Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia specjał z makreli i kurek

Grupy

Szukaj w grupach

 

specjał z makreli i kurek

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-28 14:30:39

Temat: specjał z makreli i kurek
Od: "Agnieszka" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

1 duża makrela,
kurki
bulion grzybowy
cebulka
1 kubek śmietany ukwaszonej
mąka, masło, przyprawy wg uznania

Makrelę wędzoną obieramy ze skóry, obtaczamy w mące i obsmażamy na złoto na
maśle. Odstawiamy w ciepłe miejsce.

Na maśle smażymy cebulkę, dodajemy drobno posiekane kurki, dusimy razem do
miękkości podlewając rozpuszczoną kostką grzybowo-bulionową.. Na koniec
dodajemy śmietanę i możemy sos zagęścić łyżką mąki.

Makrele podajemy z ryżem polaną sosem z kurek.

Koleżanka by mnie zabiła za podanie tego przepisu, bo to specjał i tajemnica
jej własnej restauracji.
Pyyyycha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-28 15:31:51

Temat: Re: specjał z makreli i kurek
Od: mishka <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Agnieszka" <a...@w...pl> wrote in news:afhsrm$f36$1@szmaragd.futuro.pl:

>> > Makrelę wędzoną obieramy ze skóry, obtaczamy w mące i obsmażamy na
> złoto na maśle. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
>
hmm pierwszy raz sie spotkalam ze smazeniem juz uwedzonej ryby , musze
przyznac,ze brzmi baardzo ciekawie, na pewno wyprobuje.Wedzone ryby jedynie
nieco podgrzewalam na suchej patelni tak by sprawialy wrazenie swierzo
uwedzonych:> A sosik- poezja.
pozdrawiam -mocno zaciekawiona mishka

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zupa/barszcz - odjazd /z pełnym brzuchem
creme fraiche
pilne, poradźcie
male muszeleczki
ku przestrodze - Oetker

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »