ok, jak odcedzisz serwatkę (to ten płyn). W każdym
> razie sernik i ruskie na tym wychodzą OK.
U nas Cottage Cheese nie jest w serwatce tylko w chudej smietance...
Ewcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-16 16:21:45
Temat: Re: pychotka z twarogueM wrote:
> "Krysia Thompson" wyznala:
>
>
>>meza mam calkiem tutejszego, a tu w tym kraju przezylam juz ponad
>>pol zycia
>
>
> Oj, to pieknie! Bede Ciebie pilnie czytac i podpatrywac, jak sobie radzisz z
> tym calym konwertowaniem z cali i uncji, brakiem tytulowego twarogu i stu
> dwudziestu rodzajow polskiej kielbasy, tudziez praniem kuchennych recznikow,
> co nie schną tygodniami ;-)
Brytyjska pogoda? Rechu rechu
Kot, co zeby nie bylo offtopic powie, ze wlasnie sobie fanaberyjnie
zrobil budyn czekoladowy z PRAWDZIWA czekolada ;)
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-16 16:24:05
Temat: Re: pychotka z twaroguUżytkownik "Iwona_s" <i...@T...pl> napisał w wiadomości
news:capknu$5u2$1@news.dialog.net.pl...
>
> > Ja daje kostke masla (200 g) + 20 dkg maki + twarozek w pudelku (juz
> > zmielony) 250 g.
>
> Bez żółtek, rozumiem? A jak sądzisz, można je spokojnie dodać? Pewnie
trochę
> więcej mąki wówczas...
> A cukier dajesz?
Bez zoltek (moje dziecie nie moze jajek, wiec szukalam przepisu bez nich) i
bez cukru (aaa daje szczypte soli - teraz sobie przypomialam) - posypuje
tylko pudrem juz po upieczeniu i to wlasnie daje IMO taki fajny efekt
slodki/nie slodki ;-)
Ale pewnie ani zoltko ani cukier im nie zaszkodzi, wiec mozesz sprobowac.
Ktos sugerowal, ze mozna sprobowac zrobic te ciasteczka na ostro z jakims
nadzieniem miesnym/serowym/warzywnym - tylko wtedy to juz chyba nie beda
ciasteczka a buleczki.
Kiedys sprobuje - jak mi sie przejedza na slodko.
Pozdrawiam,
--
Małgorzatka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-16 17:27:20
Temat: Re: pychotka z twaroguNO REWELACJA
dzisiaj zrobilam te ciasteczka wyszly przepyszne!!!!!!!!!!!
wielkie dzieki za przepis...
Pozdrawiam Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-16 17:42:59
Temat: Re: pychotka z twaroguUżytkownik "KAsia" <k...@r...net> napisał w wiadomości
news:capvra$jqm$1@news.onet.pl...
> NO REWELACJA
> dzisiaj zrobilam te ciasteczka wyszly przepyszne!!!!!!!!!!!
> wielkie dzieki za przepis...
> Pozdrawiam Kasia
Ale z którego przepisu??? Leny czy Małgorzatki?
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-16 18:29:20
Temat: Re: pychotka z twaroguOn 16 Jun 2004 18:21:45 +0200, m...@p...onet.pl (Kot)
wrote:
>eM wrote:
>> "Krysia Thompson" wyznala:
>>
>>
>>>meza mam calkiem tutejszego, a tu w tym kraju przezylam juz ponad
>>>pol zycia
>>
>>
>> Oj, to pieknie! Bede Ciebie pilnie czytac i podpatrywac, jak sobie radzisz z
>> tym calym konwertowaniem z cali i uncji, brakiem tytulowego twarogu i stu
>> dwudziestu rodzajow polskiej kielbasy, tudziez praniem kuchennych recznikow,
>> co nie schną tygodniami ;-)
>
>Brytyjska pogoda? Rechu rechu
>
>Kot, co zeby nie bylo offtopic powie, ze wlasnie sobie fanaberyjnie
>zrobil budyn czekoladowy z PRAWDZIWA czekolada ;)
>
>--
>Kot
>m...@p...onet.pl
do tej pogody zalicza sie: Walia, Londyn i Kornwalia. u nas
schnie w oczach. w ogole cieplo - Mechcia zaswiadczy, ja jestem
po eksperymencie bardzo diznwym ...nie chcialo mi sie makaronu do
truskawek zrobic to zrobilam lane kluski....
trys, zasadniczo wielbiciel lanych klusek
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-16 18:45:06
Temat: Re: pychotka z twaroguKrysia Thompson wrote:
>>Brytyjska pogoda? Rechu rechu
>>
>>Kot, co zeby nie bylo offtopic powie, ze wlasnie sobie fanaberyjnie
>>zrobil budyn czekoladowy z PRAWDZIWA czekolada ;)
>>
>>--
>>Kot
>>m...@p...onet.pl
>
>
>
> do tej pogody zalicza sie: Walia, Londyn i Kornwalia. u nas
> schnie w oczach. w ogole cieplo - Mechcia zaswiadczy, ja jestem
> po eksperymencie bardzo diznwym ...nie chcialo mi sie makaronu do
> truskawek zrobic to zrobilam lane kluski....
No ja niestety zaswiadczyc nie mogie :/ A tak mialo byc fajnie ;)
Kot po ravioli z.... czyms, oraz oliwa z oliwek i szalwia z wlasnego
balkonu. A zaraz bedzie granita z arbuza, mlask
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-16 19:13:58
Temat: Re: pychotka z twarogu> Ale z którego przepisu??? Leny czy Małgorzatki?
Z przepisu Leny...Pozdro Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-16 19:31:08
Temat: Re: pychotka z twarogu
Użytkownik "rafal.lena" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:40cf7f27@brown.gdansk.sprint.pl...
ciap caly przepis
>> Pozdrawiam i życzę smacznego Lena
>
>
zrobilam bom lasuch
zniknely w ciagu 15 min
sprawca znikniecia moj TZ, dran, tylko mi jedno ciasteczko zostawil
ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |