« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-29 11:56:46
Temat: sernikWitam serdecznie, potrzebuję przepis na jakiś sprawdzony i może nie bardzo
skomplikowany sernik....
Pozdrawiam Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-29 13:53:08
Temat: Re: sernikhttp://www.lochow.com.pl/kuchnia/ciasta/sernik_na_kr
uchym_spodzie.htm
http://www.lochow.com.pl/kuchnia/ciasta/sernik_wiede
nski.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-29 17:34:41
Temat: Re: sernik
ankastys wrote:
> http://www.lochow.com.pl/kuchnia/ciasta/sernik_na_kr
uchym_spodzie.htm
>
> http://www.lochow.com.pl/kuchnia/ciasta/sernik_wiede
nski.htm
W jednym z tych sernikow jest przepis na mase, tu cytuje:
>>>>
Masa serowa:
1,5 sera twarogowego (itd.)
>>>>>>>
Czy mozesz mi wyjasnic czego poltora? kilograma, kostki, pojemnika? I
czy ser twarogowy to to samo, co twarog?
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-29 17:49:49
Temat: Re: sernikCIASTO BIAŁE
15 dag mąki ziemniaczanej
5 dag mąki pszennej
20 dag cukru
1 łyżka octu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 białek
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać resztę składników, lekko wymieszać
CIASTO CIEMNE
6 jaj
3/4 szkl.cukru
1 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku
2 łyżki kakao
Przygować jak ciasto biszkoptowe
Na dużą blachę nakładać naprzemiennie ciasto białe i ciasto ciemne. Upiec w
temp.180 C ok. 30-45 minut. Po ostudzeniu przekroić na 3 części
MASA SEROWA
1 kg sera
1 szkl. cukru
6 żółtek
3/4 kostki masła
1 budyń śmietankowy
1/2 szklanki mleka
Budyń rozpuścić w mleku. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem, dodać ser i
wymieszać. Postawić garnek z serem na ogniu . Gdy zacznie się gotować dolać
budyń, wymieszać i zagotować
Gorącą masą serową przełożyć placki. Wierzch można udekorować polewą
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |