Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sosy

Grupy

Szukaj w grupach

 

sosy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-22 18:22:40

Temat: sosy
Od: "Rafał Gabryś" <r...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kochani pomóżcie mi ,chce sie dowiedzieć jak się robi sos angielski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-23 15:15:45

Temat: Re: sosy
Od: "adiola" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Prosze bardzo
( na 8 osob)
3 zoltka
15 dag cukru pudru
7,5 dag maki
0,5 l mleka
skorka z cytryny

do gara wsypac cukier i zoltka, wymiachac drewniana lyzka i wsypac make.
Mleko wlac do drugiego garnka, dodac skore z cytryny ( bez tego bialego!),
na ogien i zagotowac, wyjac skorke. Mleko dolewac powoli do zoltek z cukrem
i maka caly czas mieszajac trzepaczka. Jak dolejesz cale mliko daj maly
ogien i mieszaj drewniana lycha, az sie zagesci.
Od momentu wrzenia gotuj jeszcze 5 minut. Zdjac z ognia i mieszac az
wystygnie, coby sie paskudna skora (czyt. kozuch ) nie zrobila.
"
To by bylo na tyle
Smacznego
adiola

> Kochani pomóżcie mi ,chce sie dowiedzieć jak się robi sos angielski
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-23 16:56:33

Temat: Re: sosy
Od: "redakcja" <r...@l...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam
Do czego mozna go podawac???????

Pozdrowka
sebastian


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-23 21:21:31

Temat: Re: sosy
Od: "adiola" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Glownie do ciast, szarlotka z tym sosikiem to poezja, mniam. Mozna tez do
pieczonych owocow i np. buleczek parzonych. Jest pyszniutki.

Pozdrowionka
adiola


"redakcja" <r...@l...pl> wrote in message
news:3b8536aa$1@news.vogel.pl...
> Witam
> Do czego mozna go podawac???????
>
> Pozdrowka
> sebastian
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-24 14:25:05

Temat: Re: sosy
Od: fghfgh <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



adiola wrote:
do
> pieczonych owocow i np. buleczek parzonych. Jest pyszniutki.
>

to jeszcze powiedz jak sie robi buleczki parzone jesli mozna. slicznie
prosze :))))))))
pzdr
agi

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-24 14:28:40

Temat: Re: sosy
Od: "Anda" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

czy to jest sos okreslany mianem custard??? taki gęsty i żółty?
pozdrawiam
Anda




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

do Krysi T starannie opakowanej
w sprawie tworzonej strony
przecier jablkowy
"Czary" kuchenne :o)
kuchnia wloska

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »