« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-15 13:09:41
Temat: rzadko chwalę....ale musze pochwalić wczorajszy zakup pasty, o której tak duzo pisano na
grupie - AJWAR. Jest aromatyczna i naprawdę smaczna. Pycha na chlebku
chrupkim i na zółtym serze.
I jeszcze pochwalic musze śledzie w sosie musztardowym firmy L...( bez
reklamy), sa wysmienite, sos ostrawy, z musztardy francuskiej, cebulka
pokrojona cieniutko, w sam raz. polecam.
dzis nie gotuję obiadu, właśnie zrobiłam chłopinie omlecik, puszysty i
pyszny więc wyrzutów sumienia nie mam... :)))
moj ostatni dzień urlopu i oczywiście zaczęły się upały...
ale weekend już niedługo:)
Pozdrawiam
MechaGodzilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-20 11:51:27
Temat: Re: rzadko chwalę....
MechaGodzilla <k...@w...ps.pl.USUNTO> wrote in message
news:9ldsa0$e9e$1@news.tpi.pl...
> ale musze pochwalić wczorajszy zakup pasty, o której tak duzo pisano na
> grupie - AJWAR. Jest aromatyczna i naprawdę smaczna. Pycha na chlebku
> chrupkim i na zółtym serze.
tez kupilam ajwar i podpisuje sie pod tym co powyzej
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 19:01:03
Temat: Re: rzadko chwalę i jem Ajvar.ciach!
> AgataW. (pozdrawiam wszystkich którzy zauważyli że wróciłam ...
> bez wazeliny).
a ja wczoraj dodałam ajwar do własnej roboty sosu vinegret i był pyszny!
pozdrawiam
i witaj ponownie
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 19:02:06
Temat: Re: rzadko chwalę i jem Ajvar."MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.USUNTO> wrote:
>ale musze pochwalić wczorajszy zakup pasty, o której tak duzo pisano na
>grupie - AJWAR. Jest aromatyczna i naprawdę smaczna. Pycha na chlebku
>chrupkim i na zółtym serze.
Ajvar jest świetny jako jeden z sosów podany do mięs z grilla.
W dzbanuszku Ajvar, w drugim sos czosnkowy, w trzecim słodka
aronia a w czwartym chatney np. z gruszek. inne sosy mile
widziane. Delikwenci grillujący mają pole do popisów i urozmaiceń.
Ajvar z takim mięsem w rozsądnej ilości bardzo ciekawie wypada.
..polskie grille zasługują na więcej uwagi. Nalezy popęd do
skromnej kiełbasy zastapić potrwawmi bardziej wyszukanymi.
Dodanie dzbanków sosu podnosi poziom polskiego grilowania. A jak się
ludzie cieszą...
AgataW. (pozdrawiam wszystkich którzy zauważyli że wróciłam ...
bez wazeliny).
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 19:43:03
Temat: Re: rzadko chwalę i jem Ajvar.
Użytkownik "Slavek Siegmund" <s...@s...com> napisał w wiadomości
news:3lxi7.16883$Z2.213312@nnrp1.uunet.ca...
> A sprobujcie Ajvar z serem twarogowym na chlebku, proste a jake dobre.
> Nie wiem jakie sa dostepne w Polsce ale dla mnie jajlepszy jest
> jugoslowianski.
>
> pozdrawiam,
>
> Slav
patrze na słoik:ja mam chorwacki
pozdrawiam
MechaGodzilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 19:53:32
Temat: Re: rzadko chwalę i jem Ajvar.A sprobujcie Ajvar z serem twarogowym na chlebku, proste a jake dobre.
Nie wiem jakie sa dostepne w Polsce ale dla mnie jajlepszy jest
jugoslowianski.
pozdrawiam,
Slav
"MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.NOSPAM> wrote in message
news:9me5co$o08$1@news.tpi.pl...
> ciach!
> > AgataW. (pozdrawiam wszystkich którzy zauważyli że wróciłam ...
> > bez wazeliny).
>
>
> a ja wczoraj dodałam ajwar do własnej roboty sosu vinegret i był pyszny!
>
> pozdrawiam
> i witaj ponownie
> Mechcia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 20:05:51
Temat: Re: rzadko chwalę i jem Ajvar.Pewnie to ten sam,
pozdrawiam,
Slav
>
> patrze na słoik:ja mam chorwacki
> pozdrawiam
> MechaGodzilla
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 21:18:51
Temat: Re: rzadko chwalę i jem Ajvar.AgataW wrote:
>
> "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.USUNTO> wrote:
>
> >ale musze pochwalić wczorajszy zakup pasty, o której tak duzo pisano na
> >grupie - AJWAR. Jest aromatyczna i naprawdę smaczna. Pycha na chlebku
> >chrupkim i na zółtym serze.
>
> Ajvar jest świetny jako jeden z sosów podany do mięs z grilla.
Czy w popularnych marketach mozna toto dostac?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-27 22:04:47
Temat: Re: rzadko chwalę i jem Ajvar.Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> wrote:
>> Ajvar jest świetny jako jeden z sosów podany do mięs z grilla.
>
>Czy w popularnych marketach mozna toto dostac?
Najnowszy katalog Geanta proponuje za 5,75 wersję pikantną i
łagodną. Polski "Rolnik" tez zaczął produkcję. Znajdziesz.
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-28 05:36:05
Temat: Re: rzadko chwalę i jem Ajvar.
"Monika Mężyńska" <m...@k...net.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:3B8AB93B.38879CAF@kki.net.pl...
> AgataW wrote:
> >
> > "MechaGodzilla" <k...@w...ps.pl.USUNTO> wrote:
> >
> > >ale musze pochwalić wczorajszy zakup pasty, o której tak duzo pisano na
> > >grupie - AJWAR. Jest aromatyczna i naprawdę smaczna. Pycha na chlebku
> > >chrupkim i na zółtym serze.
> >
> > Ajvar jest świetny jako jeden z sosów podany do mięs z grilla.
>
> Czy w popularnych marketach mozna toto dostac?
Zobaczcie, czy mozna dostac Pindjur, to tez balkanskie, podobnie jak Adzika
(adrzika), ktora po raz pierwszy jadlem u Bulgarow ale tez w wersjach
ukrainskiej, gruzinskiej i ormianskiej. To cos podobnego ale skladniki nie sa
zmielone a drobno posiekane. No i jeszcze wloska Peperonata.
Irek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |