| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-04-05 14:53:42
Temat: ryby
Potrzebny przepis na coś dobrego i oryginalnego z tołpygi.
-~ Wyslano ze strony - http://www.com.pl ~-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-04-06 07:09:52
Temat: Re: rybyMat wrote:
>
> Potrzebny przepis na coś dobrego i oryginalnego z tołpygi.
Hmm.. oryginalnego?
może budyń :))
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-06 07:55:55
Temat: Odp: ryby
> > Potrzebny przepis na coś dobrego i oryginalnego z tołpygi.
objasnij mnie tylko, to rybsko slodko- czy slonowodne?
poszperam, jesli okreslisz sie jeszcze, w jakiej formie to
ma wystepowac (przystawka, zupa, drugie?)...
>
> Hmm.. oryginalnego?
> może budyń :))
>
> sadyl
alez prosze bardzo: z surowej czy gotowanej ryby?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-06 16:13:49
Temat: Re: ryby
kianit wrote in message ...
>
>> > Potrzebny przepis na coś dobrego i oryginalnego z tołpygi.
>
>objasnij mnie tylko, to rybsko slodko- czy slonowodne?
>poszperam, jesli okreslisz sie jeszcze, w jakiej formie to
>ma wystepowac (przystawka, zupa, drugie?)...
>>
>> Hmm.. oryginalnego?
>> może budyń :))
>>
>> sadyl
>
>alez prosze bardzo: z surowej czy gotowanej ryby?
>
Moj kolega mial girlfriend japonke... Bylismy kiedys na rybach i facet
zlapal rekina, blue shark, dosyc sporego. Chcial go wyrzucic...Kumpel mowi,
nie wyrzucaj, ja go wezme.. Pytam...na cholere Ci ten rekin ?.. Moja
dziewczyna wszystko umie robic z ryb...nawet kompot....
F.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-07 07:54:30
Temat: Re: ryby
Feliks wrote:
>
> kianit wrote in message ...
> >
> >> > Potrzebny przepis na coś dobrego i oryginalnego z tołpygi.
Widze, ze slabo z przepisami, nie dziwie sie, przed kilku
miesiacami
kupilem pierwszy raz tolpyge i nie moglem niczego na jej temat
znalezc,
tu tez prawie nikt nic nie wiedzial.
Musialem sobie jakos radzic sam. Po pierwsze nie spodziewaj sie
cudow.
W smaku przecietna, w dodatku zdarzaja sie mocno zlatujace
mulem.
Probowalem kilkukrotnie, na rozne sposoby, najbardziej smakowala
mi
z czosnkiem.
Trzeba posolic, oblozyc czosnkiem pokrojonym na cienkie
plasterki,
albo nafaszerowac nim, zostawic na godzine - dwie, potem
osuszyc,
natrzec oliwa z oliwek i do piekarnika na ruszt na 15 - 20
minut.
W polowie pieczenia obroc na druga strone.
Po upieczeniu skrop lekko sokiem z cytryny i posmaruj (na
goraco)
maslem.
BK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-08 11:56:13
Temat: Re: rybyKupiłam sobie dziś książkę "Ryby, raki i inne wodne przysmaki" jest tam
trochę przepisów na tołpygę, dość interesujących. Podaję listę - wybierz, co
Cię interesuję, to je wklepię na grupę (tylko to będzie gdzieś dopiero w
środę 12.04., bo jutro z rana wyjeżdżam z kraju na parę dni i nie będę miała
dostępu do komputera)
1. Tołpyga smażona sote
2. Tołpyga smażona panierowana
3. Tołpyga "a la schaboszczak"
4. Tołpyga pieczona "a la Sargios"
5. Tołpyga pieczona szpikowana a la Rysia
6. Tołpyga pieczona nadziewana jabłkami
7. Tołpyga pieczona w skwarkach z ziemniakami i kwaszoną kapustą
8. Tołpyga pieczona ze śmietaną i winem
9. Tołpyga pieczona z cytryną
10. Tołpyga gotowana po hiszpańsku
11. Tołpyga duszona w wiśniach
12. Tołpyga duszona w piwie
13. Tołpyga duszona w śmietanie z miodem
14. Flaki z tołpygi
15. Rulon z tołpygi duszony w śmietanie
16. Salceson z tołpygi
Herbatka
--
****************************************************
*****************
Minds are like parachutes, they must be open to work.
Mat wrote in message <38eb5376$1@ns18>...
>
>Potrzebny przepis na coś dobrego i oryginalnego z tołpygi.
>
> -~ Wyslano ze strony - http://www.com.pl ~-
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |