| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-02-05 11:41:30
Temat: szynka wieprzowawlasnie dostalam kawal wieprzowej szynki i zupelnie nie wiem co ciekawego
z naia zrobic , bardzo prosze o jakies fajne przepisy
pozdrawiam
ANIA
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-02-05 11:52:21
Temat: Re: szynka wieprzowa
Użytkownik "Ania Wojciechowska" <s...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:01c2cd0a$c1e9fea0$8b5a9c95@ZMN059A.if.uj.edu.pl
...
> wlasnie dostalam kawal wieprzowej szynki i zupelnie nie wiem co ciekawego
> z naia zrobic , bardzo prosze o jakies fajne przepisy
> ANIA
Szynki wieprzowej bez kosci uzywam w moim domu do wszystkiego.Tylko do
tatara i flakow nie:))
A cala reszta - to szynka wieprzowa. Gulasz, plastry podsmazone i potem
uduszone w sosie wlasnym, mozna zrazy zawijane,jak zmielesz- to: kotlety
mielone, golabki, galeczki do zupy, sos miesny do spagetti, farsz do
canelloni, wszystko, co sie lubi..
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-02-05 13:13:49
Temat: Re: szynka wieprzowawloz do zalewy/3L wody, 7 lyzek soli /tyle soli by wlozone do zalewy jajo
wyplywalo na powierzchnie/, 2 liscie laurowe, 4 ziela ang., 1 przecieta cebula
2 rozgniecione zabki czosnku/ tak na okolo 3 dni a w 2 i 3 dniu ponastrzykuja
ta zalewa szynke - wloz do brytwanny lub rekawa foliowego /posyp troche
wegeta/ i piecz /najpierw w 180 st. a pozniej w 160st./tyle godzin ile jest
kilogramow miesa - do sporzycia na zimno i goraco - polecam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |