Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia tatar

Grupy

Szukaj w grupach

 

tatar

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-01-09 08:38:07

Temat: Re: tatar
Od: "Marta Kamińska" <m...@m...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:3ffdff37.13836105@news.tpi.pl...
> Moze jeszcze przez sitko nr.5? Takie pasztetowe?

nie, przez takie, ze pasztet przy tym tatarze to naprawde kawaly miecha.
czasem przeydaje sie poczytac pare innych postow
eot

Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-01-09 10:56:41

Temat: tatar
Od: "nazgul" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dziękuje wszystkim za podpowiedzi.
Te mniej poważne również ;)


Nie pozostaje mi nic innego tylko kupić mięsko, zrobić tatara i skonsumować
(no dzisiaj może nie, bo piątek) .

Pozdrawiam.
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-09 11:31:51

Temat: Re: tatar
Od: Eryk \"eof\" Orłowski <e...@N...wprost.pl> szukaj wiadomości tego autora


> A jadłaś kiedyś skrobane mięso?
> Raz zjesz i zobaczysz różnicę.

jak to zrobic? tak na moj maly rozumek najlepiej oskrobac ostrym nozem
zamrozone prawie na kosc mieso? bo siekac na kawalki krojac - hmm chyba sie
zepsuje zanim sobie nakroje na 1 porcje na tyle drobno, zeby to nie byl
gulasz ;)

epf

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-09 13:35:10

Temat: Re: tatar
Od: Ulka <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> jak to zrobic? tak na moj maly rozumek najlepiej oskrobac ostrym nozem

Szerszy koniec poledwicy mozna, w celu ulatwienia pracy, przeciac w poprzek
wlokien lekko po skosie.
Kladziesz poledwice na desce, trzymasz za jeden koniec poledwicy(ten nie
obciety) a drugą reką uzbrojoną w noz skierowany ostrzem do miesa, przeciagasz
po scietym kawalku lekko przyciskajac ostrze do miesa.
Mozna nabrac wprawy przy przygotowaniu "tatara" z watrobki cielecej oczywiscie
bardzo swiezej. Polecam watrobkowego tatarta dla zdrowia.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-10 20:23:50

Temat: Re: tatar
Od: "jerzy" <j...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Tatar tylko z mięsa skrobanego szczególnie z polędwicy.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-01-17 22:09:52

Temat: Re: tatar
Od: "JerzyN" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "melada2" <m...@x...com.pl> napisał w wiadomości
news:btkkqh$55e$1@nemesis.news.tpi.pl...
[...]
> Olej ratyfikowany, [...] > melada2

Możesz rozwinąć?
;-)
pozdr. Jerzy


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co prostego na romantyczna kolacje?
przepis na pizze
pytanie do warszawiakow o najlepsza cukiernie :)
ryz ze szpinakiem- jak ?
Do AJA - shoarma

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »