| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-12-30 04:58:48
Temat: sernik wysokoprocentowy poszukiwanyjadlam kiedys bardzo dobry sernik ,wiem ze nie byl pieczony tylko na zimno,z
twarogu a nie serkow homo i podobnych,z dodatkiem wodki lub spirytusu,osoba
ktora go przyrzadzala uprzedzala zawsze,ze zaprosi nas na niego jak sie nie
zwarzy! wiec i taka opcja istnieje...bylo to dranstwo podstepne okropnie,bo
jadlo sie z zachwytem i nie czulo specjalnie alkoholu,ale nie nalezalo
przeholowac i gora dwa kawalki na raz zjesc,inaczej w pewnym momencie film sie
urywa...i impreza toczy sie bez nas...ale w czasie jedzenia...tylko raj!
Szukam tego przepisu jak niczego na swiecie...prawie tak jak Zlotego brighton
jacka natansona-ktore mi UKRADZIONO!... i chyba przyjdzie mi juz umrzec z zalu
za jednym i drugim...
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-12-30 11:36:47
Temat: Re: sernik wysokoprocentowy poszukiwany> jadlam kiedys bardzo dobry sernik ,wiem ze nie byl pieczony tylko na zimno,z
> twarogu a nie serkow homo i podobnych,z dodatkiem wodki lub spirytusu,osoba
> ktora go przyrzadzala uprzedzala zawsze,ze zaprosi nas na niego jak sie nie
> zwarzy! wiec i taka opcja istnieje...bylo to dranstwo podstepne okropnie,bo
> jadlo sie z zachwytem i nie czulo specjalnie alkoholu,ale nie nalezalo
> przeholowac i gora dwa kawalki na raz zjesc,inaczej w pewnym momencie film
sie
> urywa...i impreza toczy sie bez nas...ale w czasie jedzenia...tylko raj!
> Szukam tego przepisu jak niczego na swiecie...prawie tak jak Zlotego
brighton
> jacka natansona-ktore mi UKRADZIONO!... i chyba przyjdzie mi juz umrzec z
zalu
> za jednym i drugim...
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Witam!
Może to ten przepis ?
2 litry mleka
1 litr śmietany
6 jajek
Mleko zagotować i wlać śmietanę rozmieszaną z jajkami
zmniejszyć ogień i podgrzewać aż uważy się serek - odcisnąć w ściereczce.
Kostkę masła i szklankę cukru pudru rozcierać z wystygniętym serem dodając
łyżkę spirytusu.
Dodać bakalie.
Na spód tortownicy położyć biszkopty i włożyć masę.
Na wierzch można zalać galaretkę. Smacznego!
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |