| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-14 14:58:24
Temat: Re: solone sardele - i co dalej???>
>
>> >Napisz moze jakie sa ceny w Chorwacji w tym roku?
>> chyba takie jak w tamtym. Duzy sloik saredli - 35 kun. Kilo scampiny w
>> knajpie - 240 kun, porcja lignji na zaru - 80 kun.
>> Piwo w knajpie - 15 kun.
>
>a jak się mają te kuny do światowych? Choćby yenów, bom nietamtejszy?
do zlotowek - przez 2. zas do swiatowego 1 eur = 7,13 kuny
>Ja znam osobiście tylko te czworonożne ;-)
Bo i stad sie wziela nazwa.
Monisia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-14 16:22:58
Temat: Re: solone sardele - i .... spaghetti (P)
Użytkownik "Agusiek" <A...@i...pl> napisał w wiadomości
news:abqnpj$8tf$1@news.tpi.pl...
> > > I czy to jest to samo co anchois???
To jest anchois ! ;-)
Jeżeli lubisz mocne wrażenia, to polecam zmieszać czosnek roztarty
z imbirem, odrobiną cukru, tłuczonymi goździkami i gałką
przesmarować tym każdą warstwę w nowym słoiczku i zalać olejem,
odstawić na tydzień dwa i podawać w formie koreczków na żółtym
serze do zamrożonej wódeczki.
pozdr.Alex - Puck
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-14 18:11:21
Temat: Re: solone sardele - i co dalej???Monisiatko wrote:
>>
>>
>>> >Napisz moze jakie sa ceny w Chorwacji w tym roku?
>>> chyba takie jak w tamtym. Duzy sloik saredli - 35 kun. Kilo scampiny w
>>> knajpie - 240 kun, porcja lignji na zaru - 80 kun.
>>> Piwo w knajpie - 15 kun.
>>
>>a jak się mają te kuny do światowych? Choćby yenów, bom nietamtejszy?
> do zlotowek - przez 2. zas do swiatowego 1 eur = 7,13 kuny
>
>
>>Ja znam osobiście tylko te czworonożne ;-)
> Bo i stad sie wziela nazwa.
dzięki za info. Mam co prawda gdzieś linka do currency calculator, ale nie
mogę go znaleźć. Potrzebuję wyszukiwarkę do linków.
A co do kuny, to mają tam kociaki na banknotach? Jak ja tam ostatni raz
byłem, to płaciło się dinarami (wieloma) a na płotach było napisane: "Posle
Tita, Tito!". Było to w 1983 roku :-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-14 19:53:11
Temat: Re: solone sardele - i co dalej???Użytkownik <M...@i...pl> napisał(a):
>> Tak. Fajne są na pizzy, jak ktoś lubi te smaki.
>> Tak po prostu na ciasto?? W caslsoci?? Nic nie robic??
Nie na ciasto, tylko normalnie: sos, sardele, jakieś inne
pomysły, ser... Może być w całości, można rozdrobnić.
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
k...@b...tk otwarte okna"
www.brywczynski.tk John Irving
UIN:27412398 "Hotel New Hampshire"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-15 06:12:02
Temat: Re: solone sardele - i co dalej???> >Kurcze, ale Ci zazdroszcze :)
> >
> >W Chorwacji jadlem je jako przystawke.
> >Kilka cieniutko ukrojonych plasterkow
> >cebuli, sardele i mniam!
> a jakis szczegol????
> Po prostu sardele na cebule????
> nic wiecej????
Dokladnie tak, cebulka, sardele, troche oliwy, octu i mniam, mniam :)
q
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-15 11:12:55
Temat: Re: solone sardele - i .... spaghetti (P)>
>Użytkownik "Agusiek" <A...@i...pl> napisał w wiadomości
>news:abqnpj$8tf$1@news.tpi.pl...
>> > > I czy to jest to samo co anchois???
>To jest anchois ! ;-)
>Jeżeli lubisz mocne wrażenia, to polecam zmieszać czosnek roztarty
>z imbirem, odrobiną cukru, tłuczonymi goździkami i gałką
>przesmarować tym każdą warstwę w nowym słoiczku i zalać olejem,
>odstawić na tydzień dwa i podawać w formie koreczków na żółtym
>serze
Brzmi interesujaco - pewnie zrobie z czesci
do zamrożonej wódeczki.
a do bialego winka moze byc????
>pozdr.Alex - Puck
Monisia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-15 11:20:59
Temat: Re: solone sardele - i co dalej???>> >Kurcze, ale Ci zazdroszcze :)
>> >
>> >W Chorwacji jadlem je jako przystawke.
>> >Kilka cieniutko ukrojonych plasterkow
>> >cebuli, sardele i mniam!
>> a jakis szczegol????
>> Po prostu sardele na cebule????
>> nic wiecej????
>
>Dokladnie tak, cebulka, sardele, troche oliwy, octu i mniam, mniam :)
>
>q
az sie zaslinilam....
to bedzie moja dzisiejsza przystawka.
Monisia
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-15 14:17:25
Temat: Re: solone sardele - i .... spaghetti (P)
Użytkownik "Monisiatko" <M...@i...pl> napisał w
wiadomości news:02051513125535@polnews.pl...
> >
> >Użytkownik "Agusiek" <A...@i...pl> napisał w wiadomości
> >news:abqnpj$8tf$1@news.tpi.pl...
> >> > > I czy to jest to samo co anchois???
> >To jest anchois ! ;-)
> >Jeżeli lubisz mocne wrażenia, to polecam zmieszać czosnek roztarty
> >z imbirem, odrobiną cukru, tłuczonymi goździkami i gałką
> >przesmarować tym każdą warstwę w nowym słoiczku i zalać olejem,
> >odstawić na tydzień dwa i podawać w formie koreczków na żółtym
> >serze
> Brzmi interesujaco - pewnie zrobie z czesci
>
> do zamrożonej wódeczki.
> a do bialego winka moze byc????
>
> >pozdr.Alex - Puck
> Monisia
Pewnie może, ale to naprawdę mocna rzecz. ;-)
pozdr.Alex - Puck
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |