| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-08-09 11:35:47
Temat: rozdrabniacz do mięsa?Witam,
chwilowo moja maszynka do mięsa jest nieczynna. Jak myślicie, czy
rozdrabniaczem (w sensie takim pojemniczkiem z ostrzami w środku, na prąd
;-)) zmielę surowe mięsko, tak, żeby wyszło podobne do tego spod maszynki?
W archiwum grupy znalazłam tylko, że da się na pasztet - no ale to
gotowane/podsmażane.
Pozdrawiam!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-08-09 11:44:09
Temat: Re: rozdrabniacz do mięsa?Użytkownik "skarb" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:f9eu6j$imb$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> chwilowo moja maszynka do mięsa jest nieczynna. Jak myślicie, czy
> rozdrabniaczem (w sensie takim pojemniczkiem z ostrzami w środku, na prąd
> ;-)) zmielę surowe mięsko, tak, żeby wyszło podobne do tego spod
maszynki?
Właściwie to ja bym miał podobne pytanie, tylko chciałbym, żeby mięso NIE
było podobne do tego z maszynki :-)
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-08-09 11:45:49
Temat: Re: rozdrabniacz do mięsa?"skarb" wrote in message news:f9eu6j$imb$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> chwilowo moja maszynka do mięsa jest nieczynna. Jak myślicie, czy
> rozdrabniaczem (w sensie takim pojemniczkiem z ostrzami w środku, na prąd
> ;-)) zmielę surowe mięsko, tak, żeby wyszło podobne do tego spod
> maszynki?
> W archiwum grupy znalazłam tylko, że da się na pasztet - no ale to
> gotowane/podsmażane.
Raczej posiekasz niz zmielisz... napewno będzie rozdrobnione, ale nie takie
jak z maszynki do mięsa... na pasztet super się udaje (używam Fenomena
Zelmera), ale na mielone czy inne zdecydowanie wolę takie maszynkowe.
Podsumowując... Jak nie masz wyjścia, to spokojnie możesz zastosować
rozdrabniacz.
Bożenka z Wilna :)
słoneczna miodzio dziewczyna
Strona grupowa - http://kuchenna.host.sk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-08-09 11:53:49
Temat: Re: rozdrabniacz do mięsa?
"skarb" <m...@g...pl> wrote in message
news:f9eu6j$imb$1@inews.gazeta.pl...
> Witam,
> chwilowo moja maszynka do mięsa jest nieczynna. Jak myślicie, czy
> rozdrabniaczem (w sensie takim pojemniczkiem z ostrzami w środku, na prąd
> ;-)) zmielę surowe mięsko, tak, żeby wyszło podobne do tego spod
maszynki?
> W archiwum grupy znalazłam tylko, że da się na pasztet - no ale to
> gotowane/podsmażane.
>
> Pozdrawiam!
Zauważ - maszynka to zmiażdżone mięso - lepiej ostrym nożem posiekać, wcale
do tego nie potrzebny ten nakłuwacz (przeznaczony do steków)...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-08-09 11:57:24
Temat: Re: rozdrabniacz do mięsa?Dnia 09.08.2007, o godzinie 13.35.47, na pl.rec.kuchnia, skarb napisał(a):
> Witam,
> chwilowo moja maszynka do mięsa jest nieczynna. Jak myślicie, czy
> rozdrabniaczem (w sensie takim pojemniczkiem z ostrzami w środku, na prąd
> ;-)) zmielę surowe mięsko, tak, żeby wyszło podobne do tego spod maszynki?
Podobne nie wyjdzie. Albo wyjdzie pasta, albo w tycich kawałkach. Z tym, że
w drugim przypadku musiał(a)byś je trochę podmrozić. :)
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-08-09 11:59:50
Temat: Re: rozdrabniacz do mięsa?
"Habeck Colibretto" <h...@N...gazeta.pl> wrote in message
news:zz10w62nl8qk$.dlg@habeck.pl...
> Dnia 09.08.2007, o godzinie 13.35.47, na pl.rec.kuchnia, skarb napisał(a):
>
> > Witam,
> > chwilowo moja maszynka do mięsa jest nieczynna. Jak myślicie, czy
> > rozdrabniaczem (w sensie takim pojemniczkiem z ostrzami w środku, na
prąd
> > ;-)) zmielę surowe mięsko, tak, żeby wyszło podobne do tego spod
maszynki?
>
> Podobne nie wyjdzie. Albo wyjdzie pasta, albo w tycich kawałkach. Z tym,
że
> w drugim przypadku musiał(a)byś je trochę podmrozić. :)
Wlaściwie nie napisał, po co mu miazdżone mięso...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-08-09 12:43:00
Temat: Re: rozdrabniacz do mięsa?> Wlaściwie nie napisał, po co mu miazdżone mięso...
Ot, na spaghetti ;-)
Pozdrawiam,
_Magda_ ;-P
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-08-09 12:45:02
Temat: Re: rozdrabniacz do mięsa?> na pasztet super się udaje
A to też dobrze wiedzieć. Bo jak zrobiłam pasztet maszynką (3-krotnie
mielone), to tata stwierdził, że się "kupy" nie trzyma :-D
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-08-09 13:01:53
Temat: Re: rozdrabniacz do mięsa?Dnia 09.08.2007, o godzinie 14.43.00, na pl.rec.kuchnia, skarb napisał(a):
>> Wlaściwie nie napisał, po co mu miazdżone mięso...
> Ot, na spaghetti ;-)
Pokroić w kostki max 1.5-2cm i zmrozić (nie zamrażać na kostki lodu!).
Miksować na średniej prędkości, żeby nie zrobić papki.
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |