Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia solone sardele - i co dalej???

Grupy

Szukaj w grupach

 

solone sardele - i co dalej???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-14 14:58:24

Temat: Re: solone sardele - i co dalej???
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
>
>> >Napisz moze jakie sa ceny w Chorwacji w tym roku?
>> chyba takie jak w tamtym. Duzy sloik saredli - 35 kun. Kilo scampiny w
>> knajpie - 240 kun, porcja lignji na zaru - 80 kun.
>> Piwo w knajpie - 15 kun.
>
>a jak się mają te kuny do światowych? Choćby yenów, bom nietamtejszy?
do zlotowek - przez 2. zas do swiatowego 1 eur = 7,13 kuny


>Ja znam osobiście tylko te czworonożne ;-)
Bo i stad sie wziela nazwa.

Monisia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-14 16:22:58

Temat: Re: solone sardele - i .... spaghetti (P)
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Agusiek" <A...@i...pl> napisał w wiadomości
news:abqnpj$8tf$1@news.tpi.pl...
> > > I czy to jest to samo co anchois???
To jest anchois ! ;-)
Jeżeli lubisz mocne wrażenia, to polecam zmieszać czosnek roztarty
z imbirem, odrobiną cukru, tłuczonymi goździkami i gałką
przesmarować tym każdą warstwę w nowym słoiczku i zalać olejem,
odstawić na tydzień dwa i podawać w formie koreczków na żółtym
serze do zamrożonej wódeczki.
pozdr.Alex - Puck

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-14 18:11:21

Temat: Re: solone sardele - i co dalej???
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Monisiatko wrote:

>>
>>
>>> >Napisz moze jakie sa ceny w Chorwacji w tym roku?
>>> chyba takie jak w tamtym. Duzy sloik saredli - 35 kun. Kilo scampiny w
>>> knajpie - 240 kun, porcja lignji na zaru - 80 kun.
>>> Piwo w knajpie - 15 kun.
>>
>>a jak się mają te kuny do światowych? Choćby yenów, bom nietamtejszy?
> do zlotowek - przez 2. zas do swiatowego 1 eur = 7,13 kuny
>
>
>>Ja znam osobiście tylko te czworonożne ;-)
> Bo i stad sie wziela nazwa.

dzięki za info. Mam co prawda gdzieś linka do currency calculator, ale nie
mogę go znaleźć. Potrzebuję wyszukiwarkę do linków.
A co do kuny, to mają tam kociaki na banknotach? Jak ja tam ostatni raz
byłem, to płaciło się dinarami (wieloma) a na płotach było napisane: "Posle
Tita, Tito!". Było to w 1983 roku :-)

Waldek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-14 19:53:11

Temat: Re: solone sardele - i co dalej???
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <M...@i...pl> napisał(a):

>> Tak. Fajne są na pizzy, jak ktoś lubi te smaki.
>> Tak po prostu na ciasto?? W caslsoci?? Nic nie robic??

Nie na ciasto, tylko normalnie: sos, sardele, jakieś inne
pomysły, ser... Może być w całości, można rozdrobnić.

--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
UIN:27412398 "Hotel New Hampshire"

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 06:12:02

Temat: Re: solone sardele - i co dalej???
Od: "Jakub Jewuła" <b...@s...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> >Kurcze, ale Ci zazdroszcze :)
> >
> >W Chorwacji jadlem je jako przystawke.
> >Kilka cieniutko ukrojonych plasterkow
> >cebuli, sardele i mniam!
> a jakis szczegol????
> Po prostu sardele na cebule????
> nic wiecej????

Dokladnie tak, cebulka, sardele, troche oliwy, octu i mniam, mniam :)

q


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 11:12:55

Temat: Re: solone sardele - i .... spaghetti (P)
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
>Użytkownik "Agusiek" <A...@i...pl> napisał w wiadomości
>news:abqnpj$8tf$1@news.tpi.pl...
>> > > I czy to jest to samo co anchois???
>To jest anchois ! ;-)
>Jeżeli lubisz mocne wrażenia, to polecam zmieszać czosnek roztarty
>z imbirem, odrobiną cukru, tłuczonymi goździkami i gałką
>przesmarować tym każdą warstwę w nowym słoiczku i zalać olejem,
>odstawić na tydzień dwa i podawać w formie koreczków na żółtym
>serze
Brzmi interesujaco - pewnie zrobie z czesci

do zamrożonej wódeczki.
a do bialego winka moze byc????

>pozdr.Alex - Puck
Monisia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 11:20:59

Temat: Re: solone sardele - i co dalej???
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>> >Kurcze, ale Ci zazdroszcze :)
>> >
>> >W Chorwacji jadlem je jako przystawke.
>> >Kilka cieniutko ukrojonych plasterkow
>> >cebuli, sardele i mniam!
>> a jakis szczegol????
>> Po prostu sardele na cebule????
>> nic wiecej????
>
>Dokladnie tak, cebulka, sardele, troche oliwy, octu i mniam, mniam :)
>
>q

az sie zaslinilam....
to bedzie moja dzisiejsza przystawka.

Monisia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 14:17:25

Temat: Re: solone sardele - i .... spaghetti (P)
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w
wiadomości news:02051513125535@polnews.pl...
> >
> >Użytkownik "Agusiek" <A...@i...pl> napisał w wiadomości
> >news:abqnpj$8tf$1@news.tpi.pl...
> >> > > I czy to jest to samo co anchois???
> >To jest anchois ! ;-)
> >Jeżeli lubisz mocne wrażenia, to polecam zmieszać czosnek roztarty
> >z imbirem, odrobiną cukru, tłuczonymi goździkami i gałką
> >przesmarować tym każdą warstwę w nowym słoiczku i zalać olejem,
> >odstawić na tydzień dwa i podawać w formie koreczków na żółtym
> >serze
> Brzmi interesujaco - pewnie zrobie z czesci
>
> do zamrożonej wódeczki.
> a do bialego winka moze byc????
>
> >pozdr.Alex - Puck
> Monisia
Pewnie może, ale to naprawdę mocna rzecz. ;-)
pozdr.Alex - Puck

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ślimaki ??
mloda kapusta
Zupka cytrynowa
Fondue ?
powazna sprawa - nowa kuchnia

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »