| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-10-26 10:51:05
Temat: sarninaHej!
Mam do dyspozycji kawalek sarniny i chce zrobic z tego zrazy. Uslyszalam
dzisiaj od znajomych, ze takie miesko trzeba peklowac kilka dni przed
zrobieniem. Czy to prawda? Musze na sobote z tego obiad zrobic!!!
pomocy
Ela
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-10-26 11:26:32
Temat: Re: sarnina
----- Original Message -----
From: "Ela" <e...@b...com.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, October 26, 2000 12:51 PM
Subject: sarnina
> Hej!
>
> Mam do dyspozycji kawalek sarniny i chce zrobic z tego zrazy. Uslyszalam
> dzisiaj od znajomych, ze takie miesko trzeba peklowac kilka dni przed
> zrobieniem. Czy to prawda? Musze na sobote z tego obiad zrobic!!!
> pomocy
> Ela
>
>
> Niestety tak, ale rownie dobrym sposobem na zmiekczenie jest glebokie
zamrozenie na kilka dni. a nastepnie peklowanie. Ale czy starczy Ci czasu?
Witeq
--
Archiwum grupy dyskusyjnej pl.rec.kuchnia
http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-26 12:20:32
Temat: Re: sarnina
> Mam do dyspozycji kawalek sarniny i chce zrobic z tego zrazy. Uslyszalam
> dzisiaj od znajomych, ze takie miesko trzeba peklowac kilka dni przed
> zrobieniem. Czy to prawda? Musze na sobote z tego obiad zrobic!!!
> pomocy
Hey ;)
Przede wszystkim - czy ta sarnina jest ze starej sarny czy młodej, no i jaki
kawałek masz - jeśli nogę to można zrobić zupę ( na początek ) i pieczoną
gicz z grzybami ( świeże jeszcze w lesie ), jeśli to inny kawałek to roladki
a zupę z okrawków.
Poszukaj też w archiwum
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-27 00:12:33
Temat: Re: sarnina"ostry" <o...@e...com.pl> wrote:
>
>Przede wszystkim - czy ta sarnina jest ze starej sarny czy młodej, no i jaki
>kawałek masz - jeśli nogę to można zrobić zupę ( na początek ) i pieczoną
>gicz z grzybami ( świeże jeszcze w lesie ), jeśli to inny kawałek to roladki
>a zupę z okrawków.
No ja mialem niecawno udziec mlodego jelonka. Zrobilismy z niego pieczen i
gulasz.
Pozdrawiam.
Lechu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-27 06:17:16
Temat: Re: sarninaszybki sposob by mieso zmieklo bez peklowania to natrzec go
sola zmiekczajaca /do kupienia w sklepach spozywczych - jest
super/, ulozyc w garnku z przyprawami i cebula /warstwami/,
skropic octem i oliwa - wstawic do lodowki na kilka godzin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-10-27 06:37:24
Temat: Re: sarnina> szybki sposob by mieso zmieklo bez peklowania to natrzec go
> sola zmiekczajaca /do kupienia w sklepach spozywczych
A fe, ma fatalny smak, nie polecam
> ulozyc w garnku z przyprawami i cebula /warstwami/,
> skropic octem i oliwa - wstawic do lodowki na kilka godzin
To po co ta sól ???
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |