« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-08-03 07:13:21
Temat: self-rising flour - znowuHej, czy ktos mi moglby w miare szybko podrzucic czym zastapic w
przepisie 125 gram self-rising flour? Z gory dziekuje,
Edyta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-08-03 07:54:03
Temat: Re: self-rising flour - znowu
"Edyta Jaczewska" <e...@r...pl> wrote in message
news:f8uktv$csr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Hej, czy ktos mi moglby w miare szybko podrzucic czym zastapic w
> przepisie 125 gram self-rising flour? Z gory dziekuje,
> Edyta
To jest zwykla maka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-08-03 07:56:59
Temat: Re: self-rising flour - znowu
Użytkownik "Edyta Jaczewska" <e...@r...pl> napisał w wiadomości
news:f8uktv$csr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Hej, czy ktos mi moglby w miare szybko podrzucic czym zastapic w przepisie
> 125 gram self-rising flour? Z gory dziekuje,
> Edyta
self - rising flour - mąka z dodatkiem proszku do pieczenia
podano za:
http://www.gowork.pl/poradnik.php?poradnik=piekarz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-08-03 07:57:31
Temat: Re: self-rising flour - znowuPanslavista <p...@w...pl> wrote:
> "Edyta Jaczewska" <e...@r...pl> wrote in message
> news:f8uktv$csr$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Hej, czy ktos mi moglby w miare szybko podrzucic czym zastapic w
>> przepisie 125 gram self-rising flour? Z gory dziekuje,
>> Edyta
>
> To jest zwykla maka
zwykła, ale z dopdatkiem proszku do pieczenia
M.K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-08-03 08:01:09
Temat: Re: self-rising flour - znowu
"Malgosia Kozicka" <m...@g...pl> wrote in message
news:46b2dfeb$0$15226$fa0fcedb@news.zen.co.uk...
> Panslavista <p...@w...pl> wrote:
> > "Edyta Jaczewska" <e...@r...pl> wrote in message
> > news:f8uktv$csr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> Hej, czy ktos mi moglby w miare szybko podrzucic czym zastapic w
> >> przepisie 125 gram self-rising flour? Z gory dziekuje,
> >> Edyta
> >
> > To jest zwykla maka
>
> zwykła, ale z dopdatkiem proszku do pieczenia
>
> M.K.
http://southernfood.about.com/cs/breads/ht/self_rise
_flour.htm
Tak.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-08-03 08:03:28
Temat: Re: self-rising flour - znowu
"Edyta Jaczewska" <e...@r...pl> wrote in message
news:f8uktv$csr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Hej, czy ktos mi moglby w miare szybko podrzucic czym zastapic w
> przepisie 125 gram self-rising flour? Z gory dziekuje,
> Edyta
Using a dry measure, measure the desired amount of flour into a separate
container.
For each cup of all-purpose flour, add 1 1/2 teaspoons of baking powder and
1/2 teaspoon of salt.
Mix to combine.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-08-03 15:59:44
Temat: Re: self-rising flour - znowuEdyta Jaczewska wrote:
> Hej, czy ktos mi moglby w miare szybko podrzucic czym zastapic w
> przepisie 125 gram self-rising flour? Z gory dziekuje,
> Edyta
Zastap taka mieszanka:
125 g maki pszennej
4 g proszku do pieczenia
2 g soli
albo zmieszaj
1 cup maki
1 lyzeczke proszku do pieczenia
szczypta soli
i z tego odwaz 125 g.
Powodzenia
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-08-03 16:04:14
Temat: Re: self-rising flour - znowu
"Magdalena Bassett" <i...@b...com> wrote in message
news:13b6k7ht0b5n06c@corp.supernews.com...
> Edyta Jaczewska wrote:
>
> > Hej, czy ktos mi moglby w miare szybko podrzucic czym zastapic w
> > przepisie 125 gram self-rising flour? Z gory dziekuje,
> > Edyta
>
>
> Zastap taka mieszanka:
>
> 125 g maki pszennej
> 4 g proszku do pieczenia
> 2 g soli
>
> albo zmieszaj
>
> 1 cup maki
> 1 lyzeczke proszku do pieczenia
> szczypta soli
>
> i z tego odwaz 125 g.
>
> Powodzenia
>
> MB
I Sylinek je taki syf?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-08-03 17:34:36
Temat: Re: self-rising flour - znowuMagdalena Bassett wrote:
> Zastap taka mieszanka:
>
> 125 g maki pszennej
> 4 g proszku do pieczenia
> 2 g soli
>
> albo zmieszaj
>
> 1 cup maki
> 1 lyzeczke proszku do pieczenia
> szczypta soli
>
> i z tego odwaz 125 g.
>
> Powodzenia
>
> MB
Dzieki za rade - chodzi o tlumaczenie przepisu na dosc proste babeczki,
ktore beda sobie piekly nastolatki, wiec przepis powinien i po polsku
nie byc dla nich skomplikowany. Dalabym: 125 gram maki i 3/4 lyzeczki
proszku, czy takie proporcje moga byc? (nie chce komplikowac
dziewuszkom zycia odmierzaniem 4 gram czegos tam :) )
Czy na pewno do ciasta na slodkie babeczki ta sol jest konieczna?
Pytanie moze niemadre, ale ja po prostu nie pieke zadnych ciast ani
ciastek, wiec mam tu zerowa wiedze.
pozdrawiam
Edyta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-08-03 18:05:55
Temat: Re: self-rising flour - znowuEdyta Jaczewska wrote:
> Dzieki za rade - chodzi o tlumaczenie przepisu na dosc proste babeczki,
> ktore beda sobie piekly nastolatki, wiec przepis powinien i po polsku
> nie byc dla nich skomplikowany. Dalabym: 125 gram maki i 3/4 lyzeczki
> proszku, czy takie proporcje moga byc?
Moga byc.
(nie chce komplikowac
> dziewuszkom zycia odmierzaniem 4 gram czegos tam :) )
>
> Czy na pewno do ciasta na slodkie babeczki ta sol jest konieczna?
nie jest - mozna ominac. Ja podawalam sklad self-rising flour. W USA
nagminnie dodaja sol do wszystkich wypiekow, wiec dlatego i w
self-rising flour jest sol.
> Pytanie moze niemadre, ale ja po prostu nie pieke zadnych ciast ani
> ciastek, wiec mam tu zerowa wiedze.
>
> pozdrawiam
> Edyta
A chcesz sie nauczyc? czy po prostu nie lubisz slodyczy?
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |