| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-06-28 14:30:39
Temat: specjał z makreli i kurek1 duża makrela,
kurki
bulion grzybowy
cebulka
1 kubek śmietany ukwaszonej
mąka, masło, przyprawy wg uznania
Makrelę wędzoną obieramy ze skóry, obtaczamy w mące i obsmażamy na złoto na
maśle. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
Na maśle smażymy cebulkę, dodajemy drobno posiekane kurki, dusimy razem do
miękkości podlewając rozpuszczoną kostką grzybowo-bulionową.. Na koniec
dodajemy śmietanę i możemy sos zagęścić łyżką mąki.
Makrele podajemy z ryżem polaną sosem z kurek.
Koleżanka by mnie zabiła za podanie tego przepisu, bo to specjał i tajemnica
jej własnej restauracji.
Pyyyycha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-06-28 15:31:51
Temat: Re: specjał z makreli i kurek"Agnieszka" <a...@w...pl> wrote in news:afhsrm$f36$1@szmaragd.futuro.pl:
>> > Makrelę wędzoną obieramy ze skóry, obtaczamy w mące i obsmażamy na
> złoto na maśle. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
>
hmm pierwszy raz sie spotkalam ze smazeniem juz uwedzonej ryby , musze
przyznac,ze brzmi baardzo ciekawie, na pewno wyprobuje.Wedzone ryby jedynie
nieco podgrzewalam na suchej patelni tak by sprawialy wrazenie swierzo
uwedzonych:> A sosik- poezja.
pozdrawiam -mocno zaciekawiona mishka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |