Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia schabowy ze sliwkami

Grupy

Szukaj w grupach

 

schabowy ze sliwkami

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-01 05:23:26

Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: Beazuku <b...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Izabela Sowula napisał:

> Dziekuje za natchnienie - juz wiem co bedzie jutro na obiad :-)
>
> Iza
>
Witam.
A jakis przepisik?
Pozdrawiam.
Beazuku

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-09-01 06:59:49

Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: "Monika Biermann" <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"walkie!" <w...@w...net.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bisk78$cji$1@SunSITE.icm.edu.pl...

> Sos powinien sie zagescic dosc mocno. By
> jeszcze go troszke zagescic dodalam kawalek b. zimnego masla i
> wymieszalam. Unikalam dodania maki bo balam sie uzyskania nie fajnego
> koloru.

Od jednej kucharki (chyba to bylo przed moim weselem) dowiedzialam sie, ze
mozna sosy zageszczac kartoflanka, bo wlasnie wtedy sosy zachowuja swoj
kolor i nie "bieleja".

Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-01 07:50:29

Temat: Re: wszystkiego dobrego w nowym roku szkolnym/Re: [P] sok z czarnego bzu
Od: Magdalena Potocka <m...@n...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Litr mleka, kostkę margaryny, szklankę cukru i torebkę cukru waniliowego
zagotować. (czasem pomieszać, żeby nie przypalić mleka).

Potem stopniowo i szybko bełtając wsypać szklankę kaszy manny. Kiedy
masa zgęstnieje, dodać 2 łyżki kakao i całość wylać na herbatniki,
którymi wyłożona jest blacha. na wierzchu masy również ułożyć herbatniki
(razem ze spodem wyjdzie ok. 5 paczek) i np. posypać bakaliami.

Przygotować polewę: roztopić pół kostki margaryny, dodać 3 łyżki kakao,
zdjąć z ognia, dodać 2 łyżki gorącej wody i mieszać. gdy zgęstnieje,
polać nią "ciasto" i posypać wiórkami kokosowymi.

I...zjeść

Smacznego

--
Magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-01 10:12:19

Temat: Re: wszystkiego dobrego w nowym roku szkolnym/Re: [P] sok z czarnego bzu
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

seler podobno ma dzialanie antystresowe, uspokajajace nerwy i wprowadzajace
w
dobry nastroj - moze pomoze...
szybka zupa krem z selera bez dokladnych proporcji
podsmazamy troche cebuli na masle, dodajemy dorodnego selera, zalewamy
bulionem
(najlepiej nie "wirtualnym", ale dobrym bulionem nagotowanym na warzywach lub

drobiu) i bul, bul na malym ogniu az zmienknie - nastepnie doprawiamy to
wszystko sola i pieprzem i szczypta chili, dolewamy smietany 18% a jak kto w
nastroju hedonistycznym to kremowka, miksujemy i "dosmaczamy" swiezym
posiekanym rozmarynem - koniecznie swiezym.. tylko ostroznie - rozmaryn
pobudza
krazenie i cale dzialanie uspokajajace moze szlag trafic ;-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-01 14:20:51

Temat: Re: wszystkiego dobrego w nowym roku szkolnym/Re: [P] sok z czarnego bzu
Od: "magda" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "_dżdżownic" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:biukga$f3c$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> napisał w
> wiadomości news:bitmbq$1ng$1@absinth.dialog.net.pl...
> >
> > Spacerując wczoraj po wrocławskim zoo zauwazyłam,
> Oczywiście kulturalnie w kostiumiku ;-)
A małpy - szczyty chamstwa! Wypinają czerwone duxy!
magda kontestująca pogodę

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-01 18:24:17

Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Izabela Sowula napisał:
> Dziekuje za natchnienie - juz wiem co bedzie jutro na obiad :-)
>
> Iza
>
Pochwal sie jak smakowalo? :)

--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-01 18:25:19

Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Monika Biermann napisał:
> "walkie!" <w...@w...net.pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:bisk78$cji$1@SunSITE.icm.edu.pl...
>
>
>> Sos powinien sie zagescic dosc mocno. By
>>jeszcze go troszke zagescic dodalam kawalek b. zimnego masla i
>>wymieszalam. Unikalam dodania maki bo balam sie uzyskania nie fajnego
>>koloru.
>
>
> Od jednej kucharki (chyba to bylo przed moim weselem) dowiedzialam sie, ze
> mozna sosy zageszczac kartoflanka, bo wlasnie wtedy sosy zachowuja swoj
> kolor i nie "bieleja".
>
> Monika
>
>
O, tego nie wiedzialam :)
Tyle ze chyba kisiel sie z tego robi. ;-) Ale to wtedy sos lepiej do
ryzu pasuje i sie fajnie przyklei :)
Dzieki za pomysl :).

--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-01 18:30:39

Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisal w
wiadomosci news:biuq8l$7sj$07$1@news.t-online.com...
> Od jednej kucharki (chyba to bylo przed moim weselem) dowiedzialam
sie, ze
> mozna sosy zageszczac kartoflanka, bo wlasnie wtedy sosy zachowuja
swoj
> kolor i nie "bieleja".

Tak wlasnie zageszcza sie sosy do chinszczyzny. Ciekawe, czy Chinczycy
tez tak robia?

pozdr

cherokee


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-01 18:39:52

Temat: Re: wszystkiego dobrego w nowym roku szkolnym/Re: [P] sok z czarnego bzu
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "_dżdżownic" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:biukga$f3c$1@nemesis.news.tpi.pl...
> kontestacja (słownik języka polskiego)
> rz. ż IIa, blm 'podważanie czegoś, sprzeciw zwłaszcza wobec
> zastanego systemu wartości, norm, obyczajów w życiu społecznym,
polityce,
> religii, kulturze'

Zapraszamy do podziwiania remontów w komunikacyjnych węzłach
Wrocławia.

A także do zbierania dojrzałego czarnego bzu i domowego produkowania
soku.

cher.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-01 19:11:36

Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



Cherokee gd wrote:
>
> Uzytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisal w
> wiadomosci news:biuq8l$7sj$07$1@news.t-online.com...
> > Od jednej kucharki (chyba to bylo przed moim weselem) dowiedzialam
> sie, ze
> > mozna sosy zageszczac kartoflanka, bo wlasnie wtedy sosy zachowuja
> swoj
> > kolor i nie "bieleja".
>
> Tak wlasnie zageszcza sie sosy do chinszczyzny. Ciekawe, czy Chinczycy
> tez tak robia?
>
> pozdr
>
> cherokee


Chinczycy zageszczaja sosy maka ryzowa, ktora jest podobna do
ziemniaczanej, daje taki przezroczysty, kisielowaty sos.

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

wlasna wedlina do chleba
Buraczki marynowane
Pierogi okropnie cynamonem pachnące ze śliwkami lubią najbardziej (P)
nalesniki z kurczakiem (P)
Powitanie i pytanie...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »