« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-23 16:43:20
Temat: Re: Odp: smażnyj syr
> > > Ja czesto robie takie cudo i uzywam do tego standartowych zoltych serow,
> >
> > Ale te standardowe nie maja takiego efektu ciagliwosci.
> > To jest specjalna technologia. Nawet mozarella do pizzy tak sie nie
> > ciagnie.
> Ale czy ten ser macza sie w standardowej panierce? Jajko, maka, bulka tarta?
> Kurcze nigdy nie pamietam kolejnosci, ale zdaje sie, ze taka??? K
woda, mąka, jajko, bułka tarta.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-23 18:22:38
Temat: Re: Odp: smażnyj syr"Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote:
>Ale czy ten ser macza sie w standardowej panierce? Jajko, maka, bulka tarta?
Plan "A" taki ser ma mieć około 2 cm grubości, maczamy w
rozbitym jaju potem w bułce. Czekamy aż obeschnie nieco i ponownie
do jaja i bułki. Potem na troche do lodówki.( wg. fachowców).
Smażyć na małym ogniu.
Plan "B". Roztrzepać 2 jajka, dodać 1/2 -1 szklankę mleka, sol,
pieprz ewentualnie oregano i powoli dodać mąkę cały czas
mieszając. Ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-24 10:53:30
Temat: Re: smażnyj syr
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9ol92h$19d$1@h1.uw.edu.pl...
> "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote:
> >Ale czy ten ser macza sie w standardowej panierce? Jajko, maka, bulka
tarta?
[...]
A smażyć na głębokim tłuszczu, czy normalnie na patelni?
I mniej więcej ile czasu? I na bardzo gorącym tłuszczu?
--
Hiubi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-24 11:20:43
Temat: Re: smażnyj syr"Hiubi" <h...@k...net.pl> wrote:
>A smażyć na głębokim tłuszczu, czy normalnie na patelni?
>I mniej więcej ile czasu? I na bardzo gorącym tłuszczu?
na patelni, mały ogień aby ser miał szansę i niech się
zarumieni....Tłuszcz nie za wrzący.
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-24 13:00:15
Temat: Re: smażnyj syr
Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9on4nf$o23$1@h1.uw.edu.pl...
> >A smażyć na głębokim tłuszczu, czy normalnie na patelni?
> >I mniej więcej ile czasu? I na bardzo gorącym tłuszczu?
>
> na patelni, mały ogień aby ser miał szansę i niech się
> zarumieni....Tłuszcz nie za wrzący.
Dzia! (dla wszystkich)
Jutro zaczynam eksperymenty
--
Hiubi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |