Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sos chiński

Grupy

Szukaj w grupach

 

sos chiński

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-04-01 12:32:31

Temat: sos chiński
Od: Renata STACHNIK <r...@s...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bardzo proszę o pomoc: chcę zrobić pyszny sos do
chńszczyzny! Czy ktoś ma jakiś super przepis? Dzięki.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-04-01 12:42:20

Temat: Re: sos chiński
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Renata STACHNIK <r...@s...waw.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
napisał:Pine.GSO.4.05.10104011431050.11299-100000@ak
son.sgh.waw.pl...
> Bardzo proszę o pomoc: chcę zrobić pyszny sos do
> chńszczyzny! Czy ktoś ma jakiś super przepis? Dzięki.
>

fix plus kurczak w kostke i wychodzi pyyyyyyyycha
chyba ze chodzi o cus innego

--
pozdry Monika



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-01 15:15:27

Temat: Re: sos chiński
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Renata STACHNIK" <r...@s...waw.pl> napisał w wiadomości
news:Pine.GSO.4.05.10104011431050.11299-100000@akson
.sgh.waw.pl...
> Bardzo proszę o pomoc: chcę zrobić pyszny sos do
> chńszczyzny! Czy ktoś ma jakiś super przepis? Dzięki.
>
Sorry, ale nie precyzujesz czy chodzi o sos- marynatę,
sos do podduszenia czy też sos do polewania gotowej potrawy? ;-)))
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-04-01 18:01:13

Temat: Re: sos chiński/Ryba po chinsku
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Renata STACHNIK wrote:
>
> Bardzo proszę o pomoc: chcę zrobić pyszny sos do
> chńszczyzny! Czy ktoś ma jakiś super przepis? Dzięki.

Pewnie nie o to ci chodzi, ale jest to wysmienite danie, wiec podam. Ten
sos mozna rowniez stosowac do innych mies.

Ryba-Szyszka
Dosc gruba, nie plaska, wypatroszona rybe naciac rowno w 2 cm kostke
(jak wzor na pikowanej kurtce) na 1 cm glebokosci. Natrzec rybe sokiem z
czosnku i cytryny, oproszyc maka ryzowa lub kartoflana. Przygotowac sos:
2 lyzki hoisin sauce
2 lyzki wina ryzowego lub sherry
2 lyzki cukru
2 lyzki wody
1 lyzka startego swiezego imbiru

2 lyzki posiekanej cebulki dymki (zielone czesci)

Skladniki sosu doprowadzic do wrzenia w malym garnku. W woku rozgrzac
duzo oleju z orzeszkow ziemnych lub rzepakowego. Gdy odpowiednio goracy,
babelki unosza sie od zanurzonych drewnianych patyczkow. Przygotowac
goracy polmisek, dwie lyzki cedzakowe i rekawice kuchenne. Rybe wsunac
jednym ruchem w goracy olej, jezeli calkowicie zanurzona, nie trzeba
odwracac, w drugim przypadku delikatnie odwrocic po 4-5 minutach. Gdy
tylko ryba zacznie brazowiec, wyjac za pomoca lyzek cedzakowych, i na
polmisek. Polac goracym sosem i posypac cebulka.Podac natychmiast na
srodek stolu, razem z daniem warzywnym. Kazdy z uczestnikow ma talerz, a
na nim miseczke z ryzem. Kazdy swoimi patyczkami urywa kawalki ryby,
przenosi je na swoj ryz, dodaje do tego warzywo, i zajada ze swojej
miseczki. Ryba na skutek naciec w goracym oleju otwiera sie jak szyszka
i wyglada bardzo dekoracyjnie.
Magdalena

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ja robić chipsy????
obiad
w uzupelnieniu do dzisiejszego programu Roberta Maklowecza
indyk
ciasto

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »