Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tatar

Grupy

Szukaj w grupach

 

tatar

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-08 20:41:34

Temat: Re: tatar
Od: "melada1" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości >
Bardzo mi sie podoba ten przepis. Jezeli chodzi o salmonelle, to gdzie
> ja dostac i ile mniej wiecej kosztuje ?
>
To są gratisy przy zakupie jajek.
Nie wiem, czy we Francji stosują taką promocję. Ale polskie sklepy
internetowe może tak. Niestety nie korzystam z nich, więc nie wiem!;-)
melada1

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-08 20:44:17

Temat: Re: tatar
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Le jeudi 8 janvier 2004 ŕ 19:57:45, melada1 a écrit :


> Użytkownik "nazgul" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:btk89s$q71$1@SunSITE.icm.edu.pl...
>> Zjadłabym tatara, ale tak naprawdę nigdy sama go nie robiłam. Może ktoś
> poda
>> mi sprawdzony przepis.
>> A może jakiś udziwniony?
> Tu ostatnio na grupie hitem są sikorki.
> Nałapać, ukatrupić, sparzyć, aby pióra odeszły, usunąć wnętrzości, luzować i
> zmiksować.
> Następnie przyrządzić z przyprawami (sól, pieprz, odrobina czosnku) i
> wymieszać z olejem z pestek winogron. Formować sikorcze gniazda i wbić
> zółtko jajka przepiórczego w zagłębienie (pamiętać o salmonelli). Podawać z
> cebulką drobno pokrojoną w otoczeniu grzybków marynowanych i ogórków
> konserwowych oraz sardynek zmielonych na pastę. Dla koneserów sos sojowy i
> musztarda.
> melada1
> Uwaga sikorki sosnkówki mogą dawać posmak żywicy!


Bardzo mi sie podoba ten przepis. Jezeli chodzi o salmonelle, to gdzie
ja dostac i ile mniej wiecej kosztuje ?



Ewcia


--
Niesz !

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-08 20:50:49

Temat: Re: tatar
Od: "melada1" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
>
> ilekroc w domu ktokolwiek mielil, jakos zadne wlokno sie nie
> trafilo,wystarczy dobrze porzadzic mieso.
>
Iiiiiiiiiiiii tam! Dulszczyńska ma rację! Tatar powinien być siekany. Tylko
komu się chce. Dawaj robić pacię maszynką!
melada1


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-08 20:51:09

Temat: Re: tatar
Od: "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:btkc03$a83$1@news.onet.pl...
> > zmielona wolowina
>
> nie zmielina tylko skrobana - żeby nie była naprawdę żadnych włókien...

chyba wyraznie napisalam zmielona,moge napisac wyrazniej _ZMIELONA_
napisz ze Ty tak robisz, badz gdzies tak robia, ja podalam _SWOJ_ sposob

ilekroc w domu ktokolwiek mielil, jakos zadne wlokno sie nie
trafilo,wystarczy dobrze porzadzic mieso.

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-08 20:57:52

Temat: Re: tatar
Od: "melada1" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości

> jak chcesz, rob paćke, nikt Ci nie zabrania
>
>>chyba wyraznie napisalam zmielona,moge napisac wyrazniej _ZMIELONA_[by
Kaminska]
>
na paćkę z wyciekającym osoczem.
Fuj!
melada1
PS. Nie polecam tatara z dżdżownic!!! :-(((((
Bo mi wyglądasz na taką, co by to te zjadła

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-08 20:58:06

Temat: Re: tatar
Od: "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "melada1" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:btkfs5$8v5$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Iiiiiiiiiiiii tam! Dulszczyńska ma rację! Tatar powinien być siekany.
Tylko
> komu się chce. Dawaj robić pacię maszynką!

jak chcesz, rob paćke, nikt Ci nie zabrania

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-08 21:03:12

Temat: Re: tatar
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:btkflg$hei$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
> wiadomości news:btkc03$a83$1@news.onet.pl...
> > > zmielona wolowina
> >
> > nie zmielina tylko skrobana - żeby nie była naprawdę żadnych włókien...
>
> chyba wyraznie napisalam zmielona,moge napisac wyrazniej _ZMIELONA_
> napisz ze Ty tak robisz, badz gdzies tak robia, ja podalam _SWOJ_ sposob

No właśnie napisałam, a ty zaczęłaś krzyczeć...

> ilekroc w domu ktokolwiek mielil, jakos zadne wlokno sie nie
> trafilo,wystarczy dobrze porzadzic mieso.

A jadłaś kiedyś skrobane mięso?
Raz zjesz i zobaczysz różnicę.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-08 21:07:03

Temat: Re: tatar
Od: "melada1" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości
> > chyba wyraznie napisalam zmielona,moge napisac wyrazniej _ZMIELONA_
> > napisz ze Ty tak robisz, badz gdzies tak robia, ja podalam _SWOJ_ sposob
>
> No właśnie napisałam, a ty zaczęłaś krzyczeć...
>
Ależ Dulszczyńsko z Wąwozowej.
Una nie krzyczy, una drze morde. Ja tam nigdy nie widziałam do tej pory w
Internecie, aby ktoś _DUZYMI_ literami i to z podkreśleniem...
melada1

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-08 21:39:46

Temat: Re: tatar
Od: "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "melada1" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:btkg9c$ar0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Bo mi wyglądasz na taką, co by to te zjadła

Jak na razie Ty nie polecasz, wiec chybas jadl/jadla skoro masz na ten temat
jakiekolwiek zdanie.
W takie dyskusje sie nie wdaje.

Marta



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-08 21:42:14

Temat: Re: tatar
Od: "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:btkgdn$nnf$1@news.onet.pl...
> No właśnie napisałam, a ty zaczęłaś krzyczeć...

Nie krzyczec, a pisac wyrazniej.

a jesli chodzi o "przepis" to jak pisalas, jeszzce olej, o tym zapomnialam
niektorzy dodaja oliwe z oliwek, ze zdrowsze jakoby,alej ak dla mnie zbyt
ostry smak ma

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co prostego na romantyczna kolacje?
przepis na pizze
pytanie do warszawiakow o najlepsza cukiernie :)
ryz ze szpinakiem- jak ?
Do AJA - shoarma

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »