Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia smażnyj syr

Grupy

Szukaj w grupach

 

smażnyj syr

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-23 16:43:20

Temat: Re: Odp: smażnyj syr
Od: Waldemar Krzok <5...@t...de> szukaj wiadomości tego autora


> > > Ja czesto robie takie cudo i uzywam do tego standartowych zoltych serow,
> >
> > Ale te standardowe nie maja takiego efektu ciagliwosci.
> > To jest specjalna technologia. Nawet mozarella do pizzy tak sie nie
> > ciagnie.
> Ale czy ten ser macza sie w standardowej panierce? Jajko, maka, bulka tarta?
> Kurcze nigdy nie pamietam kolejnosci, ale zdaje sie, ze taka??? K

woda, mąka, jajko, bułka tarta.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-23 18:22:38

Temat: Re: Odp: smażnyj syr
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote:
>Ale czy ten ser macza sie w standardowej panierce? Jajko, maka, bulka tarta?


Plan "A" taki ser ma mieć około 2 cm grubości, maczamy w
rozbitym jaju potem w bułce. Czekamy aż obeschnie nieco i ponownie
do jaja i bułki. Potem na troche do lodówki.( wg. fachowców).
Smażyć na małym ogniu.


Plan "B". Roztrzepać 2 jajka, dodać 1/2 -1 szklankę mleka, sol,
pieprz ewentualnie oregano i powoli dodać mąkę cały czas
mieszając. Ma mieć konsystencję gęstej śmietany.

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-24 10:53:30

Temat: Re: smażnyj syr
Od: "Hiubi" <h...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9ol92h$19d$1@h1.uw.edu.pl...
> "Katarzyna T. Nowak" <k...@p...wp.pl> wrote:
> >Ale czy ten ser macza sie w standardowej panierce? Jajko, maka, bulka
tarta?
[...]
A smażyć na głębokim tłuszczu, czy normalnie na patelni?
I mniej więcej ile czasu? I na bardzo gorącym tłuszczu?
--
Hiubi


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-24 11:20:43

Temat: Re: smażnyj syr
Od: AgataW <a...@g...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Hiubi" <h...@k...net.pl> wrote:
>A smażyć na głębokim tłuszczu, czy normalnie na patelni?
>I mniej więcej ile czasu? I na bardzo gorącym tłuszczu?

na patelni, mały ogień aby ser miał szansę i niech się
zarumieni....Tłuszcz nie za wrzący.

AgataW.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-24 13:00:15

Temat: Re: smażnyj syr
Od: "Hiubi" <h...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "AgataW" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:9on4nf$o23$1@h1.uw.edu.pl...
> >A smażyć na głębokim tłuszczu, czy normalnie na patelni?
> >I mniej więcej ile czasu? I na bardzo gorącym tłuszczu?
>
> na patelni, mały ogień aby ser miał szansę i niech się
> zarumieni....Tłuszcz nie za wrzący.

Dzia! (dla wszystkich)
Jutro zaczynam eksperymenty
--
Hiubi




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

POMMOOCYYYY
Ekspresy cisnieniowe - potrzebna rada
..::click::..
Smardze
Grzyby - co z nimi zrobic ?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »