| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-24 14:45:32
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !Użytkownik Klient - rzeczoznawcyap - info <i...@r...com.pl>
w wiadomości do grup dyskusyjnych napisała:
> Moja jeszcze-nie-teściowa wyprodukowała coś, co tartą z pewnością nie
> było, raczej mi nie smakowało, było kosystencji i smaku opony i
> zawierało śliwki suszone.
>
> Ktoś chce przepis? ;-))
Mam nadzieje, ze Twoja _jeszcze-nie-teściowa_ nie ma dostepu do
Internetu, bo chyba Twoje szanse na zmiane tego stanu rzeczy bylyby
marne... ;-)))
Ach ... chyba nie mam ochoty na tarte z suszonych sliwek :)
Tak sie zastanawialam, czy tarta nie jest przypadkiem podobna do
polskiego mazurka? Tez robi sie spod z ciasta, a potem daje cos na
wierzch i zapieka.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-24 21:47:38
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !> Moja jeszcze-nie-teściowa wyprodukowała coś, co tartą z pewnością nie
> było, raczej mi nie smakowało, było kosystencji i smaku opony i
> zawierało śliwki suszone.
>
Czy chodzi o przeslawny far bretonski ?
pyta
Ewa (i pozdrawia !)
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-25 06:02:40
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !On 24 Apr 2001 23:47:38 +0200, <n...@y...com> wrote:
>> Moja jeszcze-nie-te?ciowa wyprodukowa?a co?, co tart? z pewno?ci? nie
>> by?o, raczej mi nie smakowa?o, by?o kosystencji i smaku opony i
>> zawiera?o ?liwki suszone.
>>
>Czy chodzi o przeslawny far bretonski ?
>
>pyta
>
>Ewa (i pozdrawia !)
far bretonski!!! To jest cudo, choc w moim wykonaniu o wiele
bardziej mi smakuje niz to, co jadlam w Paryzu.... Strasznie duzo
jajek, duzo cukru, bardzo malo maki, bardzo duzo miekkich
(kilforn.?) sliwek suszonych..... cudo!!!! Tylko, kurcze, gdzie
ja mam przepis...gdzies zatryniony.......
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-25 06:04:06
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !Czyzbys miala jakies gastronomiczne kontakty z oponami, skoro
piszesz z taka pewnoscia??? hehe
i o jakie chodzi? Rowerowe? Traktorowe?
:)))))))))
Krysia
>>
>
>Moja jeszcze-nie-te?ciowa wyprodukowa?a co?, co tart? z pewno?ci? nie
>by?o, raczej mi nie smakowa?o, by?o kosystencji i smaku opony i
>zawiera?o ?liwki suszone.
>
>Kto? chce przepis? ;-))
>
>
>--
>Maya
>"When God made man, she was only testing"
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-25 06:17:27
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisała:
> Tak sie zastanawialam, czy tarta nie jest przypadkiem podobna do
> polskiego mazurka? Tez robi sie spod z ciasta, a potem daje cos na
> wierzch i zapieka.
Tylko, ze tarty robi sie z ciasta francuskiego dobrze rozwalkowanego
(przynajmniej 256 warstw a moze byc wiecej) i dobrze jezeli jeszcze jest
schladzane (to ciasto). Reszta sie zgadza.
Pozdrawiam
Biedron
www.kuchniaonline.pl, www.poszukiwacz.pl
**************
Serce sklada sie z dwoch komor,
dwoch przedsionkow i milosierdzia.
(Autor nieznany- przynajmniej ja go nie znam)
**************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-25 06:42:03
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !Użytkownik Biedron <b...@c...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:
> Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisała:
>
> > Tak sie zastanawialam, czy tarta nie jest przypadkiem podobna do
> > polskiego mazurka? Tez robi sie spod z ciasta, a potem daje cos na
> > wierzch i zapieka.
>
> Tylko, ze tarty robi sie z ciasta francuskiego dobrze rozwalkowanego
> (przynajmniej 256 warstw a moze byc wiecej) i dobrze jezeli jeszcze jest
> schladzane (to ciasto). Reszta sie zgadza.
Ale chyba nie tylko z ciasta francuskiego?
Z moich informacji wynika, ze moga byc rowniez z ciasta kruchego
i polkruchego. Tylko moze wtedy sa nieco mniej francuskie? ;-)
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-25 14:02:54
Temat: Re: sernik na zimno - Help from Paryz !Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał:
> Ale chyba nie tylko z ciasta francuskiego?
> Z moich informacji wynika, ze moga byc rowniez z ciasta kruchego
> i polkruchego. Tylko moze wtedy sa nieco mniej francuskie? ;-)
To chyba bedzie tarta polska i polpolska?:)
Biedron
www.kuchniaonline.pl, www.poszukiwacz.pl
**************
Serce sklada sie z dwoch komor,
dwoch przedsionkow i milosierdzia.
(Autor nieznany- przynajmniej ja go nie znam)
**************
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-26 11:16:07
Temat: RE: sernik na zimno - Help from Paryz !From: Krysia Thompson
>
> >> Moja jeszcze-nie-te?ciowa wyprodukowa?a co?, co tart? z
> pewno?ci? nie
> >> by?o, raczej mi nie smakowa?o, by?o kosystencji i smaku opony i
> >> zawiera?o ?liwki suszone.
> >>
> >Czy chodzi o przeslawny far bretonski ?
> >
> >pyta
> >
> >Ewa (i pozdrawia !)
>
>
> far bretonski!!! To jest cudo, choc w moim wykonaniu o wiele
> bardziej mi smakuje niz to, co jadlam w Paryzu.... Strasznie duzo
> jajek, duzo cukru, bardzo malo maki, bardzo duzo miekkich
> (kilforn.?) sliwek suszonych..... cudo!!!! Tylko, kurcze, gdzie
> ja mam przepis...gdzies zatryniony.......
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
Tak, to chyba to. Sliwek nie bylo duzo, cukru tez nie. Cóz, de
gusibus......
A jakby co, to przepis (do modyfikacji) moge wycyganic.
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-26 11:16:07
Temat: RE: sernik na zimno - Help from Paryz !From: Lilla
> > Moja jeszcze-nie-teściowa wyprodukowała coś, co tartą z
> pewnością nie
> > było, raczej mi nie smakowało, było kosystencji i smaku opony i
> > zawierało śliwki suszone.
> >
> > Ktoś chce przepis? ;-))
>
> Mam nadzieje, ze Twoja _jeszcze-nie-teściowa_ nie ma dostepu do
> Internetu, bo chyba Twoje szanse na zmiane tego stanu rzeczy bylyby
> marne... ;-)))
>
Nawiet jeśli by miała, to nie szkodzi, bo nie mówi po polsku ;-))
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-26 11:16:07
Temat: RE: sernik na zimno - Help from Paryz !From: Krysia Thompson
>
> Czyzbys miala jakies gastronomiczne kontakty z oponami, skoro
> piszesz z taka pewnoscia??? hehe
> i o jakie chodzi? Rowerowe? Traktorowe?
> :)))))))))
> Krysia
Kontaktu nie, ale wyobraznie.... ;-))))
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |