Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sposob pieczenia

Grupy

Szukaj w grupach

 

sposob pieczenia

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-03-16 09:46:06

Temat: Re: sposob pieczenia
Od: "A.L." <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jerzy Kozłowski napisał(a):

> a i drugie pytanie dotyczy ew "zyjatek" w miesie kontra niska
> temperatura...

A żyjątek w wodzie, doprowadzanej maksymalnie do 100 st. C. sie nie boisz?
--
Ania

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-03-16 10:03:32

Temat: Re: sposob pieczenia
Od: Jerzy Kozłowski <j...@o...org.pl> szukaj wiadomości tego autora

A.L. napisał(a):
> Jerzy Kozłowski napisał(a):
>
>> a i drugie pytanie dotyczy ew "zyjatek" w miesie kontra niska
>> temperatura...
>
>
> A żyjątek w wodzie, doprowadzanej maksymalnie do 100 st. C. sie nie boisz?
nie a co....
:-))))))
twardziel jestem
Pozdrawiam Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-16 12:04:36

Temat: Re: sposob pieczenia
Od: "Qq" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jerzy Kozłowski" <j...@o...org.pl> napisał w wiadomości
news:d18s5c$rj$1@pippin.nask.net.pl...
Qq napisał(a):
reasumujac:
mroze
pieke
mocze
jem
dobrze zrozumialem
Jerzy

Tak. MOczysz jakieś dwie godziny. Ja dłużpej nie wytrzymję. potem wyjmujesz,
dajesz ściec wodzie... Ja zlkewam tę zalewę przez sitko - ale to mój
nowotwór - i rozprowadzam po mięsie. potem żrę...

Qq


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-16 12:07:54

Temat: Re: sposob pieczenia
Od: Jerzy Kozłowski <j...@o...org.pl> szukaj wiadomości tego autora

Qq napisał(a):

> Tak. MOczysz jakieś dwie godziny. Ja dłużpej nie wytrzymję. potem wyjmujesz,
> dajesz ściec wodzie... Ja zlkewam tę zalewę przez sitko - ale to mój
> nowotwór - i rozprowadzam po mięsie. potem żrę...
>
> Qq
>
>
oki
dzieki zapisalem wyprobuje:-))))))))
Pozdrawiam Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-16 12:47:10

Temat: Re: sposob pieczenia
Od: Jerzy Kozłowski <j...@o...org.pl> szukaj wiadomości tego autora

Qq napisał(a):
> Robiłem to kilka razy i jestem pełen zachwytu. W żyjątka nie wnikam:
>
> Zalewa:
> Zagotować 1 litr wody z 1 decylitrem (1/10 litra) soli kuchennej, 1 łyżeczka
> świeżo zmielonego pieprzu i 1 łyżeczka jałowca."

> Qq
>
wyjasnij mi jeszcze tylko z ta sola tylko tak wiesz...:-)))))))
Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-18 20:33:22

Temat: Re: sposob pieczenia
Od: "Qq" <m...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jerzy Kozłowski" <j...@o...org.pl> napisał w wiadomości
news:d199q5$8tv$1@pippin.nask.net.pl...

> Qq
>
wyjasnij mi jeszcze tylko z ta sola tylko tak wiesz...:-)))))))
Jerzy

Z solą... NIe bardzo jest co wyjaśniać: musi być ta mieszanka "silna", bo
przecież mięso jest "czyste", czyli będzie samo niesłone. Mieszanka wodna
musi być bardzo słona, "jak ropa" , jak mawia moja mama. NIe znasz pewnie.
Ale nie masz możliwości przesolenia, więc się tym nie przejmuj.
Ja, po chamsku, najczęćciej, rozpuszczam kilka łyże soli w bardzo ciepłej
wodzi, bo się łatwiej misza, do tego wkładał mięSo, czekam aż ostygną razem
i do lodówki, na kilka godzin. Zdarzyło mi się zalać mięso wodą z kranu.
PRzeżyłem. MOże to i jest wskazówka.
Możesz, może, w guglu znaleźń kultowy pierwotny przepis na tjankol...

Qq


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-21 09:17:05

Temat: Re: sposob pieczenia
Od: Jerzy <j...@o...org.pl> szukaj wiadomości tego autora

Qq napisał(a):

> Ale nie masz możliwości przesolenia, więc się tym nie przejmuj.

> Qq
>
>
i za to Cie lubie:-)))))))))))
dzieki serdeczne
Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mozdzek z trybula
(OT) Czym myjecie podłogę?
techniki gotowania
nietypowa prosba
sprawianie kurczaka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »