Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sarnina

Grupy

Szukaj w grupach

 

sarnina

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-10-26 10:51:05

Temat: sarnina
Od: "Ela" <e...@b...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hej!

Mam do dyspozycji kawalek sarniny i chce zrobic z tego zrazy. Uslyszalam
dzisiaj od znajomych, ze takie miesko trzeba peklowac kilka dni przed
zrobieniem. Czy to prawda? Musze na sobote z tego obiad zrobic!!!
pomocy
Ela



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-10-26 11:26:32

Temat: Re: sarnina
Od: w...@p...onet.pl (onet) szukaj wiadomości tego autora


----- Original Message -----
From: "Ela" <e...@b...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, October 26, 2000 12:51 PM
Subject: sarnina


> Hej!
>
> Mam do dyspozycji kawalek sarniny i chce zrobic z tego zrazy. Uslyszalam
> dzisiaj od znajomych, ze takie miesko trzeba peklowac kilka dni przed
> zrobieniem. Czy to prawda? Musze na sobote z tego obiad zrobic!!!
> pomocy
> Ela
>
>
> Niestety tak, ale rownie dobrym sposobem na zmiekczenie jest glebokie
zamrozenie na kilka dni. a nastepnie peklowanie. Ale czy starczy Ci czasu?
Witeq

--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-26 12:20:32

Temat: Re: sarnina
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Mam do dyspozycji kawalek sarniny i chce zrobic z tego zrazy. Uslyszalam
> dzisiaj od znajomych, ze takie miesko trzeba peklowac kilka dni przed
> zrobieniem. Czy to prawda? Musze na sobote z tego obiad zrobic!!!
> pomocy

Hey ;)

Przede wszystkim - czy ta sarnina jest ze starej sarny czy młodej, no i jaki
kawałek masz - jeśli nogę to można zrobić zupę ( na początek ) i pieczoną
gicz z grzybami ( świeże jeszcze w lesie ), jeśli to inny kawałek to roladki
a zupę z okrawków.

Poszukaj też w archiwum

ostry



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-27 00:12:33

Temat: Re: sarnina
Od: l...@i...uj.edu.pl (Leszek(Lechu) Marmon) szukaj wiadomości tego autora

"ostry" <o...@e...com.pl> wrote:

>
>Przede wszystkim - czy ta sarnina jest ze starej sarny czy młodej, no i jaki
>kawałek masz - jeśli nogę to można zrobić zupę ( na początek ) i pieczoną
>gicz z grzybami ( świeże jeszcze w lesie ), jeśli to inny kawałek to roladki
>a zupę z okrawków.

No ja mialem niecawno udziec mlodego jelonka. Zrobilismy z niego pieczen i
gulasz.

Pozdrawiam.


Lechu

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-27 06:17:16

Temat: Re: sarnina
Od: KYLEK <k...@p...man.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

szybki sposob by mieso zmieklo bez peklowania to natrzec go
sola zmiekczajaca /do kupienia w sklepach spozywczych - jest
super/, ulozyc w garnku z przyprawami i cebula /warstwami/,
skropic octem i oliwa - wstawic do lodowki na kilka godzin

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-10-27 06:37:24

Temat: Re: sarnina
Od: "ostry" <o...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> szybki sposob by mieso zmieklo bez peklowania to natrzec go
> sola zmiekczajaca /do kupienia w sklepach spozywczych

A fe, ma fatalny smak, nie polecam

> ulozyc w garnku z przyprawami i cebula /warstwami/,
> skropic octem i oliwa - wstawic do lodowki na kilka godzin

To po co ta sól ???

ostry




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Kasztany
Co z tym zrobic ?
Kasztany
kurcze i banan
bialka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »