| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-01 05:23:26
Temat: Re: schabowy ze sliwkamiUżytkownik Izabela Sowula napisał:
> Dziekuje za natchnienie - juz wiem co bedzie jutro na obiad :-)
>
> Iza
>
Witam.
A jakis przepisik?
Pozdrawiam.
Beazuku
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-01 06:59:49
Temat: Re: schabowy ze sliwkami
"walkie!" <w...@w...net.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bisk78$cji$1@SunSITE.icm.edu.pl...
> Sos powinien sie zagescic dosc mocno. By
> jeszcze go troszke zagescic dodalam kawalek b. zimnego masla i
> wymieszalam. Unikalam dodania maki bo balam sie uzyskania nie fajnego
> koloru.
Od jednej kucharki (chyba to bylo przed moim weselem) dowiedzialam sie, ze
mozna sosy zageszczac kartoflanka, bo wlasnie wtedy sosy zachowuja swoj
kolor i nie "bieleja".
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 07:50:29
Temat: Re: wszystkiego dobrego w nowym roku szkolnym/Re: [P] sok z czarnego bzuLitr mleka, kostkę margaryny, szklankę cukru i torebkę cukru waniliowego
zagotować. (czasem pomieszać, żeby nie przypalić mleka).
Potem stopniowo i szybko bełtając wsypać szklankę kaszy manny. Kiedy
masa zgęstnieje, dodać 2 łyżki kakao i całość wylać na herbatniki,
którymi wyłożona jest blacha. na wierzchu masy również ułożyć herbatniki
(razem ze spodem wyjdzie ok. 5 paczek) i np. posypać bakaliami.
Przygotować polewę: roztopić pół kostki margaryny, dodać 3 łyżki kakao,
zdjąć z ognia, dodać 2 łyżki gorącej wody i mieszać. gdy zgęstnieje,
polać nią "ciasto" i posypać wiórkami kokosowymi.
I...zjeść
Smacznego
--
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 10:12:19
Temat: Re: wszystkiego dobrego w nowym roku szkolnym/Re: [P] sok z czarnego bzuseler podobno ma dzialanie antystresowe, uspokajajace nerwy i wprowadzajace
w
dobry nastroj - moze pomoze...
szybka zupa krem z selera bez dokladnych proporcji
podsmazamy troche cebuli na masle, dodajemy dorodnego selera, zalewamy
bulionem
(najlepiej nie "wirtualnym", ale dobrym bulionem nagotowanym na warzywach lub
drobiu) i bul, bul na malym ogniu az zmienknie - nastepnie doprawiamy to
wszystko sola i pieprzem i szczypta chili, dolewamy smietany 18% a jak kto w
nastroju hedonistycznym to kremowka, miksujemy i "dosmaczamy" swiezym
posiekanym rozmarynem - koniecznie swiezym.. tylko ostroznie - rozmaryn
pobudza
krazenie i cale dzialanie uspokajajace moze szlag trafic ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 14:20:51
Temat: Re: wszystkiego dobrego w nowym roku szkolnym/Re: [P] sok z czarnego bzu
Użytkownik "_dżdżownic" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:biukga$f3c$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl> napisał w
> wiadomości news:bitmbq$1ng$1@absinth.dialog.net.pl...
> >
> > Spacerując wczoraj po wrocławskim zoo zauwazyłam,
> Oczywiście kulturalnie w kostiumiku ;-)
A małpy - szczyty chamstwa! Wypinają czerwone duxy!
magda kontestująca pogodę
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 18:24:17
Temat: Re: schabowy ze sliwkamiUżytkownik Izabela Sowula napisał:
> Dziekuje za natchnienie - juz wiem co bedzie jutro na obiad :-)
>
> Iza
>
Pochwal sie jak smakowalo? :)
--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 18:25:19
Temat: Re: schabowy ze sliwkamiUżytkownik Monika Biermann napisał:
> "walkie!" <w...@w...net.pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:bisk78$cji$1@SunSITE.icm.edu.pl...
>
>
>> Sos powinien sie zagescic dosc mocno. By
>>jeszcze go troszke zagescic dodalam kawalek b. zimnego masla i
>>wymieszalam. Unikalam dodania maki bo balam sie uzyskania nie fajnego
>>koloru.
>
>
> Od jednej kucharki (chyba to bylo przed moim weselem) dowiedzialam sie, ze
> mozna sosy zageszczac kartoflanka, bo wlasnie wtedy sosy zachowuja swoj
> kolor i nie "bieleja".
>
> Monika
>
>
O, tego nie wiedzialam :)
Tyle ze chyba kisiel sie z tego robi. ;-) Ale to wtedy sos lepiej do
ryzu pasuje i sie fajnie przyklei :)
Dzieki za pomysl :).
--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 18:30:39
Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Uzytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisal w
wiadomosci news:biuq8l$7sj$07$1@news.t-online.com...
> Od jednej kucharki (chyba to bylo przed moim weselem) dowiedzialam
sie, ze
> mozna sosy zageszczac kartoflanka, bo wlasnie wtedy sosy zachowuja
swoj
> kolor i nie "bieleja".
Tak wlasnie zageszcza sie sosy do chinszczyzny. Ciekawe, czy Chinczycy
tez tak robia?
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 18:39:52
Temat: Re: wszystkiego dobrego w nowym roku szkolnym/Re: [P] sok z czarnego bzu
Użytkownik "_dżdżownic" <r...@w...pl> napisał w wiadomości
news:biukga$f3c$1@nemesis.news.tpi.pl...
> kontestacja (słownik języka polskiego)
> rz. ż IIa, blm 'podważanie czegoś, sprzeciw zwłaszcza wobec
> zastanego systemu wartości, norm, obyczajów w życiu społecznym,
polityce,
> religii, kulturze'
Zapraszamy do podziwiania remontów w komunikacyjnych węzłach
Wrocławia.
A także do zbierania dojrzałego czarnego bzu i domowego produkowania
soku.
cher.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-01 19:11:36
Temat: Re: schabowy ze sliwkami
Cherokee gd wrote:
>
> Uzytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisal w
> wiadomosci news:biuq8l$7sj$07$1@news.t-online.com...
> > Od jednej kucharki (chyba to bylo przed moim weselem) dowiedzialam
> sie, ze
> > mozna sosy zageszczac kartoflanka, bo wlasnie wtedy sosy zachowuja
> swoj
> > kolor i nie "bieleja".
>
> Tak wlasnie zageszcza sie sosy do chinszczyzny. Ciekawe, czy Chinczycy
> tez tak robia?
>
> pozdr
>
> cherokee
Chinczycy zageszczaja sosy maka ryzowa, ktora jest podobna do
ziemniaczanej, daje taki przezroczysty, kisielowaty sos.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |