| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-17 06:09:58
Temat: Re: smalczyk:-)
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:vir8jucs9he0fd8iovbe6vftaorbcll0o7@4ax.com...
> a skad masz mamuta? Czy moze mieszkasz we Wroclawiu?
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
Mamuta mam z osiedlowego placu, gdzie kupilam go za cale 4 zlote:) Mieszkam
w Krakowie - czy mamut jest szczegolnie popularny we Wroclawiu? Bo odkad
moja pamiec siega zawsze latem jadlam mamuta - z buleczka i maslem. I cala
moja rodzina rowniez jadla:-)
pozdrawiam
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-17 06:23:26
Temat: Re: smalczyk:-)
Użytkownik "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl> napisał w wiadomości
news:ah31f9$fdr$1@news.tpi.pl...
> Mamuta mam z osiedlowego placu, gdzie kupilam go za cale 4 zlote:)
Mieszkam
> w Krakowie - czy mamut jest szczegolnie popularny we Wroclawiu? >
> Marta
co,/ kto to jest mamut- bo chyba nie o wykopaliska chodzi:)))?
Jola L-L u ktorej w Gdansku nie ma mamutow za 4 zlote...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-17 06:43:31
Temat: Mamut (bylo: smalczyk:-)
Użytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ah32g1$jb5$1@news.tpi.pl...
> co,/ kto to jest mamut- bo chyba nie o wykopaliska chodzi:)))?
>
> Jola L-L u ktorej w Gdansku nie ma mamutow za 4 zlote...
Mamut to taka bardzo duza fasolka szparagowa:-). Mam nadzieje, ze z
wykopaliskami ma niewiele wspolnego;)
Nie znam innych sposobow na podawanie mamuta, jak ten, ktory stosuje w domu,
czyli gotowany i polany buleczka na masle. Ale byc moze ktos zna inne
przepisy?
pozdrawiam
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-17 07:05:56
Temat: Re: smalczyk:-)
>> a skad masz mamuta? Czy moze mieszkasz we Wroclawiu?
>>
>> Trys
>> K.T. - starannie opakowana
>
>Mamuta mam z osiedlowego placu, gdzie kupilam go za cale 4 zlote:) Mieszkam
>w Krakowie - czy mamut jest szczegolnie popularny we Wroclawiu? Bo odkad
>moja pamiec siega zawsze latem jadlam mamuta - z buleczka i maslem. I cala
>moja rodzina rowniez jadla:-)
>
>pozdrawiam
>Marta
>
a to pewnie o innym mamucie mowa...Wroclawski Mamut to ogromna
piekarnia... a Twoj?
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-17 07:34:09
Temat: Re: smalczyk:-)
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:no5ajuc47ua512h1vq2odeejo8hoc1l9lo@4ax.com...
> a to pewnie o innym mamucie mowa...Wroclawski Mamut to ogromna
> piekarnia... a Twoj?
a moj to Ogromna_Fasolka_Z_Typu_Szparagowych :)
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-17 08:01:31
Temat: Re: smalczyk:-)
>> a to pewnie o innym mamucie mowa...Wroclawski Mamut to ogromna
>> piekarnia... a Twoj?
>
>a moj to Ogromna_Fasolka_Z_Typu_Szparagowych :)
>
>M.
>
no tak, jakby mojego mamuta skojarzyc z Twoim, to wyjdzie kolacja
;))
trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-17 11:00:05
Temat: Re: smalczyk:-)
> Odwdziecze sie przepisem na Pollo Peppone - pyszna i banalnie prosta
potrawe
> kuchni wloskiej:
> potrzebne nam beda piersi z kurczaka (po 1 szt. na osobe), dojrzale
pomidory
> (rowniez 1 sztuka na glowe), po grubym na palec plastrze DOBREJ szynki,
ser
> zolty (czyli co kto lubi, w kazdym razie duzo).
> Piersi, rozbite i przyprawione mocno czosnkiem i lekko sola, smazymy
> delikatnie z obu stron w glebokiej patelni. Potem na kazdy kawalek piersi
> kladziemy szynke i grubo pokrojone pomidory. Dodajemy przyprawy (bazylia
> koniecznie:) Taka kompozycja musi sie podusic pod przykryciem ok 10 minut.
> Pod koniec dodajemy pokrojony w plasterki zolty ser i dusimy jeszcze z 10
> minut, podlewajac calosc sosem, ktory powstal. Podajemy z ryzem i
gotowanymi
> jarzynkami.
> Fantastycznie smakuje, robi sie prosto i blyskawicznie.
ok
zmontowalem to, ale po tak dlugim czasie kurczak zrobil sie strasznie twardy
od spodu. jak temu zaradzic?
>
> pozdrawiam
> Marta
--
pzdr.
kukos
mail:kukos[malpa]o2[kropek]pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-17 11:15:18
Temat: Re: smalczyk:-)
Użytkownik "kukos" <k...@n...spam.go2.pl> napisał w wiadomości
news:ah3imh$1k9h$1@pingwin.acn.pl...
> ok
> zmontowalem to, ale po tak dlugim czasie kurczak zrobil sie strasznie
twardy
> od spodu. jak temu zaradzic?
nie mam pojecia:( moze tego sosu bylo za malo? zawsze stosuje takie
proporcje i potrawa wrecz plywa w sosie i nigdy sie nie zdarzylo, zeby
kurczak byl za twardy
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |