| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-19 21:19:58
Temat: stchi by Laroussenowy watek, bo dyskusja o slynnej polskie zupie w watku o francuskiej
smietanie wydala mi sie nieprzyzwoita. Aby rozstrzygnac czy to kapusniak czy
barszcz, siegnalem do zrodla i obwieszczam sklad - jest to bulion z
wolowiny, jezyka i uszu swini, wzbogacony smakiem z fennela. I co Wy na to?
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-19 21:28:54
Temat: Re: stchi by Larousse
----- Original Message -----
From: "vefour" <v...@p...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Monday, August 19, 2002 11:19 PM
Subject: stchi by Larousse
> nowy watek, bo dyskusja o slynnej polskie zupie w watku o francuskiej
> smietanie wydala mi sie nieprzyzwoita. Aby rozstrzygnac czy to kapusniak
czy
> barszcz, siegnalem do zrodla i obwieszczam sklad - jest to bulion z
> wolowiny, jezyka i uszu swini, wzbogacony smakiem z fennela. I co Wy na
to?
>
> V.
>
no to by sie poniekad zgadzalo - bo ciotka wywar robila na wolowinie lub
baraninie i kopru tez czasem dawala - tyle, ze trzeba by dolozyc jeszcze
jakies 10 innych skladnikow ;-)
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |