Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sos 4 serowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

sos 4 serowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-10-03 20:43:15

Temat: sos 4 serowy
Od: "Profil1" <L...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jak zrobić sos serowo-brokułowy do makaronu?

Pozdrawiam
JoannaG


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-10-04 14:43:49

Temat: Re: sos 4 serowy
Od: oshin dorota bugla <oshin_nospam@nospam_engram.psych.uw.edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

Pewnego pieknego dnia 2005-10-03 22:43 Profil1 z nienacka napisal/a:
> Jak zrobić sos serowo-brokułowy do makaronu?

hmmm ale serowy z brokułami, czy serowy z 4 serów konkretnie?
Bo serowy z brokułami, to ja osobiście robię tak:

Podgotowane (a ja wiem 5-8 minut?) brokuły, jeszcze mokre (2 małe - 1
duży, pozbawione nóg i porozrywane na różyczki) wrzucam na oliwę i
trochę je duszę, do nich dorzucam zmiażdżony czosnek (ok. 4 zębów),
przesmażam. W rondelku rozpuszczam na małym ogniu ser pleśniowy
(najczęsciej Lazur, ale świetna jest też Canzona, z tym, że wtedy dwa
opakowania), w trakcie rozpuszczania dodaję śmietanę (22-35% nie mniej),
mieszam aż się wszytko ładnie połączy i przelewam na patelnię z
brokułami. Mieszam rozdrabniając brokuły prawie na masę (bo tak
najbardziej lubię :))) i czekam aż mi sos odpowiednio zgęstnieje (na oko
się nauczyłam, kiedy czas zabrać z ognia). Solę, pieprzę, czasami
dorzucam peperoncini, sztuk jedną pociętą na spore kawałki, ot tak coby
co jakiś czas poczuć ostrość.

Ja najczęściej dorzucam do tego (na patelnię!!!) rurki czyli penne i
posypuję tartym żółtym, najchętniej tym z Hochlandu, który udaje
parmezan - ma fajny orzechowy posmak.

--
oshin, rozmarzona..., w ciąży nie wolno mi jeść zielonego sera, eeeh :(

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-10-06 09:24:13

Temat: Re: sos 4 serowy
Od: "Profil1" <L...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Właśnie o coś takiego mi chodziło.

Bardzo dziękuje

Pozdrawiam
JoannaG


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

gdzie w Lublinie dostane pindakaas?
sushi Wrocław-byłam
Nowe ryby
sos czosnkowy
krokiety z kapustą ew. miesem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »