Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia szparagi-pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

szparagi-pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-06-10 15:18:53

Temat: szparagi-pytanie
Od: "Agnieszka Plesiak" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jest sezon na szparagi,czy w zwiazku z tym ktos zna jakies przepisy (tylko
nie za bardzo wyszukane)?Bede bardzo wdzieczna za wszelkie propozycje.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-06-10 19:54:33

Temat: Re: szparagi-pytanie
Od: <s...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

Jak ma byc prosty to:
woda,
odrobina cukru,
szparagi,

Gotowac i podac

pozdrawiam,

Slav

> Jest sezon na szparagi,czy w zwiazku z tym ktos zna jakies przepisy (tylko
> nie za bardzo wyszukane)?Bede bardzo wdzieczna za wszelkie propozycje.
>
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-11 06:20:51

Temat: Re: szparagi-pytanie
Od: "szanna" <s...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

obgotowane szparagi ( lub z puszki) owinąć plasterm sera żółtego , następnie
szynką , ułożyć w pojemniku (wysmarowanym masłem) do zapiekania. Można
dołożyć pomidorki, paprykę, kalafior itd, ( jeżeli są podgotowane to danie
robi się błyskawicznie). Jajko, starty ser zółty, śmietana można dodac
jeszcze katchup, no i przyprawy, curry, cynamon,pieprz - wymieszać i jeżeli
było zalać potrawkę ( jeżeli warzywa były podgotowane to od razu, jeżeli
surowe to podlać odrobiną wody i zapiekać aż będą miękkie) . Zapiec jeszcze
5 min.
ania
Użytkownik "Agnieszka Plesiak" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ae2fqp$s8p$1@news.tpi.pl...
: Jest sezon na szparagi,czy w zwiazku z tym ktos zna jakies przepisy (tylko
: nie za bardzo wyszukane)?Bede bardzo wdzieczna za wszelkie propozycje.
:
:


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-11 07:54:06

Temat: Re: szparagi-pytanie
Od: "tomasz robakowski" <t...@W...inetia.pl> szukaj wiadomości tego autora


> obgotowane szparagi ( lub z puszki) owinąć plasterm sera żółtego ,
następnie
a przed obgotowaniem jakos obierac , czy jak ??

pozdrawiam

tomekr - lamer szparagowy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-11 08:39:48

Temat: Re: szparagi-pytanie
Od: Lukasz Madeksza <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

tomasz robakowski wrote:
>>obgotowane szparagi ( lub z puszki) owinąć plasterm sera żółtego ,

> następnie
> a przed obgotowaniem jakos obierac , czy jak ??

Biale obiera sie zaczynajac ponizej glowki w dol, zielonych sie nie
obiera (tylko czasami obcina dolna, twardsza czesc; ok 1/4.)
Biale gotuje sie dluzej (zaleznie od grubosci, ok. 15 min), zielone ok.
10 minut.

Pozdrawiam
--
Lukasz Madeksza
Department of Computer Sciences
Technische Universitaet Berlin

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-11 10:20:12

Temat: Re: szparagi-pytanie
Od: "publiczny" <p...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja obgotowuje,potem zapiekam chwile ,posypane szynką/może być podsmażona/ i
polane śmietaną z solą i pieprzem .Na to jeszcze troche startego
sera.Wyśmienite z grzankami.

Użytkownik "Agnieszka Plesiak" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ae2fqp$s8p$1@news.tpi.pl...
> Jest sezon na szparagi,czy w zwiazku z tym ktos zna jakies przepisy (tylko
> nie za bardzo wyszukane)?Bede bardzo wdzieczna za wszelkie propozycje.
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-12 06:29:26

Temat: Re: szparagi-pytanie
Od: "szanna" <s...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

właściwie to zawsze brałam z puszki, z surowych obrac z twardych końcówek,
to zależy jakie się kupi
ania
Użytkownik "tomasz robakowski" <t...@W...inetia.pl> napisał w
wiadomości news:ae4ad2$73l$1@news.tpi.pl...
:
: > obgotowane szparagi ( lub z puszki) owinąć plasterm sera żółtego ,
: następnie
: a przed obgotowaniem jakos obierac , czy jak ??
:
: pozdrawiam
:
: tomekr - lamer szparagowy
:
:


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-12 09:06:27

Temat: Re: szparagi-pytanie
Od: <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Lukasz Madeksza wrote:

> Biale gotuje sie dluzej (zaleznie od grubosci, ok. 15 min), zielone ok.
> 10 minut.

15 minut?? Nigdy nie gotuje wiecej niz jakies 6-7 minut i sa idealne. Czasem
jeszcze potem dusze chwile w smietanie, zeby sosik przeszedl ich smakiem. Gdy
raz spróbowalam gotowac dluzej, cos ok 20-25 minut to byly lykowate jak
podeszwa i niesmaczne w dodatku.
pzdr
agi

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-12 10:14:47

Temat: Re: szparagi-pytanie
Od: Lukasz Madeksza <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

>>Biale gotuje sie dluzej (zaleznie od grubosci, ok. 15 min), zielone ok.
>>10 minut.
> 15 minut?? Nigdy nie gotuje wiecej niz jakies 6-7 minut i sa idealne.

Czas gotowania zalezy od grubosci szparagow. Grubsze = dluzej

Pozdrawiam
--
Lukasz Madeksza
Department of Computer Sciences
Technische Universitaet Berlin

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-06-17 09:07:23

Temat: Re: szparagi-pytanie
Od: "Jader" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Agnieszka Plesiak" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ae2fqp$s8p$1@news.tpi.pl...
> Jest sezon na szparagi,czy w zwiazku z tym ktos zna jakies przepisy (tylko
> nie za bardzo wyszukane)?Bede bardzo wdzieczna za wszelkie propozycje.
>

Ugotować szparagi, pociąć na kawałki 4-5 cm. Ugotować makaron (najlepiej
takie szerokie wstążki w gniazdkach - ma to swoją włoską nazwę, ale
zapomniałem: tagiatelle?) i odcedzić. Na patelni podgrzać oliwę, wrzucić
trochę posiekanego czosnku, wrzucić połówki czarnych oliwek bez pestek
(garść), chwilę podgrzać (chwilę, żeby czosnek nie zbrązowiał), wrzucić
ugotowany (półtwardo) makaron, zamieszać, wrzucić pociachane szparagi,
zamieszać. Wyciungnąć na tależ i zjeść.

Jader

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

parapetowka
Nazewnictwo kulinarne
Tiramusu
ogorki kiszone-maly problem
No to jestem (OT)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »