« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-04-04 22:02:08
Temat: TofuCześć wszystkim
Nazywam się Marcin, często czytuję grupę ale po raz pierwszy mam powód
napisać. Gdzieś w telewizji widziałem końcówkę programu, w którym jakaś Pani
robiła tofu z ziarna soi, mili moi, gdyby ktoś wiedział dokładnie jak - to
wiadomo - z góry dziękuję - c...@k...net.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-04-05 06:32:32
Temat: Odp: Tofu
Użytkownik Piotr Czerewko <p...@p...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...
> Cześć wszystkim
> Nazywam się Marcin, często czytuję grupę ale po raz pierwszy mam
powód
> napisać. Gdzieś w telewizji widziałem końcówkę programu, w którym
jakaś Pani
> robiła tofu z ziarna soi, mili moi, gdyby ktoś wiedział dokładnie
jak - to
> wiadomo - z góry dziękuję - c...@k...net.pl
cześć!
bierzesz soję, moczysz przez noc, odlewasz wodę z moczenia płucząć
ziarna. miksujesz z czystą wodą (gdzieś 2 szklanki na szklanke soi)jak
najgładziej, bierzesz czystą ściereczkę, odciskasz za jej pomocą
"mleko". to co zostaje (sucha masa) jeszcze raz miksujesz z wodą,
znowu odciskasz. całe "mleko" gotujesz w garze żeby ze trzy razy się
podniosło i opadło (uwaga - żeby nie wykipiało). zdejmujesz z gazu i
dodajesz coś do ścięcia - kilka łyżek soku z cytryny na przykład -
cały czas mieszając. zrobią się farfocle. wszystko siup! na sitko o
drobnych oczkach albo znowu na ściereczkę żeby odciekło. i już masz
tofu home-made ;-)
acha, z tego co zostanie (sucha pozostałość) można zrobić kotleciki
np. z jakimiś płatkami.
smacznego!
--
wojmat
OOO
oo
.
priv?: w...@w...prv.pl
... http://wjm.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-04-09 13:13:58
Temat: Re: TofuSerdeczne dzięki :))))))
Użytkownik <w...@p...com.pl> napisał w wiadomości
news:46BG4.35823$a01.783335@news.tpnet.pl...
>
> Użytkownik Piotr Czerewko <p...@p...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@n...vogel.pl...
> > Cześć wszystkim
> > Nazywam się Marcin, często czytuję grupę ale po raz pierwszy mam
> powód
> > napisać. Gdzieś w telewizji widziałem końcówkę programu, w którym
> jakaś Pani
> > robiła tofu z ziarna soi, mili moi, gdyby ktoś wiedział dokładnie
> jak - to
> > wiadomo - z góry dziękuję - c...@k...net.pl
>
> cześć!
> bierzesz soję, moczysz przez noc, odlewasz wodę z moczenia płucząć
> ziarna. miksujesz z czystą wodą (gdzieś 2 szklanki na szklanke soi)jak
> najgładziej, bierzesz czystą ściereczkę, odciskasz za jej pomocą
> "mleko". to co zostaje (sucha masa) jeszcze raz miksujesz z wodą,
> znowu odciskasz. całe "mleko" gotujesz w garze żeby ze trzy razy się
> podniosło i opadło (uwaga - żeby nie wykipiało). zdejmujesz z gazu i
> dodajesz coś do ścięcia - kilka łyżek soku z cytryny na przykład -
> cały czas mieszając. zrobią się farfocle. wszystko siup! na sitko o
> drobnych oczkach albo znowu na ściereczkę żeby odciekło. i już masz
> tofu home-made ;-)
>
> acha, z tego co zostanie (sucha pozostałość) można zrobić kotleciki
> np. z jakimiś płatkami.
>
> smacznego!
>
>
> --
> wojmat
> OOO
> oo
> .
> priv?: w...@w...prv.pl
> ... http://wjm.prv.pl
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |