« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-12 14:15:17
Temat: single/double cream
Pomocy!
Jakie są polskie odpowiedniki single cream i double cream? Studiuję właśnie
brytyjską książkę kucharską i ogarnęły mnie wątpliwości...
z
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-12 14:57:11
Temat: Re: single/double creamMieszkam w Angli od prawie 2 lat i ciagle sama nie pamietam :-) Wiem tylko
tyle, ze double cream mozna ubic totez czesto uzywam do przekladania tortow,
a single cream jest rzadszy i nie daje sie ubic, ja uzywam go do kawy...
"lula" <m...@m...pl> wrote in message news:9nnqie$6f1$1@news.tpi.pl...
>
>
> Pomocy!
>
> Jakie są polskie odpowiedniki single cream i double cream? Studiuję
właśnie
> brytyjską książkę kucharską i ogarnęły mnie wątpliwości...
> z
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-12 15:19:20
Temat: Re: single/double cream
>
>Pomocy!
>
>Jakie są polskie odpowiedniki single cream i double cream? Studiuję właśnie
>brytyjską książkę kucharską i ogarnęły mnie wątpliwości...
>z
>
jedno cienka smietana (do sosow, polewania roznych rzeczy), druga
gesciejsza (to pewnie i tlusciejsza), tez do polewania, najlepiej
truskawek, do ubijania (chodz do tego jest whipping cream, na
pozor cienka).
ja smietany takiej nie uzywam, ale to to
Krysia
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-13 19:18:59
Temat: Re: single/double creamZ braku innych mozliwosci uzyj 18/36. Double jest tlusciejsza, ale tu jej
nie ma.
V.
Użytkownik lula <m...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9nnqie$6f1$...@n...tpi.pl...
>
>
> Pomocy!
>
> Jakie są polskie odpowiedniki single cream i double cream? Studiuję
właśnie
> brytyjską książkę kucharską i ogarnęły mnie wątpliwości...
> z
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |