Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia smalczyk:-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

smalczyk:-)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-17 06:09:58

Temat: Re: smalczyk:-)
Od: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl> szukaj wiadomości tego autora



Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:vir8jucs9he0fd8iovbe6vftaorbcll0o7@4ax.com...
> a skad masz mamuta? Czy moze mieszkasz we Wroclawiu?
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana

Mamuta mam z osiedlowego placu, gdzie kupilam go za cale 4 zlote:) Mieszkam
w Krakowie - czy mamut jest szczegolnie popularny we Wroclawiu? Bo odkad
moja pamiec siega zawsze latem jadlam mamuta - z buleczka i maslem. I cala
moja rodzina rowniez jadla:-)

pozdrawiam
Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-07-17 06:23:26

Temat: Re: smalczyk:-)
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl> napisał w wiadomości
news:ah31f9$fdr$1@news.tpi.pl...

> Mamuta mam z osiedlowego placu, gdzie kupilam go za cale 4 zlote:)
Mieszkam
> w Krakowie - czy mamut jest szczegolnie popularny we Wroclawiu? >
> Marta

co,/ kto to jest mamut- bo chyba nie o wykopaliska chodzi:)))?

Jola L-L u ktorej w Gdansku nie ma mamutow za 4 zlote...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 06:43:31

Temat: Mamut (bylo: smalczyk:-)
Od: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ah32g1$jb5$1@news.tpi.pl...
> co,/ kto to jest mamut- bo chyba nie o wykopaliska chodzi:)))?
>
> Jola L-L u ktorej w Gdansku nie ma mamutow za 4 zlote...

Mamut to taka bardzo duza fasolka szparagowa:-). Mam nadzieje, ze z
wykopaliskami ma niewiele wspolnego;)
Nie znam innych sposobow na podawanie mamuta, jak ten, ktory stosuje w domu,
czyli gotowany i polany buleczka na masle. Ale byc moze ktos zna inne
przepisy?

pozdrawiam
Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 07:05:56

Temat: Re: smalczyk:-)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> a skad masz mamuta? Czy moze mieszkasz we Wroclawiu?
>>
>> Trys
>> K.T. - starannie opakowana
>
>Mamuta mam z osiedlowego placu, gdzie kupilam go za cale 4 zlote:) Mieszkam
>w Krakowie - czy mamut jest szczegolnie popularny we Wroclawiu? Bo odkad
>moja pamiec siega zawsze latem jadlam mamuta - z buleczka i maslem. I cala
>moja rodzina rowniez jadla:-)
>
>pozdrawiam
>Marta
>


a to pewnie o innym mamucie mowa...Wroclawski Mamut to ogromna
piekarnia... a Twoj?

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 07:34:09

Temat: Re: smalczyk:-)
Od: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:no5ajuc47ua512h1vq2odeejo8hoc1l9lo@4ax.com...
> a to pewnie o innym mamucie mowa...Wroclawski Mamut to ogromna
> piekarnia... a Twoj?

a moj to Ogromna_Fasolka_Z_Typu_Szparagowych :)

M.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 08:01:31

Temat: Re: smalczyk:-)
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> a to pewnie o innym mamucie mowa...Wroclawski Mamut to ogromna
>> piekarnia... a Twoj?
>
>a moj to Ogromna_Fasolka_Z_Typu_Szparagowych :)
>
>M.
>


no tak, jakby mojego mamuta skojarzyc z Twoim, to wyjdzie kolacja
;))

trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 11:00:05

Temat: Re: smalczyk:-)
Od: "kukos" <k...@n...spam.go2.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Odwdziecze sie przepisem na Pollo Peppone - pyszna i banalnie prosta
potrawe
> kuchni wloskiej:
> potrzebne nam beda piersi z kurczaka (po 1 szt. na osobe), dojrzale
pomidory
> (rowniez 1 sztuka na glowe), po grubym na palec plastrze DOBREJ szynki,
ser
> zolty (czyli co kto lubi, w kazdym razie duzo).
> Piersi, rozbite i przyprawione mocno czosnkiem i lekko sola, smazymy
> delikatnie z obu stron w glebokiej patelni. Potem na kazdy kawalek piersi
> kladziemy szynke i grubo pokrojone pomidory. Dodajemy przyprawy (bazylia
> koniecznie:) Taka kompozycja musi sie podusic pod przykryciem ok 10 minut.
> Pod koniec dodajemy pokrojony w plasterki zolty ser i dusimy jeszcze z 10
> minut, podlewajac calosc sosem, ktory powstal. Podajemy z ryzem i
gotowanymi
> jarzynkami.
> Fantastycznie smakuje, robi sie prosto i blyskawicznie.
ok
zmontowalem to, ale po tak dlugim czasie kurczak zrobil sie strasznie twardy
od spodu. jak temu zaradzic?


>
> pozdrawiam
> Marta
--

pzdr.
kukos
mail:kukos[malpa]o2[kropek]pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-17 11:15:18

Temat: Re: smalczyk:-)
Od: "MJ Skorupscy" <skorupski???@autocom.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "kukos" <k...@n...spam.go2.pl> napisał w wiadomości
news:ah3imh$1k9h$1@pingwin.acn.pl...
> ok
> zmontowalem to, ale po tak dlugim czasie kurczak zrobil sie strasznie
twardy
> od spodu. jak temu zaradzic?

nie mam pojecia:( moze tego sosu bylo za malo? zawsze stosuje takie
proporcje i potrawa wrecz plywa w sosie i nigdy sie nie zdarzylo, zeby
kurczak byl za twardy

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

patisony
kwasna smietana
Ogórki kiszone
na parze
Tluczek do miesa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »