| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-29 09:38:55
Temat: sosik do drobiuproszę o pilna porade jak zrobić jakiś prosty sos do drobiu
musze zaskoczyć mą dziewczynę
dzieki
pozdrawiam
paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-29 13:02:45
Temat: Re: sosik do drobiuJakiego drobiu?
Pieczony czy gotowany?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-29 16:32:47
Temat: Re: sosik do drobiuPolecam nożki i skrzydełka w sosie barbeciu.Pół litra ketchupu 250 g
miodu,główka czosnku,2 łyżki oleju,majeranek pieprz biały oraz sól do smaku.
Czosnek wycisnąć lu posiekać następnie podsmażyć na ciemnozłoty kolor,dodać
ketchup,podgotować dodać miód oraz przyprawy,zagotować odstawić do
wystudzenia.
W tak przygotowanym sosiku marynować miesko przez minium 8 h najlepiej
12.Następnie mięsko piec około 30 min w piekarniku tem-180 c.
Pozostały sos zagotować ponownie oraz dodać odrobine (okło 25mln)Czerwonego
półwytrawnego wina.
Sposub podania:
Mięsko podawać na udekorowanych sałatą i pomidorem talerzach,sosik osobno w
sosjerce,jeżeli jej nie posiadasz znajdz jakąś ciekawą porcelanową miseczke.
Najlepiej podawać z półwytrawnym czerwonym winem.
Przydała by sie jeszcze jakaś świeczka..
Sukces murowany..
Jeżeli to nie wystarczy moge ci jeszcze napisać przepis na kotlet drobiowy
"Cordon Blue"-Pierś z kurczaka nadziewana masą w której skład
wchodzą:Pieczarki,cebula,ser żółty,Wędzony boczek oraz przyprawy-Jakby co to
pisz.
Smacznego
Pozdrawiam
Ezechiel Angelfall
http://ezechiel.blog.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |