| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-08-23 13:48:08
Temat: skomplikowane terminy kulinarneZapytam się znawców:
1. Jak w Polsce nazywa sie gotowanie czegoś w mniejszym garnku i ten
garne mniejszy jest umioeszczony w wiekszym w ktorym znajduje sie woda?
2. Intryguje mnei jeszcze pewien sposob obsmazania ktorey we Francji
nosi nazwe "passer" cos jak paserowanie.
Polega to na tym że "obsmazamy" w 120 stopniach w tłuszczu zawierającego
ekstrakt korzennych przypraw do uzyskania jednolitej masy. Dodaje to sie
do zup itp.
Czy sa jakies nazwy polskie? Czy polski język jest tak ubogi?
Mariusz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-08-23 14:50:00
Temat: Re: skomplikowane terminy kulinarneMariusz wrote:
> Zapytam się znawców:
> 1. Jak w Polsce nazywa sie gotowanie czegoś w mniejszym garnku i ten
> garne mniejszy jest umioeszczony w wiekszym w ktorym znajduje sie woda?
Gotowanie na parze, ka,piel marys'ki
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-08-23 15:11:49
Temat: Re: skomplikowane terminy kulinarne> Gotowanie na parze, ka,piel marys'ki
jadłas parowane stolce madzia ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-08-23 15:21:43
Temat: Re: skomplikowane terminy kulinarneiwanos pisze:
>> Gotowanie na parze, ka,piel marys'ki
>
> jadłas parowane stolce madzia ?
Madzia Buc ek fpierdala tylko co spadnie zestołu wielebnego ojca dyrektora
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |