« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2007-04-23 22:51:30
Temat: Re: rum -jaki?Użytkownik "Hania" napisał:
> >> > A Tuzemsky rules ;))))))))
> >> mam rozumieć ;) ?
> > Oczywiście. Choc spiryt mają niezły - i tani :) Ale dawno nie
byłam,
> > więc nie wiem, jak się mają relacje cenowe lepszych alkoholi.
> z rok temu kolega mi przywiozl w ramach prezentu (kolega jest fanem
> disco-polo ;-)))
> i dziwilam sie, jak toto na studiach moglo smakowac, aaauuuaaa.
Spiryt, znaczy?
Samo boże broń... robiłam z tego jakieś wynalazki drinkowe.
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2007-04-24 20:35:16
Temat: Re: rum -jaki?
Użytkownik "Aicha" <b...@t...pl> napisał w
> Spiryt, znaczy?
> Samo boże broń... robiłam z tego jakieś wynalazki drinkowe.
>
nii, tuzemski - zszedl jakos, do ciasta
h.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2007-04-25 01:14:29
Temat: Re: rum -jaki? AustriaOn Tue, 24 Apr 2007 00:34:57 +0200, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>
>Le lundi 23 avril 2007 ŕ 14:52:52, dans <f0iacf$5gm$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>
>
>>> Czy ktoś moze mi poradzić jakąś markę rumu ciężkiego.
>
>> Rum Inlander
>> Choć rum to alkohol powstały z fermentacji melasy po produkcji cukru z
>> trzciny cukrowej,
>
>Nie. Z soku trzciny cukrowej.
Roznie. Od swiezego soku, poprzez specjalnie preparowana melase po
najtandetniejsza, najbardziej spalona melase. Te ze swiezego soku
wychodza delikatniejsze, z melasy, zwlaszcza ostro destylowane, z
przerzutem - znacznie mocniejsze smakowo.
--
Darek
P.S. A w ogole melasa to nalezy ryz polac i fermentowac - po
destylacji bedie arak (kurcze, da sie to w Polsce kupic???)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |