| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-13 14:42:07
Temat: serniczek-palce lizaćPodzielę się przepisem na pyszniutki serniczk:
1,20 kg sera (3 x mielony lub Campina waniliowy)
8 żółtek
5 bialek ubić na pianę
2 lub 3 budynie śmietankowe (na pół l mleka)
2 łyżki masła (rozpuszczonego)
0,5 szkl. cukru pudru
rodzynki, zapach
Żółtka ubić z cukrem, dodać rozpuszczone maslo i ubić.
Następnie dodać pozostałe składniki i ubijać, aż pojawią się pęcherzyki
powietrza. Na końcu dodać mocno ubitą pianę z białek i delikatnie połączyć z
masą ( już łyżką nie mikserem) Wylać do formy wyłożonej herbatnikami np.
Be-Be lub kruchym ciastem. Ja piekę w temp. 150 C + termoobieg.
Gdy się zarumieni wyłączam piekarnik i zostawiam do wystygnięcia.
Nie wolno w czasie pieczenia za często otwierać piekarnika bo opadnie.
Smacznego!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |